Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 8. kola soutěže KP 2 C

Předposlední kolo KP dvojky je minulostí a pro strážnickou Jiskru to bylo loučení s ročníkem 2021/2022 a nebylo to veselé loučení. V 8. kole, v němž na sto procent bodovaly domácí týmy, se prosadili favorité, ale jeden překvapivý výsledek se přece jen zrodil. K tomu všemu se ale dostaneme níže, nejdřív pohled na tabulku soutěže:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 Moravská Slavia Brno "C"   7 7 0 0 21 39.5 25
2 ŠO Jiskra Strážnice   8 4 0 4 12 35.5 20
3 Podlužan Prušánky "B"   7 4 0 3 12 30.0 16
4 ŠK Veselí nad Mor. "B"   6 4 0 2 12 27.0 15
5 ŠK Merta Slavkov u Brna   7 3 1 3 10 28.5 17
6 ŠK Lokomotiva Brno "D"   5 2 0 3 6 22.0 16
7 ŠK Hustopeče "B"   7 2 0 5 6 21.0 8
8 Tatran Poštorná   6 2 0 4 6 16.5 9
9 ŠK Veselí nad Mor. "C"   7 1 1 5 4 20.0 11
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

I přes porážku se Jiskra stále drží na druhé příčce, nicméně jen o skóře před svými pronásledovateli z Veselí a Prušánek. Ti mají navíc jeden, respektive dva zápasy k dobru. Na chvostu tabulky se bodově přiblížilo céčko Veselí triu Poštorná, Hustopeče B a Lokomotiva D. Klidný střed si hlídají šachisté Slavkova, tabulku vede naprostý suverén - Moravská Slavia Brno C.

8. kolo:

Podlužan Prušánky B - Jiskra Strážnice 5 : 3

Domácí nám dali šanci tím, že znovu nemohli nastoupit Dalibor Mlénský s Pavlem Balšínkem. Před zápasem jsem si říkal, že bychom mohli zápas pro sebe urvat na zadních deskách, nicméně do těchto plánů mi hodil vidle Fana Schottl, který rychle přehrál Ondru Juráska. U této partie bych se na chvíli rád zastavil. Fana totiž pět tahů ignoroval úder Jdb5 (poté Jdxb5) s dalším Jd6+, ke kterému ho Ondra vybídl tahem 7. ... Dc7:

jurasek.jpg

Tento motiv (ačkoliv tedy jezdcem z C sloupce) se v partii nakonec stal a vedl k výhře bílého. Tato rychlá porážka byla první trhlinou v našem plánu bodovat. Další přišly na třetí a páté šachovnici, kde jsme si s Jirkou Neduchalem vybrali taky slabý den. Čtvrtá porážka pak přišla na druhé šachovnici, tady ovšem čelil Kuba velmi silnému a nepříjemnému soupeři v podobě Jana Kocába. Nakonec jsme kůži neprodali lacině, když dokázali vyrovnané partie zlomit ve svůj prospěch Gera s Lubošem. Také Jirka Fanta se dlouho nechtěl smířit s nerozhodným výsledkem, ovšem jeho soupeř dotáhl defenzívní taktiku k dokonalosti a opravdu nebylo kudy vyhrát. Bojovný zápas plný resultativních výsledků tak nakonec skončil naší porážkou, kterou jsme zakončili sezonu. Na jejím konci máme tak vyrovnanou bilanci 4 výher a 4 porážek, mrzí především prohry doma s Lokomotivou a v Poštorné. I tak Jiskra ukázala, že je silným a obávaným soupeřem.

Moravská Slavia Brno C - Merta Slavkov u Brna 5 : 3

V týdnu jsem si psal s Vladislavem Sládkem, který prozradil, že do Brna pojede Merta vysloveně jen na výlet. Nakonec prý po soustředění ve Vřesovicích projevilo vůli hrát víc hráčů, než se čekalo, a tak Slavkov vyrazil na půdu lídra soutěže v nečekaně silné sestavě. Bohužel na chvostu hostující skvadry naskočili poslední dva hráči soupisky. A tady se právě zápas lámal. Na prvních šesti deskách totiž hráči podepsali remízy a Morenda tak utkání získala pro sebe dvěma výhrami na sedmé a osmé šachovnici. Překvapením je především remíza na druhé desce, kde do té doby stoprocentní Vít Bureš (šest bodů ze šesti partií!!) nedokázal porazit Michala Sysla, přesto, že v jeho prospěch hovořilo 191 ELO bodů! Jinak zápas dopadl tak, jak se čekalo.

ŠK Veselí nad Moravou B - ŠK Hustopeče B 5,5 : 2,5

Hosté nechali doma trio Kunc, Kuchynka, Hrádek a do Veselí tak dorazili značně oslabeni. Domácím chyběla pouze jednička Jan Skalka, kterého nahradila Daniela Skalková. Veselané v zápase neprohráli jedinou partii, naopak hned tři dokázali vyhrát a dokráčeli k pohodlnému vítězství. O jejich výhře se rozhodlo dvěma výhrami nazadu a tu třetí přidal spolehlivý Zdeněk Uřičář. Hustopeče tak potvrdily, že jejich preferencí je KP jednička a tady - o soutěž níž - to často skřípe. Potenciál má tento tým vysoký, jen ho využít.

ŠK Veselí nad Moravou C - Lokomotiva Brno D 4,5 : 3,5

Brněnský tým dorazil do Veselí pouze v sedmi, čímž dal domácímu outsiderovi nečekaný náskok hned v úvodu zápasu. Veselané si tentokrát dali velmi záležet se svojí sestavou a do boje poslali silné náhradníky. Vyhrál Radek Horňák a další důležité výhry přidali Franta Vašíček s Radkem Hrabalem a ejhle - na orlovně se tak zrodilo velké překvapení! Lokomotiva tak podruhé v řadě nenastoupila do utkání kompletní (předtím i o týden dřív v dohrávce ve Slavkově) a podruhé v řadě odešla těsně poražena. Pro Veselí C to byla historicky první výhra v Krajském přeboru, gratulujeme!

Volný los vybíral v rámci 8. kola Tatran Poštorná.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář