Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 1. kola soutěže KP 2 C

KP dvojka nám včera začala a nutno říct, že to byl velmi ostrý start! V prvním kole se nezrodil ani jeden nerozhodný výsledek a všichni favorité, až na jednoho, dle očekávání vyhráli. Tím jediným byl tým Prušánek, ale k tomu později. Nejdříve pohled na tabulku:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 ŠK Lokomotiva Brno "D"   1 1 0 0 3 7.0 6
2 ŠK Agrotec Hustopeče B   1 1 0 0 3 5.5 4
3 ŠK Veselí nad Mor. "B"   1 1 0 0 3 5.5 4
4 Moravská Slávia Brno "C"   1 1 0 0 3 5.0 3
5 ŠK 1923 Sokol Kyjov   1 1 0 0 3 5.0 2
6 SK Podlužan Prušánky "C"   1 0 0 1 0 3.0 1
7 ŠO Jiskra Strážnice   1 0 0 1 0 3.0 0
8 ŠK DDM Slavkov   1 0 0 1 0 2.5 1
9 ŠK 64 Brno "A"   1 0 0 1 0 2.5 1
10 ŠK Galerie Závodný Mikulov   1 0 0 1 0 1.0 0
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

Pravda tabulka po prvním kole nemá ještě téměř žádnou vypovídací schopnost a teprve v dalším průběhu soutěže se vykrystalizuje, kdo bude hrát ve které její části. Proto není zatím důvod k panice proto, že se Jiskra nachází až na sedmé příčce. Pojďme se stručně podívat na jednotlivé zápasy:

1. kolo:

Jiskra Strážnice - Sokol 1923 Kyjov 3 : 5

Stejně jako loni jsme už v prvním kole schytali Kyjov a stejně jako loni jsme ze vzájemného měření sil odešli s prázdnou. Asi dle očekávání. Kyjov sice nepřivezl silného Romana Pešáka, nicméně i jeho náhradník - Jenda Čechal - by jinde byl vítaným členem základní sestavy. A pod ním jsou na soupisce ještě Michal Racek a Jaroslav Hejda, tudíž by Kyjov určitě nepřijel oslabený. My jsme s favoritem sice odehráli vyrovnané utkání, které nakonec rozhodly zásahy hostů na 5. a 7. šachovnici, ani jednu partii jsme však nedokázali vyhrát, proto jsme tedy logicky nemohli pomýšlet na bodový zisk. Když jsem partie procházel, tak ani v jedné z nich to na výhru zdaleka nebylo, takže si hosté zaslouženě vezou všechny body.

Veselí nad Moravou B - DDM Slavkov 5,5 : 2,5

Veselanům také chyběl jen jediný hráč ze základu (Zdeněk Uřičář) a i zde nastoupil velmi silný náhradník (Vladimír Janás). Zato hosté ze Slavkova vyrazili do Veselí dost polehku (bez prvních třech hráčů soupisky), za což byli patřičně potrestáni. Domácí si totiž celkem v pohodě došli pro tři body, když jediným zádrhelem pro ně byla prohra zkušeného Fantiška Křížka na třetí šachovnici. Nicméně to byla ze strany hostů labutí píseň. Od čtvrté desky dolů už měli domácí výraznou ELOvou převahu, kterou přetavili ve 4,5 z pěti možných bodů, a tak na Orlovně nebylo co řešit. Veselí tak zažilo vydařený vstup do soutěže! Gratulujeme!

Podlužan Prušánky C - Moravská Slavia Brno C 3 : 5

V Prušánkách se vyplnilo přesně to, na co jsem upozorňoval v předzápasovém příspěvku. Podlužan sice disponuje velmi silnou soupiskou, věrný své tradici ovšem do jednotlivých zápasů nastupuje v odlišné (mnohdy až enormně oslabené) sestavě. To je způsobeno tím, že někteří hráči z céčka nastupují i za áčko ve druhé lize. Tentokrát tento "dar z nebes" spadl do klína hostům z brněnské Morendy, která tak v Prušánkách nečekaně loupila a Podlužan tím pádem zažil velmi černou neděli, neboť prohrálo i jeho áčko v lize (viz ODKAZ na tradiční fotoreportáž z obou klání na blogu Petra Krolopa). Hosté sice také postrádali tři hráče ze základu, nakonec se ale ukázalo nasazení pěti domácích náhradníků jako rozhodující faktor zápasu. Ten se rozhodoval na posledních dvou deskách. Jediný, kdo pozvedl prapor Podlužanu, byl právě Petr Krolop, jeho výhra byla ale nakonec málo.

Agrotec Hustopeče B - ŠK 64 Brno 5,5 : 2,5

Domácí pouze s jedním, hosté zato se třemi náhradníky, bojovný zápase s pěti rezultativními výsledky. V domácím týmu Karel Kočí ukrytý až na zadních šachovnicích, kde bude zřejmě těžko hledat soupeře. Velkým překvapením je rovněž výhra Lucie Kuchynkové se soupeřem s víc než o 200 bodů vyšším ELO. Za hosty zavěsil jako jediný Zdeněk Tioka, a tak Agrotec zažil vcelku pohodový vstup do soutěže a dal ostatním najevo, že s ním bude těžké bodovat!

Lokomotiva Brno D - Galerie Závodný Mikulov 7 : 1

Výsledek zápasu byl zřejmě jasný dlouho dopředu. Soupiska Mikulova - absolutně neschopná konkurovat týmům v KP 2 C - totiž neskrývá žádného věhlasného hosta a hráče z města pod svatým kopečkem čeká zřejmě stejný osud, jako měly loni Bučovice. Tedy každý bod bude pro ně obrovským úspěchem. A to domácí ještě nenasadili první dva hráče soupisky! I tak si dokráčeli k pohodovému vítězství. Skóre pro hosty alespoň trochu korigovaly remízy na první a třetí šachovnici, na zbylých už však šachisté Mikulova neměli nárok a Lokálka se tak usadila v čele soutěže. A právě v příštím kole bude první příčku hájit u nás - ve Strážnici.

Autor: Pavel Solařík.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář