Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 2. kolo KP 2 C - vyrážíme do Hustopečí

První listopadová neděle přinese další klání v nejnižší krajské soutěži, tedy v KP 2 C. V rámci jejího druhého kola zajíždí strážnická Jiskra na půdu nepříjemného soupeře, kterým je tým ŠK Hustopeče B. Celek, který ještě donedávna nosil název sponzora Agrotec patří k rozhodně nepříjemným protivníkům. Je pravda, že jeho soupiska nevypadá tak strašidelně, jako tomu bylo dřív, přesto na ní lze stále najít mnoho silných šachistů! Hustopeče se v prvním kole představily v Prušánkách a vzhledem k tomu, že cestou někde nechaly hned tři "devatenáctistovky" ze základní sestavy, asi není překvapením, že z útulné prušánecké klubovny odjely s prázdnou. Nicméně teď budou nastupovat na domácí půdě a dá se očekávat, že si dají se sestavou na zápas daleko víc záležet. 

Náš tým v prvním kole rozhodně herně nepřesvědčil, a tak se nedá tvrdit, že si do Hustopečí jedeme nějak vyskakovat. Nicméně ani s žádnou poraženeckou náladou tam nepojedeme. Je pravda, že jsem ještě s žádným našim hráčem (krom jednoho, s nímž jsme si v sobotu večer parádně zahráli šachy u pivka a výborných uzenin od pana Šťastného) nemluvil, takže o naší sestavě stále nemám sebemenší páru. Jisté je to, že nás v neděli čeká velmi těžký zápas, z něhož by jakýkoliv bodový zisk byl pro nás vítaným překvapením. Tak uvidíme, kteří hráči nakonec k šachovnicím zasednou a jak se nám proti favoritovi povede.

Dalšími zápasy 2. kola KP 2 C jsou:

Moravská Slavia Brno C - ŠK Veselí nad Moravou B

První čtyři desky Morendy budí opravdu velký respekt a celkově má brněnský tým dost našlapanou základní sestavu. Navíc jediný, kdo je psaný na soupisce extraligového áčka (které tuto neděli zajíždí do Frýdku) je David Holemář, takže se Veselané nemohou spolehnout na termínovou kolizi tak, jak tomu dochází například u Prušánek (2. liga, KP 2 C). Morenda, která měla v prvním kole volný los a tímto zápasem bude zahajovat sezonu, tak bude vstupovat do utkání z pozice vysokého favorita. Ano, veselští hráči jsou rovněž ostřílení z vyšších soutěží a hned tak se někoho nezaleknou, pokud si ovšem dají domácí se sestavou záležet, budou to mít v neděli v Brně opravdu těžké. Z tohoto hlediska favorizuji na zisk tří bodů domácí tým.

Tatran Poštorná - ŠK Veselí nad Moravou C

Zato druhý veselský tým v soutěži čeká v nedělí daleko příjemnější výlet. Nejen, že to má do Poštorné o polovinu kratší, narazí rovněž na daleko přijatelnějšího soupeře, než béčko. S tím se Poštorná utkala v prvním kole a jelikož přijela pouze v sedmi hráčích, nemohla proti domácímu favoritovi na body příliš pomýšlet. Tentokrát čeká Poštornou další měření sil s veselskými šohaji. Bude potřeba, aby se do bojů zapojili členové Ciprysovic rodiny, protože veselské céčko v prvním kole nečekaně obralo o body favorizovaný Slavkov a jestli v neděli přiveze svoji jedničku Jana Hudečka, postaví domácí Tatran znovu před docela složitý bodový rébus. Veškeré bodové ambice domácích se tak budou jednoznačně odvíjet od toho, jakou sestavu vyšle kapitán Tatranu do boje. Z tohoto důvodu je pro mě tento zápas zcela nečitelný a nedovolím si hádat jeho vítěze. Třeba se zrodí remíza, tomu bych se popravdě ani nedivil. Uvidíme v neděli.

Merta Slavkov u Brna - Podlužan Prušánky B

Tohle bude (alespoň dle soupisek) souboj dvou těžkých vah. Obě soupisky nudí velký respekt, otazník ovšem visí nad tím, kteří hráči do boje nakonec zasáhnou. Už první kolo nám v tomto ohledu jasně ukázalo, že "papír snese všechno" (jak praví přísloví). Slavkov v něm nečekaně tratil dva body za remízu s veselským céčkem, Prušánky si i přes oslabenou sestavu poradily s týmem Hustopečí. Přesto mi něco říká, že domácí budou tentokrát přece jenom větším favoritem a budou si chtít na zvučného soupeře vyšlápnout. Jako správný jihomoravský patriot a kamarád Radka Dryšla přeju samozřejmě úspěch Podlužanu, ale nevím nevím, jestli v neděli odveze všechny body.

Volný los má ve 2. kole tým Lokomotivy Brno D.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář