Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 6. kolo KP 2 C - Vyrážíme do Veselí

Na tříkrálový víkend se hrály šachy v soutěžích končících jedničkou, další víkend přichází řada na dvojky, a tím pádem i na naši KP dvojku. V rámci jejího už šestého kola zajíždí strážnická Jiskra k derby do nedalekého Veselí nad Moravou, kde se utká s domácím B-týmem. 

Tomu se zatím velmi daří a ze čtyř dosavadních zápasů hned tři vyhrál a zaslouženě tak strávil přelom roku na druhé příčce tabulky. Jedinou porážkou pro veselské béčko byl výprask v Brně od Moravské Slavie, s tím se ale dalo počítat. Veselané mají na předních deskách zkušené a silné hráče, vzadu pak dávají prostor svým mladým puškám z vlastní líhně. A jsou to právě jejich zadní desky, které často rozhodují zápasy v jejich prospěch, jako například posledně v Prušánkách. Ale ani vepředu Veselané příliš neprohrávají a za zmínku stojí výborné výsledky Honzy Skalky na první šachovnici a také spolehlivá hra Zdeňka Uřičáře. V neděli nás tedy čeká další těžké měření sil s tradičně výborným soupeřem. 

Dalšími zápasy 6. kola KP 2 C jsou:

ŠK Veselí nad Moravou C - Podlužan Prušánky B

Podlužan dostane šanci na reparát s dalším veselským týmem, tentokrát jeho céčkem. Do zápasu bude vstupovat z pozice vysokého favorita, neboť domácí se krčí na poslední příčce tabulky se ziskem jediného bodu. Veselané mají sice na soupisce jedno velké eso, kterým je Jan Hudeček (ELO 2214!!), ten zatím ale upřednostňuje Dolní Němčí. Uvidíme, zda si v KP dvojce odehraje povinné dva zápasy, nebo ne. Hosté z Prušánek neustále doplácejí na termínovou kolizi KP 2 s druhou ligou a také jejich první dva hráči soupisky zatím nenastoupili, jsou jimi Dalibor Mlénský a Pavel Balšínek. V neděli budou ovšem ve Veselí vysokými favority a bylo by velké překvapení, kdyby ztratili body.

Moravská Slavia Brno C - Lokomotiva Brno D

Tradiční brněnské derby dvou silných týmů bude mít tentokrát jasného favorita. Pravda, Lokomotiva oba své dosavadní zápasy taky vyhrála a je tak stále neporažená, k tomu ale dost přispělo i odložení jejího zápasu ve Slavkově, kde se očekávala ze strany domácích silná sestava. Lokomotiva má vůbec na odkládání zápasů smůlu. Zatímco ve Slavkově se nehrálo kvůli ní, tak domácí zápas s Poštornou byl zase odložen na žádost hostí. Brněnský tým má tak ze čtyř možných odehrané zatím jen dva zápasy. Tentokrát bude Lokálka čelit obrovské síle Moravské Slavie, která vyhlásila útok na postup do KP 1 a nezdá se, že by jí v tom mělo něco zabránit. Slovy sázkaře je to za mě jasná jednička. Spíš budu čekat, zda se některému z šachistů Lokomotivy konečně podaří uštědřit některému z hráčů Morendy partiovou porážku. 

Tatran Poštorná - ŠK Hustopeče B

Poštorná bude do derby s nedalekými Hustopečemi vstupovat do pozice tabulkového favorita, neboť se nachází o dvě příčky výš nad svým nedělním soupeřem. Z obou stran bude hodně záležet na tom, jak se kapitánům obou družstev podaří poskládat sestavu. Oba týmy na to v minulosti dost doplácely, především v případě Hustopečí to mělo velké následky. Pokud tedy za domácí nastoupí bratři Ciprysové a za hosty víc hráčů z první čtyřky, může to být v neděli pořádná řežba s těžko odhadnutelným výsledkem. Takže ano - složení jednotlivých sestav bude tady alfa a omega případného bodového zisku jak pro jednu, tak pro druhou stranu.

Volný los má v rámci 6. kola Slavkov u Brna

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář