Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozěny 6. kola soutěže KP 2 C

Krajský přebor 2. třídy začíná pomalu finišovat, ovšem před posledními třemi koly není zatím vůbec jasné, kdo se stane jeho králem a koho nakonec semele sestupový výr. Jedinou jistotu zatím mají v Mikulově:
P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 ŠK Lokomotiva Brno "D"   6 5 1 0 16 32.5 27
2 ŠK 1923 Sokol Kyjov   6 5 0 1 15 29.5 21
3 ŠK Veselí nad Mor. "B"   6 4 1 1 13 27.5 18
4 Moravská Slávia Brno "C"   6 3 0 3 9 23.5 14
5 ŠO Jiskra Strážnice   6 2 2 2 8 25.5 14
6 ŠK Agrotec Hustopeče B   6 2 1 3 7 20.5 12
7 ŠK 64 Brno "A"   6 2 0 4 6 23.0 14
8 ŠK DDM Slavkov   6 2 0 4 6 20.5 10
9 SK Podlužan Prušánky "C"   6 1 2 3 5 20.0 9
10 ŠK Galerie Závodný Mikulov   6 0 1 5 1 17.5 10
P Družstvo HS Z + = - B Sk V
Velkým rozčarováním je pro mě (při pohledu na tabulku) postavení céčka Prušánek, překvapením je pro mě kralování brněnské Lokomotivy. Strážnická Jiskra se díky důležité výhře nad Slavkovem dokázala těsně vyhoupnout do první poloviny tabulky, která je ovšem tak vyrovnaná, že po každém kole v ní bude docházet k velkému zemětřesení. Vždyť čtvrtou Morendu a devátý Podlužan dělí pouhé čtyři body!

6. kolo:

Jiskra Strážnice - DDM Slavkov 5 : 3

Myslím si, že vše podstatné bylo už řečeno v reportáži. Hosté doplatili na obsenci dvou hráčů ze základu a jejich jediné dvě výhry vybojovali jednička a dvojka soupisky, tedy hráči, kteří svojí výkonností daleko převyšují úroveň KP 2. Zápas jsme rozhodli třemi body na zadních deskách, pěknou výhru rovněž přidal na trojce Kuba Šuráň, který znovu potvrdil obrovský vzestup svojí výkonnosti a společně s Gerou je našim nejúspěšnějším hráčem (70 % a 3,5 bodu z 5). Kluci zaslouží pochvalu za výborně odehraný zápas a předvedenou bojovnost. Náš tým čekají v posledních třech kolech dva silné brněnské týmy a outsider z Mikulova. Slavkov to pak bude mít ještě těžší, protože se utká s Lokomotivou, Prušánkami a Hustopečemi.

Lokomotiva Brno D - Veselí nad Moravou B 4,5 : 3,5

Šlágr kola vyzněl těsně pro domácí Lokomotivu. Hostům citelně chyběl Honza Skalka, kterého nahradil poměrně neznámý a výkonnostně nevýrazný Martin Kubečka. Domácí nasadili rovněž jen jednoho náhradníka, tím byl ovšem Jiří Vachek, což není žádný náhradník, ale naprosto plnohodnotný člen základní sestavy (mluvím o výkonnosti). Lokomotiva dokonce poprvé v sezoně nasadila do jednoho zápasu první dva hráče soupisky (Veselý, Mrazík) a nakonec dokráčela k nejtěsnější možné výhře. V bojovném zápase skončily pouze tři partie remízou, zbytek přinesl resultativní výsledky. Brněnský tým tak zůstává neporažený a jediné body zatím ztratil se strážnickou Jiskrou. Veselané klesli díky první porážce v sezoně na třetí příčku.

Podlužan Prušánky C - Agrotec Hustopeče B 4 : 4

Domácí nasadili pouze tři hráče základní sestavy, přestože trio Hájek, Balšínek a Mayer nenastoupilo do 2. ligy. To je pro Podlužan velká škoda, protože i hosté přivezli hned tři náhradníky a jak už jsem psal minule, právě náhradníci jsou achillovou patou Agrotecu. V tomto zápase skončilo hned šest partií remízou a dělbu bodů tak zařídili svými výhrami hostující Matyáš Hrádek a domácí Jaroslav Švásta. Za pozornost stojí remíza Petra Krolopa s do té doby stoprocentním Petrem Kuncem! Petr už v minulém kole OP 1 dokázal remizovat černými s Miroslavem Zubalíkem a tentokrát udržel (znovu černými) na uzdě dalšího nebezpečného soupeře. Jeho partii a několik fotografií z tohoto zápasu naleznete v jeho reportáži, viz ODKAZ

1923 Sokol Kyjov - Moravská Slavia Brno C 5,5 : 2,5

Přestože domácí postrádali silné trio Pešák - Matula - Taptič, dokázali si vcelku v pohodě poradit s nebezpečným brněnským soupeřem. Ten totiž přivezl pouhé tři hráče základní sestavy a v Brně nechal i svého lídra - Davida Holemáře. To se to pak soupeřům hraje! Kyjovští si se soupeřem poradili bez větších problémů, přičemž jedinou výhru hostí zapsal pouze Rostislav Rotrekl, který překvapivě porazil Jirku Neduchala. To byl ovšem pouhý výkřik do tmy, dál už hosté dosáhli pouze na tři remízy. Krom Martina Kladňáka na jedničce zabodovali domácím především zadní desky, kde nastoupili dva velmi silní náhradníci (Čechal, Hejda) a také Vladimír Kořínek (host z Ježova) si poradil s ELOvě slabším soupeřem. Kyjov se tak dostal na druhou příčku tabulky a plní roli jednoho z favoritů soutěže. 

Galerie Závodný Mikulov - ŠK 64 Brno 3 : 5

Domácí nastoupili v osvědčené sestavě, tedy s jedním náhradníkem, kdy ze základu chybí pouze Martin Vitula, který ještě neodehrál jediný zápas. Hosté pak přivezli náhradníky dva, ovšem na osmou desku naskočil silný Petr Procházka (ELO 1852). Přesto to nebyl v místní galerii tak jednoznačný zápas, jak jsem předesílal! Domácí se díky výhrám na třetí a čtvrté šachovnici vzepřeli svému osudu a k celkové remíze jim nakonec chyběl jeden bod. Neznám ovšem detaily průběhu tohoto zápasu, proto nemohu soudit, zda ještě mohli hráči Mikulova pomýšlet na víc. Hosté potvrdili roli favorita a díky této výhře opustili zónu sestupu. Ovšem v posledních třech kolech už to budou mít těžší. Čeká je naše Jiskra, Podlužan a Lokomotiva.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář