Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 2. kola soutěže KP 2 C

Druhé kolo KP dvojky přineslo několik zajímavých výsledků a hlavně potvrdilo obrození šachistů Veselí nad Moravou, kteří se po druhém vítězství v řadě vyhoupli do čela tabulky:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 ŠK Veselí nad Mor. B   2 2 0 0 6 10.0 6
2 ŠK Lokomotiva Brno D   2 2 0 0 6 9.5 9
3 VSK Univerzita Brno C   2 1 0 1 3 9.0 5
4 ŠO MKS Vyškov B   2 1 0 1 3 8.0 5
5 ŠO Jiskra Strážnice   2 1 0 1 3 8.0 4
6 ŠK Merta Slavkov   1 1 0 0 3 5.0 3
7 ŠK Podlužan Prušánky B   2 0 0 2 0 6.0 1
8 ŠK Hustopeče B   2 0 0 2 0 5.5 1
9 ŠK Duras BKV C   1 0 0 1 0 3.0 3
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

Náš tým je po porážce na půdě posíleného Slavkova na 5. příčce, překvapením je ovšem to, že na chvostu jsou rezervní týmy Prušánek a Hustopečí, které rozhodně mají na víc! Pojďme si v rychlosti projít jednotlivé zápasy právě odehraného druhého kola:

2. kolo:

Merta Slavkov u Brna - Jiskra Strážnice 5 : 3 

Je velká škoda, že náš tým i přes brutální ELOvou převahu domácích hráčů (a hráčky) neodvezl ze Slavkova alespoň bod, protože nakročeno k němu bylo. Výborně zahráli všichni kromě mě a nehledě papírových předpokladů pořádně zatopili svým soupeřům. Martin Kladňák přijal remis, nicméně tady si stále myslím, že šlo z partie vydolovat víc. Ale vzhledem k tomu, co jsem předvedl na páté šachovnici, mi asi nepřísluší hodnotit to, že přijal remízu nabízenou Ondřejem Nepomuckým. Také na druhé desce to dlouho předlouho vypadalo na remízu, škoda, že Marián nakonec své velezkušené soupeřce podlehl. Také Ondra Jurásek na sedmičce měl vyhrát, bohužel to nevyšlo. Chyběly dva půlbody a domácím by nakonec nestačilo to, jak našlapanou sestavu do utkání vyslali. Mrzet nás to nemusí, protože ve Slavkově se tuto sezonu zřejmě moc vyhrávat nebude. 

ŠK Veselí nad Moravou B - Podlužan Prušánky B 5,5 : 2,5

Vzhledem k tomu, že musela ve druhé lize naskočit trojice Mlénský - Vrtal - Mayer a že z Brna nedorazila tradičně silná dvojice Dvořáček - Ganzová, a tak ze základní sestavy Podlužanu naskočili pouze Jan Kocáb s Radkem Dryšlem, se není čemu divit, že domácí tým pouze s dvěma náhradníky uštědřil svému soupeři takový debakl. Prušánky přivezly sice konečně Petra Krolopa, ten ovšem čelil zkušenému Františku Křížkovi a další dvě důležité výhry přidali pro domácí tým Josef Navrátil a Michal Skalka. Veselané tak v pohodě získali tři body a Prušánky budou muset zabrat v dalších kolech, kde se s nimi bohužel utká i náš tým.

MKS Vyškov B - Lokomotiva Brno D 3,5 : 4,5

Dovolte mi ten výraz, ale tohle je neuvěřitelná ostuda domácího týmu!! Hosté z Brna totiž přivezli jen šest hráčů, a tak už cestou do 30 km vzdáleného Vyškova prohrávali 0:2. Přesto díky uragánu na druhé, třetí, čtvrté a páté šachovnici nakonec obrali domácí šachisty o všechny body, což se jen tak nevidí! A to ještě hostům chybělo trio Marša, Fryda, Žtiný, tedy jednička, trojka a čtyřka soupisky! Domácí sice měli také ve svém kádru tři náhradníky, ale byl to právě výbuch hráčů základní sestavy, který je připravil o body. Lokálka tak zůstává rovněž stoprocentní a je na druhé příčce tabulky.

ŠK Hustopeče B - VSK Univerzita Brno C 2,5 : 5,5

Zatímco v KP 1 tým Hustopečí seká jednoho soupeře za druhým (tedy sesekal oba dosavadní soupeře), tak o soutěž níž to pořádně drhne. Důvodem je jakási neochota (či nemohoucnost) hráčů základní sestavy dostavit se k zápasům tzv. pralesní ligy, tedy KP 2. Přesto jsem věřil, že do domácí klubovny dorazí více borců základní sestavy. Citelně chyběli především první tři hráči soupisky, tedy trio Vaculík, Hrádek a Kuchynka. Naopak hosté přijeli jen se dvěma náhradníky, a tak se není čemu divit, že z nedalekých Hustopečí odvezli všechny body. Rovněž v Hustopečích budou muset v dalších kolech zabrat, aby se posunuli tabulkou do vyšších pater. Vzhledem k faktu, že v soutěži tentokrát chybí vyložený outsider, tak to nebude zas tak jednoduchý úkol. 

Volný los měli ve 2. kole šachisté Durasu.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář