Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 7. kolo KP 2 C - hostíme céčko Veselí

Čtrnáct dnů po úspěšném měření sil se béčkem Veselí nad Moravou nás čeká další souboj s týmem z tohoto města, když na domácí půdě přivítáme tentokrát veselské céčko. To vstoupilo do sezony nečekanou remízou se silným Slavkovem, od té doby už ale bodovat nedokázalo a tyto výkony jej přikovaly na poslední příčku tabulky. Zisk prozatím jediného bodu je pro mě osobně trochu překvapením, protože soupiska našeho dalšího soupeře není zas až tak špatná. Mezi prvními sedmi hráči můžeme najít hned šest zkušených borců. Jenže například jednička - Jenda Hudeček - nastoupil poprvé až v minulém kole proti Prušánkám a já tak trochu větřím, že i nás poctí svojí účastí. Michal Fridrich - šestka soupisky mající ELO 1891 - zatím nenastoupil ani jednou. Často tak naskakují náhradníci a jejich výkony zatím nebyly nikterak oslnivé. To samé se dá říct také o Janu Píštěkovi a Michalu Skalkovi, kteří většinu zápasů hrávají první respektive druhou šachovnici. Je pravda, že céčko Veselí určitě do krajského přeboru nevstupovalo s nikterak velkými ambicemi a spíše šlo o to, aby hráči nasbírali cenné zkušenosti. Jelikož je v této soutěži nedostatek týmů, tak se dá očekávat, že se z ní ani nebude sestupovat, takže může třetí veselský tým hrát s docela čistou hlavou. Asi by byl alibismus, kdybych tvrdil, že do nedělního zápasu nebudeme vstupovat v pozici favorita (minimálně toho tabulkového), ale pozor na soupeře! Na soupisce číhají nepříjemní a zkušení borci a při dobré konstelaci se skládáním sestavy by nám hosté mohli klást až zuřivý odpor, takže do zápasu půjdeme především s pokorou. Cílem je jakkoliv bodovat.

Dalšími zápasy 7. kola KP 2 C jsou:

Lokomotiva Brno D - ŠK Veselí nad Moravou B

První výlet do Brna v této se Veselanům vůbec nepodařil, to ale nastoupili na půdě lídra soutěže. Tentokrát pojedou na Lokomotivu, kde budou v úplně jiné roli, než na Moravské Slavii. Dovolím si tvrdit, že Veselané budou favoritem utkání i přes možnou absenci svojí jedničky a bylo by velkým překvapením, kdyby z Brna tentokrát odjeli s prázdnou. Lokálka má zatím odehrané jen tři zápasy a dva z nich dokázala vyhrát, přesto si myslím, že by hosté určitě měli bodovat, tak uvidíme.

ŠK Hustopeče - Moravská Slavia Brno C

Toto utkání může být velmi zajímavé, ale jen v případě, že si domácí dají záležet se skládáním sestavy a podaří se jim dostat za šachovnici co nejvíc hráčů základní sestavy. Řekl bych, že je to dokonce povinnost vzhledem k tomu, že přijíždí zatím suverénní lídr soutěže - lavina, která smete všechno, co jí přijde do cesty - Moravská Slavia C. Pokud by domácí nastoupili v základní sestavě, mohlo by třeba dojít na překvapení. To se ovšem pravděpodobně nestane, protože minimálně Karel Kočí už údajně šachy hrát nebude. Nicméně já budu domácím držet pěsti, aby to proti silnému soupeři poskládali dobře a aby to v Hustopečích nebylo v neděli (dovolte mi ten výraz) vraždění neviňátek. Každé oslabení totiž bude vítr do plachet hostující galeony, která bude mít určitě i tentokrát spadeno na to, že domácí bárku rozstřílí na kusy. 

Merta Slavkov u Brna - Tatran Poštorná

V souboji dvou tabulkových sousedů větřím velkou šanci domácích na plný bodový zisk, protože není velkým tajemstvím, že Merta bude stavět své těžké váhy především do domácích zápasů. Také Tatran umí postavit velmi silnou a konkurenceschopnou sestavu, to ano, ale poslední dobou je to ze strany Poštorné v tomto ohledu spíše labutí píseň a nevsadil bych na to, že do Slavkova vyrazí nějaká velmi silná sestava. Z těchto důvodů jasně favorizuji domácí tým na zisk všech tří bodů, který by měl znamenat začátek jeho postupu tabulkou nahoru. Nezapomínejme, že Merta má ještě jedno eso v rukávu, kterým je odložený domácí zápas s Lokomotivou. Takže tady je to za mě jasné, ale třeba se mýlím..

Volný los má v rámci 7. kola Podlužan Prušánky B.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář