Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 5. kolo KP 2 C - Přijede k nám lídr a favorit soutěže

Ještě než se definitivně naladíme na vánoční svátky, zasedneme v tomto roce naposled k šachovnicím. V neděli 19. 12. se totiž odehraje 5. kolo krajského přeboru 2. třídy a strážnická Jiskra v rámci jeho 5. kola sehraje domácí utkání s největším favoritem soutěže a bez řečí jejím letos nejsilnějším týmem - Moravskou Slavií Brno C.

Ta má na svém kontě zatím tři zápasy (díky volnému losu v 1. kole vstoupila do soutěže později) a zatím v KP 2 předvádí naprosto dominantní výkony! V prvních dvou utkáních rozdrtila oba veselské týmy, v tom posledním si na domácí půdě poradila s nebezpečným Podlužanem Prušánky. Její hráči z dosud odehraných 24 partií zatím ani jednou neprohráli (!!) a Morenda se valí soutěží jako lavina, které není radno se stavět do cesty. My se jí v neděli do cesty postavíme a budeme mít tu čest čelit síle týmu, který má na své soupisce taková esa, jakými jsou například David Holemář či Alexandr Tikovský. Obrovskou výhodou našeho nedělního soupeře je to, že nemá silnou soupisku jen na papíře, ale jeho silní hráči opravdu nastupují. Také mezi náhradníky se skrývá hodně silných šachistů, tím pádem nemá Morenda vlastně žádné slabiny a je po právu na první příčce tabulky.

Já se na tento zápas těším, protože souboje s tak silnými soupeři mívají zvláštní náboj. Naše Jiskra navíc už několik let dokazuje, že se může měřit i s těmi nejsilnějšími týmy a od našeho vstupu do krajského přeboru v sezoně 17/18 jsme se pokaždé dokázali umístit v horní polovině tabulky. Navíc zápasy s tak silnými soupeři našim hráčům dají to nejcennější, a to skvělou zkušenost. Takže snad se do neděle nic nepřihodí (mám na mysli nějaké zpřísnění opatření) a zápas se opravdu odehraje. Bude to určitě pořádná bitva.

Dalšími zápasy 5. kola KP 2 C jsou:

Podlužan Prušánky B - ŠK Veselí nad Moravou B

Okresní derby dvou silných týmů, které pro mě nemá favorita. Domácí sice disponují velmi silnou soupiskou, nicméně kvůli termínové kolizi s 2. ligou to není taková zbraň, jako právě v případě Moravské Slavie. Přesto si myslím, že bude domácí sestava dost silná na to, aby se soupeř pořádně zapotil. Také Veselané umí nasadit dost silnou sestavu a mám takový pocit, že právě do Prušánek si s ní dají záležet. Ze tří odehraných zápasů hned dva vysoko vyhráli a ani v Prušánkách nedají svoji kůži určitě lacino. Bude to určitě zajímavý a vyrovnaný zápas.

ŠK Hustopeče B - Merta Slavkov u Brna

Domácí už nutně potřebují bodovat. V prvních třech zápasech schytali tři debakly a v tom posledním dokonce nastoupili na Lokomotivě jen v pěti lidech. Teď měli volný los a je už nejvyšší čas, aby domácí kapitán začal šturmovat na poplach. Výhodou pro ně může být fakt, že Slavkov jezdí na venkovní zápasy ve slabší sestavě, než v jaké nastupuje do těch domácích. Hustopeče mají rovněž dost silnou soupisku, ale například Petr Kunc s Vlastimilem Urbanem ještě ani jednou nenastoupili. Pokud se domácím podaří svoje hvězdy dostat do útulné klubovny, určitě mají šanci na první letošní bodobraní. Ale pozor na hosty, nikde není psáno, že do Hustopečí dorazí opravdu tak slabí a tento tým má velký potenciál! Proto je tohle utkání pro mě velmi nečitelné.

Lokomotiva Brno D - Tatran Poštorná

Lokálka si v minulém kole dala volno, protože nebyla sto sehnat na výjezd do Slavkova dostatečný počet hráčů. Také Tatran mívá podobné problémy a jeho kapitán mívá kolo co kolo plné ruce práce s tím, aby dostal k šachovnicím opravdu osm šachistů. A to bude alfa a omega tohoto utkání. Jednak v kolika hráčích oba týmy nastoupí a také to, zda se hostům podaří do Brna přivézt svoje esa, nebo jen náhradníky. Domácí sice nemají na soupisce žádné extrémně silné hráče, ale mají ji přece jen vyrovnanější. Oba své zápasy vyhráli a i v tomto svém třetím budou proti Poštorné favoritem. Tak uvidíme, zda se hostům podaří další nečekaný výsledek, jako tomu bylo v minulém kole proti naší Jiskře.

Volný los má v 5. kole ŠK Veselí nad Moravou C

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář