Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 3. kolo soutěže KP 2 C - Přijede k nám lídr soutěže ze Slavkova

V neděli 21. 11. 2021 se rozhoří boje v rámci 3. kola krajského přeboru 2. třídy, skupiny C. Strážnickou Jiskru čeká velmi těžké utkání, když přivítá lídra soutěže ze Slavkova. S tímto soupeřem jsme se utkali na domácí půdě i v předminulé sezoně (vlastně technicky vzato v té minulé, protože loni se vůbec nehrálo) a dokázali jsme ho udolat výsledkem 5:3. Nicméně od té doby došlo v týmu soupeře k několika změnám. Ta první se udála v jeho názvu, kdy Dům dětí a mládeže vystřídalo jméno Miroslava Merty, jenž je zakladatelem slavkovského šachu. Tato pro nás víceméně kosmetická změna je však maličkostí v porovnání se změnou jinou, kterou je velké posílení slavkovské soupisky. Ta je totiž přímo nadupaná! Základní sestava Merty má průměrné ELO 1968, přičemž hned první dva náhradníci jsou taky pekelně silní (Petr Kunčar 2179 a Martin Štrublík 1815). Právě druhý jmenovaný Štrublík přitom hrál v Bučovicích na postu jedničky! Bude tedy především záležet na tom, jakou sestavu na zápas soupeř nakonec přiveze. V prvním kole totiž Slavkov dorazil do Veselí notně oslaben (konkrétně se třemi náhradníky). Bohužel ani náš tým nebude schopný nastoupit v plné síle, to je už teď jasné. V neděli to bude tedy především boj o každý bod a já osobně očekávám vyrovnané utkání. Favoritem budou hosté, o tom není pochyb. Pro náš tým bude jakýkoliv bodový zisk úspěchem.

Dalšími zápasy 3. kola KP 2 C jsou:

Podlužan Prušánky - Tatran Poštorná

Po letech se bude znovu hrát toto jihomoravské derby, kterého jsem před lety byl dokonce sám účasten, když jsem v Prušánkách hostoval. Hosté jsou sice papírově outsiderem, nicméně pokud se jim podaří znovu poslat do boje co nejvíc hráčů základní sestavy (jako tomu bylo v minulém kole), tak bez šance nejsou! Podlužan totiž doplácí na špatnou docházku borců ve 2. lize a tím pádem drancování sestavy B-týmu v krajském přeboru, jelikož tito hráči jsou náhradníky právě ve 2. lize. V prvním kole nastoupili v KP 2 za Prušánky pouze tři, ve druhém pak jen čtyři hráči základní sestavy. A tak bude osud tohoto zápasu záviset právě na tom, jaké hráče ze základní sestavy se podaří Radku Dryšlovi nasadit.

ŠK Veselí nad Moravou C - Moravská Slavia Brno C

Tady je to pro mě jasné jako facka. Vzhledem k tomu, jaký výprask si v minulém kole odvezlo veselské béčko z Morendy, nevidím šance céčka na bodový zisk s tímto soupeřem příliš růžově. Ano Morenda sice tentokrát pojede "ven", nicméně její soupiska je tak našlapaná, že i mezi náhradníky se ukrývá dostatečné množství silných šachistů. Největší slabina domácích bude na zadních šachovnicích, kde budou hosté zřejmě schopni nasadit mnohem silnější borce. Zázraky se sice občas dějí, dovolím si však tvrdit, že v neděli se na veselské Orlovně žádný konat nebude a hosté si v pohodě odvezou všechny body.

Lokomotiva Brno D - ŠK Hustopeče B

Má-li se Hustopečím podařit poprvé v tomto ročníku bodovat, bude potřeba konečně něco udělat se sestavou na zápas. Hustopeče se po dvou porážkách krčí na poslední příčce tabulky, kam ovšem svojí papírovou silou rozhodně nepatří. V neděli mají docela slušnou šanci na první body, protože Lokomotiva D má letos v KP 2 jednu z nejslabších soupisek za poslední roky. Tento zápas je asi nejvyrovnanější bitvou v rámci 3. kola a jeho výsledek si vůbec netroufnu odhadnout.

Volný los má ve 3. kola ŠK Veselí nad Moravou B

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář