Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 8. kolo KP 2 C - sezonu zakončíme v Prušánkách

Třináctého února skončí pro strážnickou Jiskru sezona 2021/2022. Na jejím začátku panovaly velké pochyby, zda se kvůli Covidu vůbec odehraje, nakonec se odehrála převážná část zápasů s tím, že některé byly odloženy, ale v porovnání se zrušeným předchozím ročníkem je to obrovský pokrok! Pro KP dvojku se tuto neděli bude hrát předposlední kolo, ale vzhledem k tomu, že v tom posledním bude Jiskra vybírat volný los, bude pro ni utkání s béčkem Podlužanu poslední. 

Prušánky opět ohlásily pro novou sezonu (promiňte mi ten výraz) bombastickou soupisku plnou zvučných jmen (Mlénský, Balšínek, Mayer, Předínský, Kocáb, Vrtal, Dvořáček...) nicméně znovu se projevila achillova pata prušáneckého šachu, což je souběh soutěží (2. liga a KP 2 C), díky kterému většina výše jmenovaných hráčů často nastupuje za áčko v lize, čímž přirozeně trpí béčko v kraji. Z tohoto důvodu v krajském přeboru ještě ani jednou nenastoupili jednička a dvojka soupisky, tedy Dalibor Mlénský a Pavel Balšínek. Často tak šanci dostává početná enkláva náhradníků. I s ní to Podlužanu ovšem docela slušně šlape a ten je s vyrovnanou bilancí 3 výher a 3 porážek na krásné 4. příčce tabulky. V neděli nás tak čeká vskutku krušné zakončení soutěže. Dovolím si tvrdit, že z Prušánek bude  mít pro Jiskru každý bod cenu zlata.

Dalšími zápasy 8. kola KP 2 C jsou:

Moravská Slavia Brno C - Merta Slavkov u Brna

Pro šachisty Slavkova to bude doslova cesta do jámy lvové a já bych si moc přál, aby konečně přivezli na venkovní zápas silnou sestavu a aspoň trochu to domácí Morendě znepříjemnili. Merta si tento víkend vložila dohrávku odloženého zápasu s Lokomotivou Brno a proti šesti soupeřům to měla po čertech těžké:

ŠK Merta Slavkov u Brna   ŠK Lokomotiva Brno "D"
Mezovský Stanislav 1999 ½ - ½ 1916 Marša Alexandr
Sysel Michal 1870 0 - 1 1709 Lisik Miroslav
Janíček Lubomír 1828 ½ - ½ 1749 Perutka Tomáš
Švestka Jiří 1689 1 - 0 1768 Pospíšil Patrik
Štrublík Martin 1787 0 - 1 1331 Štoudek Michal
Netopil Martin 1693 ½ - ½ 1384 Pospíšil Tomáš
Duda Jiří 1365 1K - 0K    
Dvořák Jakub 1256 1K - 0K    
  -  

Touto výhrou si šachisté Slavkova splnili hlavní úkol, čímž byla záchrana v soutěži (ačkoliv já si pořád myslím, že se sestupovat nebude), a tak mám trochu obavy o jejich motivaci dovézt v neděli do nedalekého Brna silnou sestavu. Domácí, i přes jistotu postupu, hrají silní se železnou pravidelností, a tak to vidím znovu na jednoznačnou záležitost pro Moravskou Slavii.

ŠK Veselí nad Moravou B - ŠK Hustopeče B

Áčko Hustopečí o soutěž výš docela slušně válí (3. příčka v KP 1), KP dvojka je v tomto městě ovšem na okraji zájmu. Tomu odpovídá sestava na zápasy a pochybuju, že do dalekého Veselí přivezou Hustopeče konkurenceschopnou sestavu. Naopak Veselané umí do KP 2 pravidelně posílat slušnou skvadru, proto je v tomto utkání vidím jako jasné favority na vítězství. Pokud bych se ale mýlil a hosté opravdu přivezli svoje silné hráče zepředu, mohla by to pro Veselany být po čertech těžká lopota. Necháme se překvapit.

ŠK Veselí nad Moravou C - Lokomotiva Brno D

Céčko Veselí se zřejmě od poslední příčky neodpoutá. V tomto kole bude hostit Lokálku a v tom posledním pojede právě do Hustopečí. Obávám se tedy, že už to na nějaké velké bodobraní pro veselské hochy (a dívky!) nevypadá. Hosté z Brna sice umí nastoupit nekompletní, ale i tak jsou pokaždé velmi nepříjemným a kousavým soupeřem, který (dle mého názoru) bude i tentokrát nad síly domácích hráčů. Sice bych Veselanům přál, aby se jim po dlouhé době znovu zadařilo, moc v to ale popravdě nevěřím.

Volný los vybírá v rámci 8. kola Tatran Poštroná.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář