Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 2. kola soutěže KP 2 C

Krajský přebor 2. třídy má za sebou druhé kolo a strážnická Jiskra dokázala z dvou domácích zápasů získat jeden bod za remízu s lídrem tabulky - Lokomotivou Brno D. Tu tím pádem na čele vystřídal jiný brněnský tým, a to Moravská Slavia C:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 Moravská Slávia Brno "C"   2 2 0 0 6 11.0 8
2 ŠK 1923 Sokol Kyjov   2 2 0 0 6 10.5 6
3 ŠK Veselí nad Mor. "B"   2 2 0 0 6 10.0 7
4 ŠK Lokomotiva Brno "D"   2 1 1 0 4 11.0 9
5 SK Podlužan Prušánky "C"   2 1 0 1 3 8.0 5
6 ŠK Agrotec Hustopeče B   2 1 0 1 3 7.5 5
7 ŠO Jiskra Strážnice   2 0 1 1 1 7.0 3
8 ŠK 64 Brno "A"   2 0 0 2 0 6.0 3
9 ŠK DDM Slavkov   2 0 0 2 0 5.0 2
10 ŠK Galerie Závodný Mikulov   2 0 0 2 0 4.0 2
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

Na opačném konči tabulky se nachází oba nováčci, tedy Slavkov a Mikulov, Jikra momentálně drží 7. příčku, ovšem v příštím kole bude zajíždět na horkou půdu Prušánek, nyní ale k minulému kolu..

2. kolo:

Jiskra Strážnice - Lokomotiva Brno D 4 : 4

Oba dva týmy postrádali po dvou hráčích základní sestavy a utkání nakonec rozhodla produktivita hostujících náhradníků. Jak silný Jiří Vachek, tak kapitánka Jitka Vavřínková totiž dokázali rychle zvítězit a zasloužili se o pohodlný vstup svého týmu do utkání. Pravda bratři Bartoškové naposledy hráli OP 2 (tedy o dvě soutěže níž) a byl to pro ně asi příliš velký skok. Nicméně oba se víceméně porazili sami a je pravda, že mohli klást svým soupeřům větší odpor.. Utkání nakonec nabídlo velmi bojovné a dramatické partie a dokonce obě remízy měly velice blízko k rezultativnímu výsledku. Náš tým v neděli ukázal, že by to jít mělo, ovšem bude potřeba nastupovat s co nejvíce hráči základní sestavy. A těžcí soupeři ještě přijdou! Vždyť hned v příštích třech kolech nás čekají Prušánky, Hustopeče a Veselí, takže do konce roku bude každý bod drahý! Lokomotiva rovněž ukázala, že bude letos míchat kartami v horní části tabulky a nakonec se může ukázat, že i tento bod s ní může být velmi cenný.

ŠK 1923 Sokol Kyjov - DDM Slavkov u Brna 5,5 : 2,5

Domácí sice nepostavili dvoji Hodoňáků Pešák - Trávníček, ovšem hosté nepřivezli první tři hráče soupisky, tudíž byli ještě víc oslabeni, což se samozřejmě podepsalo na výsledku utkání. Jediný, kdo z domácích borců partii prohrál, byl věčný rozumbrada Laďa Šmíd, ovšem nemám informace o tom, jak k jeho porážce došlo. Mimo tuto partii je pro mě překvapením pouhá remíza Jaroslava Hejdy, který na sedmé šachovnici čelil papírově slabšímu soupeři. Jinak si borci Kyjova pohodlně dokráčeli pro další výhru a po dvou kolech jsou stoprocentní.

ŠK 64 Brno - Veselí nad Moravou B 3,5 : 4,5

Domácí pouze s jednim, Veselané se dvěma náhradníky. Hosté v pozici jasného favorita, domácí se však snažili svému osudu vzepřít a po heroickém výkonu padli nejtěsnějším možným rozdílem. Utkání rozhodla hostující převaha na spodních deskách, ačkoliv Laďa Janás překvapivě pouze remizoval se soupeřem slabším o víc jak 500 ELO bodů. Také Veselí je tak po dvou kolech stoprocentní a plní roli favorita soutěže.

Galerie Závodný Mikulov - Podlužan Prušánky C 3 : 5

Domácí nasadili jediného náhradníka, hosté přivezli naopak pouhé tři hráče základní sestavy, ani to však nijak neovlivnilo jejich pozici a z mikulovské galerie odváží tři body. V ní se zrodily dva překvapivé výsledky, které jsou na vrub hostujícího dua Kocáb - Schottl. Hosté se mohli spolehnout především na tradiční ranaře (Mlénský, Mayer, Dryšl R.) a celý bod přidal rovněž Marek Budín. Prušánkám tak vyšla rehabilitace za zpackané domácí utkání s Morendou a dokázaly v celku v pohodě získat povinné tři body.

Moravská Slavia C - Agrotec Hustopeče B 6 : 2

Tak to je překvapení jako hrom! Oba týmy přitom nasadili po dvou náhradnících, utkání ovšem rozhodla drtivá výsledkový převaha Morendy na posledních čtyřech deskách. Což o to, ve třech případech se to vzhledem k obsazení šachovnic dalo čekat, ovšem že prohraje i Karel Kočí partii bílými kameny, to bych nečekal. Morenda po šťastné výhře v Prušánkách pořádně vystrčila drápy a po deruhém kole se usadila (o skóre) na čele soutěže. Agrotec naopak v Brně zklamal a myslím si odvezl velmi hořkou porážku.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář