Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 2. kolo KP 2 C - Přijede k nám brněnská Lokomotiva

Dle toho, co se děje venku, nám už babí léto zřejmě definitivně řeklo své Adié. Podzim je tu ve své pravé podobě a podzim - tedy alespoň pro milovníky černo-bílých polí - znamená šachové soutěže v plném proudu. Před třemi týdny se rozeběhla naše KP dvojka, která tento víkend pokračuje svým druhým kolem. Strážnická Jiskra měla velmi těžký vstup do soutěže, v němž podlehla favorizovanému Kyjovu a v neděli přivítá brněnskou Lokomotivu D, která má za sebou naopak velmi hladký vstup do nového ročníku a o skóre vede tabulku celé soutěže. Pro nás bude nedělní zápas snahou o zisk prvních bodů. 

Lokomitva Brno je v šachových luzích a hájích velký pojem! Klub s obrovskou tradicí, kterým prošel bezpočet skvělých šachistů, se však v posledních letech potýkal s menšími problémy. Také jemu se nevyhýbá trend současné doby, kdy mladí nemají o šachy příliš velký zájem a kapitán týmu má většinou velký problém dostat je k šachovnicím. Po loňské nevydařené sezoně se však Lokomotiva D letos vytasila velmi silnou soupiskou, na níž nechybí tradiční jména, ani nové tváře. Jedničkou týmu je Jaromír Veselý, který za Lokomotivu v minulosti nastupoval nejníže v KP 1. Dá se říct, že prvních deset jmen na soupisce jsou velmi schopní, silní a protřelí šachisté, tudíž nás i tuto neděli čeká těžká šichta. A to navzdory tomu, že s Lokomotivou jsme oba předchozí souboje v KP 2 vyhráli.

I pro tento ročník KP 2 se nám podařilo udržet většinu našich opor a soupiska nedoznala víceméně žádných velkých změn. Proto jí věřím a ve skrytu duše doufám, že bychom mohli bojovat o umístění v horní polovině tabulky. V soutěži jsou ovšem tři nové týmy, které pro nás představují velkou neznámou a také ostatní soupeři vstupují do nové sezony značně posílení. Bude to tedy pokaždé velký o boj o každý bod. A to se přesně to, co si myslím, že bude vystihovat nedělní utkání - boj o každý bod. V prvním kole jsme nebodovali zejména proto, že ani jeden ze čtyř hráčů hrajících bílými kameny nedokázal zvítězit. V neděli nás čeká opět velmi kvalitní a vyzrálý soupeř, přesto věřím, že už podruhé s prázdnou neodejdeme. Mám ale zato, že to bude velmi těsný a napínavý souboj! Tak uvidíme.

Dalšími zápasy 2. kola KP 2 jsou:

Sokol Kyjov - DDM Slavkov

Přiznám se, že nováčkovi ze Slavkova vůbec nezávidím jeho vstup do KP 2. V prvním kole zajížděl na půdu tradičně silného Veselí, teď ho čeká doslova výlet do jámy lvové. Už první zápas Slavkova rozhodla převaha Veselanů na zadních deskách a to samé se dá očekávat i tentokrát, neboť Kyjov pravidelně nasazuje velmi silnou a kompaktní sestavu od první až po poslední šachovnici. Je pravda, že Slavkov zatím nenasadil ani jedno ze svých es (Kulovaná, Kunčar) a pokud přijede v základní sestavě, bude klást domácím tuhý odpor. Přesto víc věřím Kyjovu a myslím si, že zvítězí.

ŠK 64 Brno - Veselí nad Moravou B

Další souboj dvou soupeřů, kterým se v prvním kole vedlo opačně. Veselané, posílení výhrou nad Slavkovem, vyrazí do Brna, aby se utkali s novým týmem soutěže ŠK 64, které v prvním kole padlo v Hustopečích. A obávám se, že ani ve druhém kole to pro brněnské hráče nebude žádný med a že znovu odejdou s prázdnou.

Galerie Závodný Mikulov - Podlužan Prušánky C

Do souboje dvou poražených v prvním kole budou hosté vstupovat z pozice vysokého favorita. Už utkání proti Moravské Slavii poodhalilo slabiny naoko silné soupisky Podlužanu, přesto se domnívám, že i kdyby vyrazil do Mikulova znovu oslabený, nebude mít s domácím outsiderem příliš velkou práci. Za mě jasná "dvojka".

Moravská Slavia C - Agrotec Hustopeče B

Hustopeče se letos tváří velmi siné a už v prvním kole ukázaly, že se budou snažit nasazovat co nejvíc hráčů ze základní sestavy. Také soupiska Morendy je prošpikovaná silnými hráči, otazník však visí nad tím, kolik jich do kterého zápasu zasáhne. A tak si myslím, že toto utkání bude rozhodovat právě to, který kapitán bude mít k dispozici víc silných hráčů. Je velmi těžké hodnotit dopředu, kdo z tohoto souboje vzejde jako vítěz, nedivil bych se ani remíze. Určitě se zde ale zrodí těsný výsledek.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář