Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odešel Laďa Šmíd - ikona kyjovského šachu

Dnes ke mně dorazila velmi smutná zpráva z Kyjova. O náhlém úmrtí Ladi Šmída mě informoval Roman Matula. Kyjov přišel nejen o svého kapitána, ale zároveň i o vynikajícího hráče a skvělého člověka. Na Laďu budu vzpomínat jako na silného šachistu vyznávajícího útočný styl hry. ČEST JEHO PAMÁTCE!!

lada-smid.jpg

Laďa zemřel náhle 15. března 2020 ve věku 63 let. Poslední rozloučení s ním se bude konat dne v úterý 24. března 2020 ve 14:00 hodin ve smuteční síni města Kyjova, ovšem pouze v rodinném kruhu.

Pan Jurutka pak informoval, že po podrobném přezkoumání se zjistilo, že příčinou jeho smrti byl infarkt, pád z kola následoval až poté. Bohužel se to však stalo v odlehlých místech, kde zůstal bez pomoci. Jeho poslední partie v životě byla ta v posledním kole KP 2 C ve Veselí nad Moravou, kde v poslední hrané partii vybojoval výhru nad Ondrou Horňákem a strhl tím celkové vítězství na stranu Kyjova. Tato partie rozhodla o vítězství Kyjova v soutěži.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jeden za druhým

(Josef Doxanský, 3. 8. 2021 7:47)

Zemřel ing.Ivan Pařízek, jeden ze čtveřice Cenek Jindřich, Křížek František ,Josef Doxanský,Ivan Pařízek, kteří sváděli před šedesáti lety boje v dorosteneckém přeboru okresu Hodonín. Je to už tak dávno, ale přesto jejich klukovské tváře vidím dodnes...