Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 6. kolo KP 2 C - Doma přivítáme nováčka ze Slavkova

Prvním utkáním strážnické Jiskry v novém roce v krajském přeboru 2. třídy, skupině C bude souboj s nováčkem soutěže, tedy DDM Slavkov u Brna. Tento tým měl na začátku soutěže smůlu na velmi těžký los, když se v prvních čtyřech kolech utkal se třemi velmi silnými soupeři, tedy Veselím, Kyjovem a Moravskou Slávií. A tak má po pěti odehraných zápasech na svém kontě zatím šest bodů, které posbíral za těsnou výhru nad brněnským ŠK 64 a dále nad dalším nováčkem z Mikulova. Přitom má tento tým velký potenciál! Prvních šest hráčů soupisky má ELO 1900 plus, přičemž jednička a dvojka (Kulovaná a Kunčar) svojí výkonností vysoce převyšují úroveň KP 2. Slavkovští však často hřeší na to, že právě tito dva hráči často naskakují ve 2. lize. Od sedmičky dolů se však soupiska Slavkova lomí a zde dochází k velkému propadu výkonnosti hráčů. Ani jeden hráč už totiž svým ELem nepřekračuje hranici 1800 bodů. Ano, je to jenom číslo, ale taky je to důležitý ukazatel. Tak či onak nás v neděli čeká velmi těžký a především důležitý souboj! Slavkov totiž bude našim přímým konkurentem v záchranářské bitvě! V tabulce nás dělí dvě příčky a jediný bod, proto budou mít pro oba týmy body z tohoto utkání cenu zlata! Doufejme, že nějaké získáme!

Dalšími zápasy 6. kola KP 2 C jsou:

Lokomotiva Brno D - Veselí nad Moravou B

To je bezesporu šlágr tohoto kola a možná i celého ročníku! Dva doposud neporažené týmy a vlastně i dva lídry soutěže čeká přímé měření sil na Lokálce! Zatímco Veselané svojí soupiskou budí respekt, tak Lokomotiva svými letošními výkony velmi překvapila a sázka na dravé mládí v kombinaci s posunutím starších (ale stále velmi silných) hráčů dozadu nese svoje ovoce. Přitom se hráči Lokomotivy v průběhu sezony už utkali s těžkými soupeři a z jejich klubovny odjeli s nepořízenou například borci z Kyjova nebo Prušánek! A zde bych chtěl vyzdvihnout, že jediný tým, který Lokomotivu v tomto ročníku zatím dokázal zpomalit (lépe řečeno obrat o bod) byla strážnická Jiskra!! A to si ještě její kapitánka dovolila mnohokrát luxus v podobě nenasazení prvních dvou hráčů soupisky (Veselý, Mrazík), kteří zaskakují ve 2. lize. Pro Veselany to bude velmi prestižní souboj a vlastně to je start série těžkých zápasů, protože je v dalších kolech čekají Prušánky, Hustopeče a Kyjov. Nedokážu tipovat výsledek tohoto zápasu, ale nedivil bych se ani remíze.

1923 Kyjov - Moravská Slavia Brno C

Také hráče Kyjova čeká těžká zkouška jejich výkonnosti. Na jejich Sokolovnu přijede silný tým vedený Davidem Holemářem z pozice jedničky a s velmi silnou (chce se mi říct až nabušenou) soupiskou. Je pravda, že Morenda nemá zdaleka tak dobrou zápasovou morálku jako její nadcházející soupeř a často nasazuje náhradníky (a navíc své slabší náhradníky), přesto se zatím drží v tabulce na 4. příčce, tři body za svým nedělním soupeřem. I z tohoto pohledu bude toto měření sil pro oba týmy důležité. Morenda se totiž v případě výhry bude moct dotáhnout na samotnou špičku soutěže, Kyjov by jí zase v případě zisku tří bodů pořádně utekl. Jako mírného favorita vidím domácí šachisty, ovšem bude záležet, s jakou sestavou hosté dorazí. Každopádně by to měl být těsný zápas, který může dopadnout jakkoliv.

Podlužan Prušánky C - Agrotec Hustopeče B

Souboj dvou nedalekých soupeřů, které v tabulce dělí jen dva body. Podlužan zatím zaostává za očekáváním (především co se týče nasazování hráčů), Hustopeče rovněž. Při pohledu na jejich soupisku je jasné, že právě nasazování náhradníků je stojí cenné body! Jejich náhradníci (konkrétně Lucie Kuchynková) uhráli totiž v deseti partiích pouze jeden a půl bodu, zbytek všechno prohráli. Prušánky už by nutně potřebovaly naplno bodovat, aby se odlepily od zóny sestupu. A pokud se jejich kapitánovi podaří skloubit sestavu se zápasem 2. ligy s Ořechovem, neměl by pro ně být problém naplno bodovat. Ovšem Agrotec je velmi houževnatý a těžký soupeř, tak uvidíme.

Galerie Závodný Mikulov - ŠK 64 Brno

Hráči ŠK si v minulém kole nečekaně vyšlápli na silnou Morendu, kterou smetli v poměru 6:2. A proto budou do souboje posledních dvou týmů tabulky vstupovat v roli favorita. Šachisté Mikulova totiž v dosavadním průběhu sezony získali pouze jeden bod za šťastnou remízu s Veselím, zbytek zápasů prohráli. Zato jejich nedělní soupeř už dokázal pořádně zatopit jak Veselanům, tak hráčům Slavkova, přestože z těchto zápasů odešel těsně poražen. Tady mám naprosto jasnou prognózu, a to že hosté odvezou všechny body, řešit se bude pouze otázka skóre.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář