Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se poslední 9. kolo KP 2 C - Tentokrát bez účasti Jiskry Strážnice

Na fašankovou neděli budeme mít ještě poslední možnost na hodování, poté začne čtyřicetidenní půst. A pro milovníky královské hry začne ještě delší půst, především pak pro ty, kteří nastupují v Krajském přeboru 2. třídy, neboť tuto neděli se odehraje poslední kolo této soutěže.

V jeho rámci bude na programu kvarteto zajímavých zápasů, pojďme tedy bez dalšího otálení rovnou na ně:

Merta Slavkov u Brna - ŠK Veselí nad Moravou B

Velmi zajímavý zápas především z toho úhlu pohledu, že se odehraje ve Slavkově a dá se tedy očekávat, že se domácí Merta bude chtít se soutěží rozloučit se vší důstojností a nasadí silné hráče ze své soupisky. O Slavkovu je známo, že jeho esa nerady váží dlouhou cestu na venkovní zápasy. I když v této sezoně vyšly na Slavkov jen čtyři domácí utkání, jeden se odložil a dohrával v náhradním termínu (s Loko Brno) a ten další byl s outsiderem z Poštorné, která dlouho dopředu na své sociální síti avizovala velmi slabou sestavu. Za bernou minci se tak dá brát pouze klání ze 2. kola, do něhož Merta nastoupila opravdu silná a smetla Prušánky B rozdílem třídy (6,5 : 1,5)! Dá se tedy očekávat, že i na dalšího silného soupeře se domácí pořádně připraví. Tím soupeřem bude veselské béčko. To naopak nastupuje docela pravidelně ve velmi dobré sestavě a mě docela mrzí, že to mám do Slavkova tak daleko, protože tento zápas by určitě stál za to vidět! Těžko tady tipovat výsledek, ale jestli domácí pošlou do boje svoji jedničku a dvojku (Nepomucký - Kulovaná), bude čekat veselské šohaje v neděli ve slavkovské základní škole docela těžká zkouška. 

ŠK Hustopeče B - ŠK Veselí nad Moravou C

Hustopeče, ach ty Hustopeče!! To jsem si říkal v neděli, kdy jsem proti tomuto soupeři nastoupil v barvách Hodonína ve veledůležitém záchranářském zápase (pro Hodonín), kam Hustopeče dorazily ve velmi silné sestavě. Pro KP dvojku toto ovšem neplatí a tady se tým z města "pod Brnem" musí popasovat s velmi častou absencí svých opor. A podle toho také vypadají jeho výkony. S bilancí 2 výher a pěti porážek se Hustopeče krčí na třetí příčce od konce se stejným bodovým ziskem jako Loko Brno D a Poštorná. Jaký kontrast s KP jedničkou! Nicméně v neděli by v domácím zápase měly být přes to přeze všechno favoritem, neboť hostí poslední tým tabulky - Veselí C. To za sedm předchozích zápasů dokázalo posbírat pouze čtyři body za jednu remízu a jedno vítězství a především poslední nečekaná výhra nad nekompletní Lokálkou by mohla být svěžím větrem do plachet veselské fregaty. Přesto se bojím, aby ten vítr byl dostatečně svěží, neboť urvat body v bitvě s domácími Korzáry určitě nebude jednoduchým úkolem. Za mě jsou Hustopeče stále favorit.

Lokomotiva Brno D - Podlužan Prušánky B

Ve světle událostí nedávno minulých si dovolím tvrdit, že vinaři by měli jet do Brna pro všechny, minimálně pak pro alespoň jeden bod. Lokomotiva totiž neustále bojuje s personálními problémy a dokonce i její béčko v KP 1 už dvakrát nastoupilo pouze v sedmi lidech! Stejně je na tom i Déčko v KP 2, které jednou nastoupilo v sedmi, podruhé pak pouze v šesti hráčích. Prušánky budou znovu odkázané na to, kolik dobrých hráčů zbude z 2. ligy pro béčko (áčko zajíždí na půdu silných Boršic). I přesto však v posledních zápasech ukázaly, že i s náhradníky v sestavě dokáže Podlužan velmi nepříjemně zatápět svým soupeřům, o čemž se v minulém kole přesvědčila právě naše Jiskra. Loko má sice dobré hráče, kteří i přes početnou převahu protivníků dokáží zápasy dotáhnout k těsným výsledkům, přesto si myslím, že Prušánky z Brna s prázdnou nepojedou.

Tatran Poštorná - Moravská Slavia Brno C

Už dávno jistý vítěz KP 2 C a postupující tým pojede zakončit sezonu do Poštorné. Ta sice poskládala docela solidní soupisku, ovšem v konfrontaci s realitou zůstala silná pouze na papíře, když citelně tým zasáhla především častá absence Martina, Davida a Radima Ciprysových. Celkově byla účast hráčů základní sestavy Tatranu tristní. V dosud šesti odehraných zápasech jich ze základu nastoupilo: tři, šest (!!) dva (!!), čtyři, tři a znovu pouze dva (!!). Z celkových 48 možných partií nastoupili hráči základní sestavy pouze do dvaceti, což je 42%. Takže se není čemu divit, že je Tatran tam, kde je (druhý od konce). V neděli do jeho útulné klubovny u Dyje navíc dorazí tým, jehož sestava bývá se železnou pravidelností velmi silná. Ano, i Morenda se často spoléhá na své náhradníky, jejich počet v každém zápase se pohybuje ode dvou do čtyř, ti jsou ale tak silní, že by v jiných týmech hráli rovnou v základu (především duo Řehůřek, Rotrekl), za zmínku také stojí zatím stoprocentní bilance dalších náhradníků Jiřho Prokopa a Pavla Turzy. V kombinaci s někdy až brutálně silnými hráči na předu sestavy je z toho tak silný elixír vítězství, že mu žádný soupeř v tomto ročníku KP 2 nedokázal odolat. A s největší pravděpodobností to nebude ani poštorenský Tatran. Brněnský parní válec tak prolétl soutěží s až neochvějnou jistotou a razancí a po zásluze může zmenšit tu propast mezi svým B-týmem a C-týmem na dvě soutěže. 

Jak už bylo mnohokrát řečeno, volný los v rámci 9. kola vybírá Jiskra Strážnice.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář