Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 8. kolo KP 2 C - V posledním domácím zápase přivítáme nováčka z Vyškova

Krajský přebor 2. třídy pomalu finišuje. Tento víkend nás čeká již předposlední kolo, které přinese samé zajímavé zápasy. Náš tým čeká poslední domácí utkání, v němž přivítáme nováčka soutěže - Vyškov B. Ten se ovšem jako nováček vůbec nechová a momentálně se vyhřívá na parádní třetí příčce soutěže. Přitom ve Vyškově je kladen důraz na druholigové áčko, které bojuje o záchranu ligové příslušnosti i pro příští sezónu. Béčko je tedy tak trochu ve stínu, ale tato role jeho hráčům očividně svědčí. Přitom pohled na soupisku nebudí nějakou velkou hrůzu. Vyškov v KP 2 nastupuje pravidelně v silně kombinované sestavě, přesto na jeho opasku již visí cenné skalpy Prušánek či Slavkova. Jediné dva týmy, které na něj dokázaly vyzrát jsou první dva celky tabulky - Lokomotiva a Veselí. Včera jsem se při zápase Hodonín - Hustopeče potkal s Jaroslavem Hejným, jenž hostuje právě v Hustopečích, slovo dalo slovo a dověděl jsem se, že by měl ve Strážnici nastoupit. Rovněž dvojka soupisky - Radek Zabloudil - má zatím jen jeden start a musí tak ve zbývajících dvou kolech ještě naskočit v KP 2. No, při našem štěstí přiveze Vyškov B do Strážnice velmi silnou sestavu a já bych se vlastně ani nedivil, kdyby byla nejsilnější v celém průběhu sezóny. Jiskra je totiž takový magnet, který přitahuje ty nejlepší hráče soupeře. Z tohoto hlediska je jasné, že nás v neděli čeká boj na nože a každý zápasový bod bude mít cenu zlata. Naštěstí jsme už zachránění, tak nás nemusí svazovat nutnost bodovat. 

Dalšími zápasy 8. kola KP 2 C jsou:

Podlužan Prušánky B - Lokomotiva Brno D

Jednoznačný šlágr kola, v němž lídr soutěže pojede do jámy lvové. Lokomotivu v prušáneckém suterénu vážně nebude čekat nic lehkého, ovšem pouze za předpokladu, že si domácí i tentokrát dají záležet se svojí sestavou tak, jak tomu bylo v minulých dvou utkáních. V těch absence silných hráčů na předu kompenzovalo nasazení velmi silných (vlastně ligových) náhradníků. Tak snad se domácím i tentokrát podaří nasadit konkurenceschopnou sestavu a lídra soutěže pořádně prověří! Já osobně větřím jejich výhru, nebo spíše neprohru.

Merta Slavkov u Brna - ŠK Veselí nad Moravou B

Veselskému áčku v KP 1 nějak dochází dech, zato béčko o soutěž níž hraje stále velmi dobře a po právu je na druhé příčce tabulky. Tentokrát však bude zajíždět do dalekého Slavkova, jehož soupiska disponuje mnoha šachovými esy! V posledních kolech však právě tyto esa příliš často nenastupovala. Po minulé nečekané porážce ve Vyškově však Merta bude muset zabrat, neboť dosud nasbíraných 7 bodů není žádný velký zázrak, a to hlavně v kontextu s tím, že dva týmy v tabulce pod ní mají pouze o bod méně. Pokud se tedy kapitánovi domácích podaří poslat do boje některé silné hráče, bude to pro Veselany pořádná zkouška jejich aktuální formy a výkonnosti. Těžko tady tipovat výsledek, protože u Slavkova jdou výkony ruku v ruce se sílou aktuální zápasové sestavy.

VSK Univerzita Brno C - Duras BKV Královo Pole C

Brněnské derby proti sobě svádí dva sousedy v tabulce. Jak sedmý Duras, tak osmá Univerzita mají navíc stejný počet - tedy 6 bodů, což z tohoto derby dělá ještě třaskavější utkání! Duras je (jak již bylo mnohokrát zmíněno) remízovým králem. Tento tým zatím prohrál jen dvakrát, nicméně díky čtyřem nerozhodným zápasům posbíral méně bodů. Univerzitě na stejný počet bodů stačily dvě výhry a k tomu čtyři porážky. Výkonnostně jsou týmy zhruba vyrovnané a očekávám velmi těsné utkání, které může rozhodnout klidně i nějaký půl bodík. Ani bych se vlastně nedivil další remíze. No, uvidíme v neděli.

Volný los vybírá v rámci 8. kola poslední tým tabulky z Hustopečí.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář