Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 4. kolo KP 2 C - Doma přivítáme Univerzitu Brno

První prosincová neděle přinese již v pořadí čtvrté kolo KP dvojky a vrátí do zápasového dění i náš tým - tedy strážnickou Jiskru. Tu čeká první měření sil s brněnským soupeřem v nové sezóně, a to Univerzitou C. Ta měla hned z kraje tohoto ročníku dost nepříjemný los, když hrála doma s Veselím a Slavkovem a zajížděla do Hustopečí. To jsou všechno soupeři, kteří budí velký respekt. Nakonec z těchto tří střetnutí šachisté Univerzity vydolovali 3 body za vítězství v Hustopečích, na domácí půdě pak podlehli silnému Veselí nejtěsnějším možným rozdílem, tedy o půl bodu 3,5 : 4,5 a dále doma nestačili na letos velmi silný Slavkov. Nevím, zda si můžu dovolit tvrzení, že těžký los pro Univerzitu pokračuje i čtvrtým zápasem, nicméně alespoň co do síly soupisky by měla být Jiskra v tomto utkání opravdu favoritem. Ovšem uvidíme, v jaké sestavě se nám podaří nastoupit a hlavně v jakém rozpoložení nás samotné utkání zastihne. Největší respekt z hostující soupisky jistě budí její jednička, kterou je velezkušený a známy brněnský šachista Josef Hladík. Ten svojí úrovní vysoce převyšuje naši soutěž. Zbytek soupisky již ovšem zapadá do její úrovně, neboť jsou to hráči v rozmezí ELA 1600 až 1900, což tak zhruba odpovídá naší "pralesní lize", jak ji brněnští šachisté velmi rádi nazývají. Těžko predikovat přesné složení sestavy hostujícího týmu (přeci jenom je to jejich první daleký výjezd v tomto ročníku), ovšem nic lehkého nás v neděli nečeká a bude to na hotelu velký boj. Doufejme, že z něj dokážeme vydolovat nějaké body!

Dalšími zápasy 4. kola KP 2 C jsou:

Merta Slavkov u Brna - Podlužan Prušánky B

To je bezesporu šlágr 4. kola!! Slavkov v prvních dvou zápasech ukázal, že letos bude chtít hrát v KP dvojce prim a jak známo z minulých sezon, tak především na domácí půdě umí být velmi silný! Jména jako Nepomucký, Kulovaná, Kunčar, Mezovský, Moučka či Sládek jsou dostatečnou zárukou kvalitních šachů a mám takový pocit, že to bude pro hosty z Prušánek velmi krušná neděle. Ti mají sice rovněž na své soupisce velmi silné hráče, část z nich ovšem každé kolo mizí v černé díře s názvem 2. liga. Na druhou stranu to není do Slavkova taková dálka z Brna, tudíž by mohli přijet na pomoc Filda Dvořáček s Veronikou Ganzovou (pouze moje domněnka!) a třeba se nakonec Radku Dryšlovi poštěstí a vyšle do boje silnější sestavu, než tomu bylo v minulých zápasech. Nic není předem ztraceno, přesto tak nějak tuším, že domácí Merta bude brát všechny body.

ŠK Veselí nad Moravou C - Duras BKV C

Jak postavení v tabulce, tak síla soupisky jasně favorizuje domácí šachisty, kteří se po minulém nečekaném klopýtnutí s Lokomotivou jistě budou chtít vrátit vítěznou vlnu. Duras sice není úplně slabým soupeřem, přesto si myslím, že domácí tým má přece jen o něco větší kvalitu a měl by to v neděli na Orlovně rozhodně prodat. Pokud by šachisté Veselí nezískali všechny body, byl by to pro mě velký šok a další velké překvapení na jejich účet. Nicméně to se pravděpodobně nestane.

ŠK Hustopeče B - Lokomotiva Brno D

V jedné reportáži ze zápasů NHL na obrazovkách České televize zazněla věta: "Bostonské zvony bijí na poplach" a to samé se dá říct i o těch hustopečských! Zatímco A-tým z tohoto města drtí své soupeře v KP 1, tak béčko o soutěž níž vysloveně strádá a po třech kolech je bez bodu. A jelikož se hraje pouze osm zápasů, tak si tak říkám, že je pro Hustopeče nejvyšší čas do toho také v KP 2 pořádně šlápnout a nahnat k šachovnicím silné hráče soupisky! Protože to je ten hlavní důvod toho, že se nachází na poslední příčce tabulky. V neděli navíc přijede lídr soutěže, který je zatím stoprocentní. Pro mě osobně je to trochu překvapení, nicméně hráčům Lokálky patří veškerý kredit za to, jak se v prvních třech kolech prezentovali. Pro domácí Hustopeče tedy nic příjemného vzhledem k tomu, že by se jim nějaké body už opravdu nutně sešly. Tak co, bude to pro hostující nájezdníky jen další zářez na pažbě a zisk povinných 3 bodů, nebo se tápající Hustopeče B konečně chytnou a odrazí ode dna do vyšších pater tabulky? V neděli odpoledne budeme chytřejší.

Volný los bude v rámci 4. kola vybírat rezerva Vyškova.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář