Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 1. kolo KP2C - Zahajujeme doma s Lokomotivou

Minulý víkend se po dlouhé době znovu rozjely šachové soutěže družstev a v neděli 17. 10. 2021 se kolotoč zápasů roztočí i pro naši Jiskru Strážnice. Tu čeká ostrý start do soutěže v podobě těžkého střetnutí s brněnskou Lokomotivou D. Bude to poprvé po roce a půl, co znovu šachisté Strážnice usednou za šachovnice k vážné partii. Tuto dlouhou pauzu způsobila pandemie Covid-19 a ta stále visí nad soutěží jako stín a ovlivní ji minimálně tím, že před každým zápasem se každý z hráčů bude muset prokázat bezinfekčností. V praxi to znamená, že by měl každý šachista domácímu kapitánovi přeložit buďto potvrzení o očkování, o prodělání nemoci anebo test ne starším než 72 hodin. Domácí kapitán má za povinnost toto zkontrolovat, pro případné trasování si vyžádat od každého hráče telefonický kontakt, který uvede do protokolu. Až poté může připustit všechny hráče k samotnému utkání.

Co se týče zápasu samotného, tak Lokálka vstupuje do letošní sezony se znovu dost pozměněnou soupiskou, na níž chybí hráči tzv. těžké váhy (tedy hráči s ELO nad 2000). Na první dobrou se může zdát, že Lokomotiva dost oslabila, nicméně jména jako Lička, Martišek či Vachek jsou v šachových luzích a hájích moc dobře známé a nevěstí pro své soupeře žádnou procházku růžovým sadem. 

Náš tým má na své soupisce dvě nové posily. Jsou jimi hráči, kteří v minulosti nastupovali v KP2 za Kyjov. Ten ovšem letos tuto soutěž nepřihlásil, a tak z neštěstí tohoto klubu tak trochu profituje náš tým, protože Martin Kladňák s Jirkou Neduchalem můžou pomáhat v krajském přeboru nám. A že je to pomoc vítaná! Naše cíle zůstávají pořád stejné, a to hrát pokud možno v horní polovině tabulky, hrát dobré šachy a vyhnout se záchranářským starostem. Letos bude v KP2 o jeden tým méně a konkurence bude vskutku silná, proto by se z nedělního zápasu hodily nějaké ty body.

Dalšími zápasy 1. kola KP2 jsou:

Veselí nad Moravou B - Tatran Poštorná

Nováček soutěže, který ji narychlo přihlásil po odhlášení Mikulova a Velkých Pavlovic se bude opírat o bratry Ciprysovi, nicméně se obávám, že jeho slabinou budou zadní desky. Ty sice nemá ani veselské béčko bůhví jaké, nicméně mezi náhradníky například figuruje nebezpečný Laďa Janás. Veselané budou zřejmě dávat přednost mladším generacím, přesto si myslím, že budou v neděli brát všechny body. Uvidíme.

Veselí nad Moravou C - Merta Slavkov u Brna

Taky céčko Veselí se bude opírat hlavně o své přední šachovnice a také tady zřejmě dostanou dost prostor mladí hráči (a hráčky) z vlastní líhně. V neděli čeká veselské céčko nepříjemný soupeř, kterým bude Slavkov u Brna. Na jeho soupisce se to jen hemží silnými šachisty (a šachistkou - Eva Kulovaná!!), ovšem něco jiného můžou být jména na papíře a něco zase ochota silných hráčů cestovat do Veselí. Nicméně papírově budou hosté vysokými favority a pokud jejich kapitán vysloveně neodflákne skládání sestavy, měli by v neděli na Orlovně brát všechny body.

Podlužan Prušánky B - Agrotec Hustopeče B

Prušánky už tradičně přihlásily do KP 2 brutálně silnou soupisku, nicméně bude záležet na tom, kolik hráčů z ní bude hrát paralelně 2. ligu a kolik jich "zbude" pro krajský přebor. Hned první čtyři hráči ze soupisky pro kraj jsou totiž i na soupisce áčka pro 2. ligu, ovšem až na zadních deskách. Hustopeče zapsaly rovněž silnou a vyrovnanou soupisku, ovšem v neděli budou v Prušánkách v roli outsidera. Domácí by měli určitě bodovat, ovšem u Prušánek za to ruku do ohně nedám

Volný los v tomto kole Moravská Slavia Brno C.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář