Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 3. kolo KP 2 C - Čeká nás derby v Prušánkách

Šachové soutěže pomalu nabírají na obrátkách a ne jinak tomu je i v KP2 C, v níž účinkuje Jiskra Strážnice. Ta se v rámci třetího kola představí v nedalekých Prušánkách. V této sezoně se tedy představíme poprvé venku a hned nás čeká velmi těžký soupeř!

Podlužan Prušánky v minulých dvou sezonách v KP2 C nefiguroval, což umožnilo našemu klubu navázat s tímto týmem družbu a využít služeb některých jeho hráčů. Postupně se v barvách Jiskry představili Filip Dvořáček, Marek Skočík a také Radek Dryšl. To byla velmi vítaná a štědrá pomoc od Podlužanu, která měla ovšem před touto sezonou skončit právě díky jeho účinkování ve stejné soutěži. Nakonec se nám podařilo s kapitánem Prušánek Radkem Dryšlem dohodnout setrvání Filipa Dvořáčka, ovšem nejsem si jistý, zda Radek bude souhlasit s jeho nasazením právě proti jeho domovskému klubu. Uvidíme.

Prušánky se již tradičně vytasily s velmi silnou (napadá mě dokonce slovní spojení brutálně silnou) soupiskou, ovšem už první dvě kola odkryly jeho problém, kterým je termínová kolize KP2 s druhou ligou. Vždyť všech prvních šest hráčů ze soupisky céčka figuruje rovněž na soupisce áčka ve druhé lize. Řeč je o těchto hráčích: Mlénský, Hájek, Vrtal, Balšínek, Mayer a Předínský. Dá se tedy očekávat, že ani proti Jiskře nenastoupí Podlužan v plné parádě (alespoň tedy doufejme!). Protože kdyby nasadil všechny své hvězdy, nebude mít v KP dvojce konkurenci. Ovšem Podlužan určitě nastoupí tradičně silný a nás tak čeká v pořadí již třetí těžké utkání. A stejně jako v těch předchozích, i tady bude mít každý případný bod cenu zlata!

Dalšími zápasy 3. kola KP 2 jsou:

Veselí nad Moravou B - Moravská Slavia Brno C

Šlágr kola! Utkají se dva neporažené týmy, které jsou zatím stoprocentní. To ovšem po tomto utkání už platit nebude. Tradičně silní Veselané budou ze třetího místa pomýšlet na skalp vedoucího týmu soutěže a je velmi reálné, že připraví Morendě první porážku v sezoně. Ta ovšem disponuje rovněž velmi silnou a kompaktní soupiskou a tak se dá čekat, že Veselí nebude mít tradiční převahu na zadních šachovnicích a utkání tak bude zřejmě vyrovnané. Ostatně nedivil bych se ani případnému vyrovnanému výsledku.

Lokomotiva Brno D - ŠK 1923 Sokol Kyjov

Tohle bude rovněž velmi zajímavý souboj. Další stoprocentní tým - tedy Kyjov - bude bojovat o udržení své bilance na Lokálce. Uvidíme, zda domácí poprvé v sezoně nasadí své první dva hráče soupisky, protože proti komu už je nasadit, než proti jednomu z hlavních favoritů soutěže?! Ovšem jak Tomáš Mrazík, tak Jaromír Veselý figurují rovněž na soupisce druholigového áčka Lokomotivy, a tak to nebude zas až tak záležet na kapitánce Déčka. Tak či onak budou hosté do zápasu vstupovat v roli mírného favorita a dle mého názoru by v Brně prohrát neměli.

DDM Slavkov - ŠK 64 Brno

Zápas dvou týmů, které v prvních dvou kolech vyšly naprázdno. Slavkov si poprvé v sezoně užije pohodlí domácího zápasu a po dvou favoritech (Veselí a Kyjovu) nastoupí konečně proti hratelnému soupeři. Hráči ŠK 64 v minulém kole neudrželi slibné vedení 3,5 : 1,5 nad Veselím a nakonec zůstali i po druhém kole bez bodu. O to větší bude jejich touha konečně bodovat. Výsledek tohoto zápasu si vůbec nedovolím tipovat, protože může dopadnout opravdu jakkoliv.

Agrotec Hustopeče B - Galerie Závodný Mikulov

Hustopeče mají po minulém nečekaném výprasku na Morendě možnost si spravit chuť, protože k nim přijede největší outsider soutěže z Mikulova. Domácí by se soupeřem neměli mít žádné větší problémy a očekávám zde jejich jasnou výhru. Co jiného také čekat od zápasu se soupeřem, který má na své soupisce jediného hráče s ELO vyšším 1800 bodů? Mikulovu se před touto sezonou nepodařilo domluvit hostování žádné silné posily a připomíná mi tým Ježova z OP 1. Tým ze stejnojmenné Galerie čeká v neděli nadlidský úkol, tedy obrat o body silné Hustopeče, který se mu zřejmě nepodaří splnit.

Autor: Pavel Solařík

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář