Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 2. kolo KP 2 C - Vyrážíme na horkou půdu Slavkova

Po tradiční třítýdenní přestávce se hlásí KP dvojka se svým druhým kolem, v jehož rámci pojede strážnická Jiskra na velmi horkou půdu slavkovské Merty. Ta každoročně disponuje jednou z nejsilnějších soupisek v celé soutěži, silná bývá ale tradičně především v domácích zápasech, neboť se slavkovským hvězdám zpravidla nechce vážit dlouhou cestu na venkovní utkání. Také v této sezoně budí pohled na soupisku Slavkova velký respekt. Nechybí Ondřej Nepomucký (2142), Eva Kulovaná (2192), nebo Petr Kunčar (2179). Vlastně až po nějaké 13. místo na soupisce je to ze strany Slavkova velká síla. Náš tým tedy pojede do dalekého Slavkova v roli outsidera a je jasné, že kdyby z této bitvy (sice ne tří císařů, ale šestnácti šachistů) vydoluje nějaké body, bude to velký zázrak. Ale řečeno fotbalovou hantýrkou - začíná se od nuly, balon je kulatý a stát se může cokoliv, jsou to pořád jen lidé z masa a kostí (ÚSMĚV). No, uvidíme, zda mi ten humor vydrží i v neděli cestou ze Slavkova...

Dalšími zápasy 2. kola KP 2 C jsou:

ŠK Veselí nad Moravou B - Podlužan Prušánky B

Jednoznačný šlágr druhého kola, alespoň pro lidi z Hodonínska. Veselané budou doma jistě silní, nota bene na derby s nedalekým Podlužanem. Jeho sestava je velkou neznámou a bude záležet na tom, kolik hráčů z béčka bude muset s áčkem do Vyškova v rámci utkání 2. ligy. Oba týmy si v prvním kole vedly odlišně. Zatímco Prušánky nestačily ve své klubovně na vyškovskou rezervu, tak Veselané odvezli všechny body po těsné výhře na Univerzitě. A to i přesto, že tam nastoupili v silně kombinované sestavě. Jak jsem naznačil výše, tak očekávám, že na domácí derby si dají se sestavou o hodně víc záležet, a tak jestli Prušánky přijedou znovu oslabené, mohly by na veselské Orlovně dopadnout jako sedláci u Chlumce. A jak je známo a bývá často pravidlem, dá se očekávat, že Podlužan nedorazí do Veselí kdovíjak silný. A z tohoto pohledu bych si troufl favorizovat domácí Orly.

ŠK Hustopeče B - VSK Univerzita Brno C

Zatímco áčko Hustopečí o soutěž výš (tedy v KP 1) řádí jako černá ruka, tak jeho béčku se vstup do soutěže nepovedl, když dorazilo do Strážnice tak oslabené, že nakonec vyšlo naprázdno. Dá se očekávat, že na domácí utkání s Univerzitou by mohlo (a mělo) dorazit více hráčů základní sestavy, která je velmi silná a budí respekt. Rozhodně je silnější, než základní sestava hostující Univerzity. Ta má ovšem mezi náhradníky výborné hráče a tak bude alfou a omegou i tohoto utkání to, v jaké sestavě oba soupeři vyrazí na steč. Něco mi ovšem říká, že by to domácí Hustopeče měly zvládnout a brát všechny body.

MKS Vyškov B - Lokomotiva Brno D

Rezerva nováčka druhé ligy dokázala v prvním kole překvapit výhrou v Prušánkách, tentokrát ji čeká domácí měření sil s tradičním brněnským týmem - tedy Lokomotivou. Jak jsem už psal minule, tak bývá častým nešvarem většiny týmů Lokálky, že ráda jezdí na venkovní zápasy nekompletní. Pravda do Vyškova je to nějakých 30 km a půl hodiny autem, přesto bych nedal ruku do ohně za to, že se hostů ve vyškovském besedním domě objeví opravdu osm. Co do síly soupisky jsou hosté (a momentální lídr soutěže) mírným favoritem. Vyškov B ovšem nechal v prvním kole odpočívat tři své nejsilnější hráče. Suma sumárum je tento zápas velmi těžko čitelný co do jeho průběhu a výsledku. Mám ale pocit, že by mohl být vyrovnaný.

Volný los budou v rámci druhého kola vybírat šachisté Durasu Brno C.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář