Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 5. kolo KP 2 C - Čeká nás derby ve Veselí

Ještě před Vánocemi zasedneme k šachovnicím. V neděli 15. 12. 2012 mají totiž na programu hrací den soutěže s dvojkou na konci, mimo jiné tedy i KP 2 C. Jeho páté kolo přinese hned dvě jihomoravské derby. Prvním z nich bude utkání naší Jiskry na horké půdě nedalekého Veselí nad Moravou. Horká půda bude na místní Orlovně proto, že Veselský šach v posledních letech prosperuje. A stejně je tomu i v tomto ročníku. Jak áčko, tak béčko Veselí jsou v krajských přeborech na špici tabulky a pravidelně jsou postrachem svých soupeřů. Tento tým má totiž ve svém kádru mnoho velmi silných šachistů, kteří navíc svoji výkonnost pravidelně potvrzují i výbornými výkony na šachovnici. Béčku Veselí se vstup do KP 2 povedl na výbornou a v prvních třech kolech si bez větších problémů poradili s nováčkem ze Slavkova a dvěma brněnskými soupeři (ŠK 63 A Moravskou Slavií C). První (velmi nečekané) klopýtnutí přišlo až v minulém kole v Mikulově (viz ODKAZ na reportáž na veselském webu), kde favorizovaní Veselané ztratili dva body. Přesto budou do nedělního souboje s námi vstupovat z pozice jasného favorita a pro nás by měl i případný bod z tohoto zápasu cenu vítězství! V neděli to pro nás bude velmi těžké...

Dalšími zápasy 5. kola KP 2 C jsou:

Podlužan Prušánky C - 1923 Sokol Kyjov

Ještě před sezonou bych řekl, že si pojede Kyjov do Prušánek pro porážku, ovšem praxe ukázala, jak fatální je pro Podlužan termínová kolize druhé ligy s KP 2 a tím pádem vytížení jeho největších es ze soupisky v této soutěži. Prušánky v KP 2 zatím nijak neoslnily a s bilancí 1-1-2 se krčí zatím na 7. příčce tabulky, což je (vzhledem k jejich soupisce) nečekané. Zato Kyjov už tradičně naplňuje očekávání a po čtyřech kolech má na svém kontě 3 výhry, když pouze nezvládl zápas na Lokomotivě, která je ovšem letos ve velkém laufu. Dá se očekávat, že i do Prušánek dorazí hosté ve velmi silné sestavě a domácí to tak budou mít hrozně těžké. Ovšem podceňovat by se určitě neměli, protože v jejich týmu dříme obrovský potenciál. Otázka ovšem je, kdy se tento dřímající drak probudí, jestli vůbec někdy. Tady bych se spíše přiklonil k těsné výhře hostů.

Agrotec Hustopeče B - Lokomotiva Brno D

Nečekaný lídr soutěže bude zajíždět do nedalekých Hustopečí hájit první příčku tabulky. Lokomotiva pokračuje v enormně těžkém losu, ovšem předchozí dva silné soupeře doslova smetla (Kyjov a Prušánky) a nyní ji čekají další dvě výzvy v podobě nevyzpytatelné rezervy Agrotecu a následně Veselí nad Moravou. Populární brněnský tým letos vsadil na dravé mládí a jak obě sličné sestry Vavřínkovy, tak Jan Matyáš Dvořáček zatím podávají velmi dobré výkony. Druhý jmenovaný zatím dokonce drží stoprocentní zápasovou bilanci! Nečekanou roli jedničky týmu navíc výborně zvládá nevidomý Alibek Tokabayev. Přidáme-li k tomu výbornou formu na chvostu schovaného Jiřího Vacheka či kapitánky Jitky Vavřínkové (maminky výše zmiňovaných dívek), není divu, že je Lokálka tam, kde je. V Hustopečích ji ovšem čeká velmi těžký oříšek a pokud se domácím podaří nasadit co nejvíc hráčů ze základu, budou to mít favorizovaní hosté po čertech těžké! Tento zápas může dopadnout jakkoliv, tady si nedovolím tipovat.

ŠK 64 Brno - Moravská Slavia Brno C

A do třetice derby, tentokráte ovšem brněnské. Papírově by nemělo být co řešit. Domácí tým se totiž bez zisku jediného bodu nachází na poslední příčce tabulky, zatímco Morenda je třetí. Ta bude v zápase jako hostující tým, ovšem své domácí zápasy rovněž hraje v suterénu ZŠ Staňkova, tudíž budou oba týmy domácími a hosty pouze na papíře. Při vší úctě k ŠK 64 si myslím, že Morenda bude brát všechny body a nechá svého soupeře přikovaného ke dnu tabulky.

DDM Slavkov - Galerie Závodný Mikulov

Hráči z Mikulova se pokusí i v tomto kole překvapit a brát body oproti prognózám. Ovšem další nováček ze Slavkova bude chtít k výhře nad brněnským ŠK 64 přidat další zářez v podobě mikulovského skalpu. A mají k tomu veškeré předpoklady, čímž myslím silnější soupisku. Oba soupeře v tabulce dělí sice jenom dva body, ale výkonnostní rozdíl by měl být propastný. Za mě tedy jasná výhra domácího Slavkova.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář