Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 8. kolo KP 2 C - Doma přivítáme brněnskou Morendu

Krajský přebor 2. třídy v šachu spěje do svého finále. Před námi jsou poslední dvě kola a týmy tak ještě můžou získat šest bodů, aby vylepšily svoje postavení v tabulce. Ta je neskutečně vyrovnaná a odhadnout to, kdo z kvarteta Hustopeče B, ŠK 64 Brno, Podlužan Prušánky a DDM Slavkov nakonec zůstane nad propadlem do okresního přeboru, je momentálně téměř nemožné. Strážnickou Jiskru o víkendu čeká velmi těžký souboj se sousedem v tabulce, kterým je nebezpečná Moravská Slavia Brno C.

Pohled na soupisku jasně favorizuje hostující Morendu, neboť ta má na první šachovnici Davida Holemáře, který se svojí výkonností jasně vymyká naší "pralesní lize", jak Brňáci rádi KP dvojku nazývají. V základní sestavě není možné najít slabinu a dokonce mezi náhradníky je ukryto spousta hráčů, kteří by mohli z fleku hrát v základu. Tedy těžko čekat, že bude Morenda na některé šachovnici slabá! Je pravda, že na svůj potenciál by měla být v tabulce ještě výš a že jí zápasy se silnými soupeři zatím moc nejdou (viz porážky s Veselím či Kyjovem). Morendu nečeká žádný klidný závěr soutěže, protože krom zápasu u nás se v posledním kolem střetně s neporaženým lídrem soutěže. Zápas s ní je pro náš tým přesně to, kvůli čemu jsme tak usilovali o účast v KP 2 - tedy možnost poměřit síly se silnými brněnskými šachisty. V minulém kole se nám podařilo naplno bodovat s jiným silným brněnským týmem, také tentokrát bude mít jakýkoliv bod pro nás cenu zlata.

Dalšími zápasy 8. kola KP 2 jsou:

Podlužan Prušánky C - DDM Slavkov

To je pro oba týmy veledůležitý záchranářský souboj, jehož případný vítěz se velmi přiblíží záchraně soutěže. Prušánky už v minulém kole ukázaly, že to s udržením KP dvojky myslí vážně a předpokládám, že vyšlou do boje těžkou jízdu. Hosté by měli určitě nasadit co nejvíc hráčů ze základu, pokud nechtějí z Prušánek odjet s prázdnou. Nejhorší možný výsledek pro oba týmy je remíza, která by vůbec nic neřešila, proto se dá očekávat maximální úsilí od obou týmů. Osobně to vidím na výhru domácích.

Lokomotiva Brno D - ŠK 64 Brno

Souboj dvou brněnských týmů, které hrají domácí zápasy ve stejné klubovně, tudíž domácí a hosté budou pouze na papíře. Jasným favoritem je Lokomotiva, která letos zatím neskutečně válí a válcuje jednoho soupeře za druhým (vyjma strážnické Jiskry!). Hráči ŠK ovšem nebudou lehkým soupeřem! V průběhu tohoto ročníku si už dokázali vyšlápnout například na Morendu a také Lokomotiva bude muset zahrát hodně dobře, aby se udržela na vítězné vlně. Přesto si myslím, že by měla vyhrát navzdory nepříjemnému soupeři.

Agrotec Hustopeče B - Veselí nad Moravou B

Souboj dvou rezervních týmů, který má sice favorita v podobě hostujícího celku, ten už však dokázal například klopýtnou v mikulovské Galerii. Navíc domácí už musí konečně zabrat a měli by nasadit základní sestavu, neboť náhradníci jsou achillovou patou Hustopečí. A pokud se domácímu kapitánovi podaří nasadit silnou sestavu, budou to mít favorizovaní Veselané opravdu těžké. Ti jsou ale zvyklí hrát těžké zápasy, a tak jsem na výsledek jejich vzájemného měření opravdu zvědavý! Očekávám těsný výsledek, nedokážu ale tipovat v čí prospěch. Třeba se zrodí remíza, uvidíme.

1923 Sokol Kyjov - Galerie Závodný Mikulov

To je jediné utkání 8. kola, u kterého si jsem naprosto jistý vítězem. Domácí Kyjov má letos formu jako řemen a jediné body nechal na Lokálce, jinak porazil všechny, kdo mu přišli do cesty. Naopak hosté z Mikulova prohráli všechno, co se dalo, s výjimkou výše zmiňovaného domácího zápasu s Veselím. Remíza 4:4 byla ovšem více dílem nemohoucnosti Veselanů, než umu domácích borců a hráči Mikulova už minulý týden na Morendě naznačili, jak asi jejich utkání v Kyjově dopadne. Řešit se bude pouze výše skóre.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář