Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 7. kolo KP 2 C - Čeká nás zápas v Brně s místním ŠK 64

Zatímco v minulé sezoně jsme zajížděli k zápasům do Brna hned třikrát, tak letos k nám byl los milosrdný. První a poslední výlet k zápasu do Brna nás čeká tuto neděli, 26. 1. 2020. V rámci 7. kola KP 2 C se totiž střetneme s místním ŠK 64. To hrává své domácí zápasy ve sklepních prostorách ZŠ Staňkova, které jsou mezi šachisty známé pod názve Lokálka, protože zde sídlí i šachisté Lokomotivy. Tyto prostory jsou zcela unikátní. Pravidelně se zde totiž odehrává několik souběžných utkání. V nevětraných prostorách by se tedy brzy dal vzduch krájet. Na druhou stanu musím ale uznat, že málokterá klubovna má takové kouzlo, jako právě Lokálka.

Samotný klub ŠK 64 se momentálně nachází na sedmé příčce tabulky, pouhé dva body za námi. V prvních čtyřech kolech ŠK nezískalo ani bod, v posledních dvou však pokaždé bodovalo naplno. Nejdříve si dokázali jeho šachisté poradit se silnou Moravskou Slavií C, naposled pak odvezli povinné tři body z Mikulova. Jejich základní sestava není nikterak ohromující, mezi náhradníky je však ukryto několik silných hráčů. Predikovat sestavu domácích je téměř nemožné, jisté ovšem je, že nás čeká další velmi těžký soupeř a jakýkoliv bod bude mít cenu zlata.

Dalšími zápasy 7. kola KP 2 C jsou:

Veselí nad Moravou B - Podlužan Prušánky C

Přestože se soupiska Veselanů nemůže s tou prušáneckou srovnávat, budou do tohoto souboje vstupovat v roli jasných favoritů právě domácí šachisté. Ti totiž (na rozdíl od svého soupeře) nastupují se železnou pravidelností s téměř základní sestavou. Naproti tomu vypadá docházka hráčů Podlužanu v KP 2 C jako noty na buben. Veselané sice odešli v minulém kole poprvé v této sezoně poraženi, přesto by Prušánky musely dovést hodně silnou sestavu, aby nebodovali naplno. Přitom Prušánky potřebují body jako sůl, neboť se momentálně krčí na předposlední příčce tabulky. Ta je ovšem velmi vyrovnaná a především souboje s ŠK 64 a Slavkovem v posledních dvou kolech budou ty nejdůležitější. Možná ale Podlužanu křivdím a on už tuto neděli přiveze do Veselí silnou sestavu a domácí nakonec potrápí, uvidíme.

Agrotec Hustopeče B - 1923 Sokol Kyjov

Hustopeče jsou nepříjemným soupeřem, který je schopný porazit kohokoliv. V neděli je čeká souboj s favorizovaným Kyjovem, ovšem ten už v minulém ročníku pocítil sílu hustopečských šachistů na vlastní kůži, když s nimi doma těsně prohrál. Soupiska Agrotecu skrývá mnoho zvučných jmen, ovšem v této sezoně Hustopeče doplácí na jejich špatnou docházku. A jak už jsem psal minule - náhradníci jsou jejich velkou slabinou. Naopak Kyjov je zvyklý nastupovat téměř vždy ve velmi silné sestavě a když už musí nasadit náhradníky, objeví se za šachovnicí takové esa, jako jsou například Jan Čechal, Jaroslav Hejda, nebo Josef Doxanský. Kyjov zatím prohrál jen na Lokomotivě, všech pět zbývajících zápasů vyhrál. A tak bude i do nedělního zápasu vstupovat z pozice vysokého favorita. Sám jsem zvědavý, jestli udolá i tohoto těžkého soupeře.

DDM Slavkov - Lokomotiva Brno D

Kometa letošní sezony - brněnská Lokomotiva D - letos ztratila jediné body se strážnickou Jiskrou, ve zbylých kolech vždy zvítězila a další skalp na svůj opasek budou chtít její bojovníci přidat i ve Slavkově. Nováček soutěže by přitom nutně potřeboval bodovat, protože je s šesti body na třetí příčce od konce. Ovšem bodovat s Lokomotivou je letos výkon téměř nadlidský, o čemž se už přesvědčili i ti největší favorité soutěže. Slavkov ovšem není úplně bez šance. Jeho soupiska stále skýtá dost silných hráčů a jestli se domácímu kapitánovi podaří je nasadit, mohli by domácí šachisté favorizovaného soupeře potrápit. Přesto bych stále vsadil na výhru hostů.

Moravská Slavia Brno C - Galerie Závodný Mikulov

Tento zápas se odehraje společně s tím naším rovněž na Lokálce, tudíž ho budu bedlivě sledovat a pokusím se získat i některé partie. Nováček (a beznadějně poslední tým soutěže) pojede do Brna z pozice Davida, který se se postaví Goliáši. Je pravda, že David by se v zápase opravdu objevit mohl (jednička domácích - David Holemář), ovšem hráči Morendy budou plnit roli vysokého favorita a získat povinné tři body. Pikantní na tomto (dvoj)zápase bude, že se v příštím domácím utkání střetneme právě s Morendou! Ta by, dle mého názoru, neměla mít s Mikulovem větší práci a měla by pohodlně vyhrát.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář