Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 4. kolo KP 2 C - Doma přivítáme Hustopeče

První adventní neděle přinese krom pohody a klidu také boje na šachovnicích. V rámci 4. kola KP 2 C se strážnická Jiskra utká s rezervou Hustopečí. Ty nám už v minulé sezoně udělily velmi nepříjemnou lekci, když náš tým v oslabené sestavě smetly v poměru 7:1! A také do letošní sezony nastoupily Hustopeče s docela silnou soupiskou, ale především dobrou zápasovou morálkou, když v prvních třech kolech nasadily pokaždé minimálně šest hráčů ze základu, přičemž první náhradnicí je Lucie Kuchynková, která by mohla klidně být i v základní sestavě. Oproti loňské sezoně chybí na soupisce silný Ivan Markovič a nebezpečný Karel Kočí se posunul až na osmou šachovnici, jinak jsou na ní více či méně stejná jména. Agrotecu vyšel vstup do soutěže velmi dobře, když v prvních třech kolech dokázal dvakrát bojovat naplno (ačkoliv především poslední těsná výhra nad outsiderem z Mikulova není zrovna výstavní), sklonit se musel pouze v Brně před domácí Morendou. Náš tým už nutně potřebuje naplno bodovat, protože do konce roku nás ještě čeká velmi těžký zápas ve Veselí a také nedělní klání proti Hustopečím bude pro nás těžkou zkouškou. Doufejme, že už se nám konečně zadaří!

Dalšími zápasy 4. kola KP 2 C jsou:

Lokomotiva Brno D - Podlužan Prušánky C

Podlužan v této sezoně zatím hřeší na termínovou kolizi KP 2 s druhou ligou a do žádného zápasu ještě nenastoupil se vší parádou. Tentokrát ho bude čekat cesta do brněnské klubovny na ZŠ Staňkova, kde bude čelit obrozenému déčku místní Lokomotivy. Ta zatím ztratila body (respektive bod) pouze s našim týmem a dvakrát vyhrála, přičemž v minulém kole velmi zle vyučila (rovněž doma) favorizovaný Kyjov. To je pro Prušánky zdvižený ukazováček, že by se jim případné experimentování se sestavou mohlo vymstít. Pokud se Radku Dryšlovi podaří přivézt do Brna alespoň čtyři hráče z první osmičky, nebude zřejmě co řešit. Mám ale takový pocit, že to by mohl být pro hosty nadlidský úkol, a tak je čeká další těžké měření sil, jehož výsledek si těžko dovolím odhadnout.

Sokol 1923 Kyjov - ŠK 64 Brno

Jak už jsem řekl výše, tak Kyjov má za sebou nejtěžší porážku za posledních několik sezon v KP 2! Dá se tedy předpokládat, že se tentokrát bude chtít rehabilitovat a že k domácímu souboji s dalším brněnským soupeřem přistoupí svědomitěji a nenasadí hned tři náhradníky. ŠK 64 zatím všechny tři zápasy prohrálo a obávám se, že ani z Kyjova neodveze žádné body. Domácí jsou totiž příliš silní na to, aby dvakrát po sobě klopýtli. Tady jim věřím téměř na sto procent a musela by je postihnout jen velká marodka (či šachové zatmění), aby v neděli ztratili body.

Galerie Závodný Mikulov - Veselí nad Moravou B

Domnívám se, že v neděli čeká hráče Veselí příjemný výlet pod mikulovský zámek pro zisk povinných tří bodů. Ačkoliv hráči z místní Galerie v posledním kole kladli zuřivý odpor favorizovaným Hustopečím, tak se obávám, že Veselané, kteří doposud neztratili ani jeden bod a s přehledem vedou tabulku, budou nad jejich síly. Tady mám naprosto jasno.

Moravská Slavia Brno C - DDM Slavkov

Hráči Slavkova v minulém kole získali první body v soutěži, když v souboji dvou "nulových" týmů dokázali těsně přetlačit ŠK 64, tentokrát je ale bude čekat ještě silnější brněnský protivník, který zatím padl jen se suverénním Veselím. DDM sice v minulém kole konečně zabralo, co se sestavy týče, ale ani účast dvou prvních hráčů soupisky (Kulovaná, Kunčar) k výrazné výhře nestačila. Proto tak nějak cítím v kostech, že to v neděli v Brně na body stačit nebude. Za mě zvítězí domácí.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář