Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 1. kolo KP 2 C - Sezonu zahájíme doma proti Hustopečím

Rok se s rokem sešel, listí na stromech dostalo červeno - žluté tóny, burčák ve sklepech vře na plné obrátky, každou chvíli jsou někde hody a kolotoče a samozřejmě i plno ožralých, stromy jsou plné zralých jablek a ořechů a člověka potěší, když občas vykoukne sluníčko a může si užít pár dnů babího léta. Nastává tedy ten správný čas pro start nové šachové sezony. Ta už započala vlastně minulý víkend v soutěžích končících jedničkou a například v KP 1 si vedlo tradičně skvěle našlapané Veselí nad Moravou, překvapil rovněž další zástupce našeho okresu z Hodonína, který získal bod za remízu s favorizovanou Moravskou Slavií C. No a tento víkend se rozhoří boje rovněž na šachovnicích v Krajském přeboru 2. tříd, což se už týká naší Jiskry.

Tu v této sezoně nečeká rozhodně nic lehkého. Při pohledu na soupeře v soutěži by člověk stěží hledal slabého protivníka a vůbec si nedovolím tipovat jak favorita na postup, tak adepta ne pád do okresního přeboru. Bude to na konci zřejmě o prsa korejské ženy a každý bod bude mít zřejmě cenu zlata.

Jiskra se v rámci 1. kola utká s rezervou Hustopečí, kterou sice v posledních dvou měřeních sil dokázala porazit, nicméně Hustopeče stále disponují celou řadou vynikajících šachistů a mám takové tušení, že nás v neděli čeká po čertech těžký boj. V Hustopečích se už minulou neděli naladili na správnou notu, když jejich áčko totálně rozstřílelo soupeře z Durasu B a přesvědčivě zapsalo první výhru. Pravda rezerva sice nemá tak silnou soupisku, ale jsou na ní stále nebezpečná jména. Krom známých firem zaujalo především jméno hosta z Boršic Petra Náplavy, další zajímavostí je posun mladého Matyáše Hrádka na druhou šachovnici, ovšem nutno podotknout, že ten si o to svými výkony vysloveně říkal. Prvních sedm míst na soupisce tedy hodně kvalitní hráči a budeme jen doufat v nějakou tu absenci v hostujících řadách. Uvidíme, s jakou v neděli náš soupeř přijede sestavou i náladou, jak už jsem ovšem řekl, bude to boj, dámy a pánové.

Dalšími zápasy 1. kola KP 2 jsou:

Podlužan Prušánky B - MKS Vyškov B

Souboj dvou béček slibuje zajímavou bitvu, jejíž scénář se bude dost odvíjet od toho, kolik hráčů si vezme do souběžně hrané 2. ligy prušánecké áčko. Pravda i mezi náhradníky číhají velké esa (Hudaček, Stánec, Krolop), nicméně z minulosti víme, že sestava na zápasy bývá achillovou patou rezervy Podlužanu. Pohled na soupisku Vyškova nebudí takový respekt, jako na soupisku domácí, takže pokud to v Prušánkách nevezmou se zápasem v KP dvojce úplně ležérně, neměl by být pro domácí tým problém tzv. zavěsit a brát všechny body. Nejen, že bych to našemu téměř sousednímu klubu přál, ale mám takové tušení, že to tak nějak dopadne.

VSK Univerzita Brno C - ŠK Veselí nad Moravou B

Na soupisce domácí univerzity se zdaleka nejvíc vyjímá jméno zkušené jedničky Josefa Hladíka, tedy v brněnských šachových luzích a hájích známého to a velmi silného a uznávaného šachisty. Nicméně zbytek základní sestavy už nebudí takový respekt a vyjma dvou jmen mezi náhradníky to není úplně velká bomba. Zato veselská základní sestava je prošpikovaná velmi silnými borci, takže pokud se Zdeňku Uřičářovi podaří vyslat do Brna co nejvíc hráčů ze základu, měli by si vzít s sebou nějaký batoh, ať ty body zpátky uvezou (ÚSMĚV). Za mě tady není co řešit a Veselští hoši by měli na Univerzitě dominovat. Snad se nemýlím!

Lokomotiva Brno D - Duras BVK C

Brněnské derby dvou tradičních týmů slibuje zajímavou podívanou, kterou ovšem nikdo z nás neuvidí (myšleno hráče Strážnice a blízkého okolí). Lokálka je známá především proto, že na daleké zápasy venku zásadně nejezdí v plném počtu (viz utkání jejího béčka ve Veselí v rámci 1. kola KP 1 minulou neděli). Na domácí půdě to ovšem bývá něco jiného a tam si umí její hráči vyšlápnout na leckoho. Co se síly jednotlivých soupisek týče, tak ty jsou naoko vyrovnané a tady si vůbec nedovedu tipnout vítěze. Řečeno hantýrkou sázejícího, klidně bych dali kříž (tedy remízu). Ale tento zápas může popravdě dopadnout jakkoliv.

Volný los má v rámci prvního kola tým Merty Slavkov u Brna. 

Autor: Pavel Solařík 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář