Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo KP 2 C : Podlužan Prušánky C - Jiskra Strážnice 4 : 4

Tentokrát bylo jasné, že pojedeme na půdu favorizovaných Prušánek řádně oslabeni. Kvůli termínové kolizi s ligou na Slovensku jsme nemohli počítat s duem Pribila - Hrubša, také Filda Dvořáček nemohl nastoupit kvůli dohodě klubů o nasazování hostujících hráčů proti mateřskému klubu. Když se mi pak začali náhradníci omlouvat z důvodu různých rodinných oslav, hodů atd., byl jsem nakonec rád, že jsme do Prušánek vyrazili alespoň v osmi lidech. Po příjezdu na místo byla už klubovna plná lidí, protože se zde hrál paralelně i druholigový zápas mezi domácím áčkem a hosty z Adamova. Tradiční rozhodčí na domácích zápasech Podlužanu - Miroslav Slavík - nás všechny usadil k šachovnicím, kde bylo vidět, že i domácí tým nastupuje řádně oslabený (bez prvních šesti hráčů soupisky!). To nám dávalo naděje na bodový zisk. Jako první skončila rychle hraná partie na první šachovnici, která svým výsledkem udala ráz celému zápasu. Já jsem čelil starému známému a protřelému Petru Krolopovi a věnoval jsem se partii s ním. Mezi tahy jsem pak pochytil, že byla podepsána remíza také na druhé desce, kde domácímu Radku Dryšlovi nebylo dobře a vzhledem k tomu, že i Kuba Šuráň měl na spěch s odjezdem domů, nebylo co řešit. Poté byly podepsány v rychlém sledu remízy na posledních dvou šachovnicích a mně se upřímně dost ulevilo, protože to byly právě poslední dvě desky, které nás v minulém zápase zradily. Když jsem obcházel zbylé hrané partie tak jsem viděl, že Vojta (3) stojí proti sličné Veronice Ganzové zhruba rovně, já jsem ve své partii na 4. desce útočil na izolovaného pěšce, Jirka Fanta (5) stál trochu líp a stejně tak i Ondra Jurásek (6). Vojta hrál na třetí pomalu a tradičně strávil dost času mimo klubovnu a pokuřoval, my s Petrem jsme to na čtyřce docela rozjeli a borci na páté a šesté tahali pomalu a rozvážně. Jako první dospěla do nerozhodné pozice moje partie. Nevím, jestli to byla opravdu remíza, nechtěl jsem v koncovce nic pokoušet a byl jsem rád za půlku s protřelým soupeřem. Poté remizoval Ondra Jurásek (6), který rovněž spěchal domů z rodinných důvodů a také Vojta (3) podepsal smír se svojí soupeřkou. A tak se dohrávala partie na páté šachovnici. Jirka Fanta stál o něco líp, ale dle slov přihlížejících kibiců to na výhru asi nestačilo a když viděl možnost jet brzy domů na oběd, rozhodl se pozici nelámat přes koleno a rovněž vzal nabídnutou remízu. A tak zápas nepoznal ani jeden rezultativní výsledek, nad čímž kroutili hlavou hráči ze druhé ligy. Nevím, zda dnes jednomu či druhému týmu chyběl ten správný hlad po výhře, nicméně oba mančafty byly spokojené s bodem, což bylo logickým vyústěním vzájemného respektu. Jiskra tak na svoji první výhru stále čeká a bude se o ni pokoušet v příštím kole proti Hustopečím.

ZDE je odkaz na fotoreportáž z dnešního zápasu na blogu Petra Krolopa.

1.jpg
Utkání právě začalo - pohled od 1. šachovnice.

2.jpg
Na ní se za domácí tým posadil Jan Kocáb, tedy až sedmička soupisky Podlužanu. Za ním vidíme Radka Dryšla.

3.jpg
A tady pohled na první tři šachovnice hostí - Kubiš, Šuráň, Šafařík.

4.jpg
A tady pohled od čtvrté desky, na níž jsem se dnes utkal se starým známým - Petrem Krolopem.

5.jpg
Pohled od třetí domácí desky, na níž hrála Veronika Ganzová.

6.jpg
Petr Krolop - můj dobrý kamarád. Ale hraju s ním nerad. Je to ranař a nebojí se chodit do obětí a rozpoutat na šachovnici peklo. Dnes se sice držel dost při zdi, ale za remízu jsem byl asi rád.

7.jpg
Pohled na Vojtu Šafaříka a Kubu Šuráně.

8.jpg
A pozvolna se přesunujeme k zadním deskám. Tady pohled od 5. domácí šachovnice - Budín, Březovský a vzadu František Dryšl.

9.jpg
Hostující pětka a šestka - Jirka Fanta a Ondra Jurásek.

10.jpg
Zadní šachovnice domácích - Jaroslav Švásta a František Dryšl.

11.jpg
Proti nim Zdeněk Bína a Mira Bartošek.

12.jpg
Ještě jeden pohled od 5. šachovnice.

13.jpg
Poslední dohrávaná partie na 5. šachovnici.
P

ARTIE ZE ZÁPASU:

1. Kocáb - Kubiš 1/2

2. Šuráň - Dryšl R. 1/2

3. Ganzová - Šafařík 1/2

4. Solařík - Krolop 1/2

5. Budín - Fanta 1/2

6. Jurásek - Březovský 1/2

7. Dryšl F. - Bartošek M. 1/2

8. Bína - Švásta 1/2

Ostatní výsledky 3. kola:

Lokomotiva Brno D - Sokol 1923 Kyjov 6,5 : 1,5

Veselí nad Moravou B - Moravská Slavia Brno C 5 : 3

DDM Slavkov - ŠK 64 Brno 4,5 : 3,5

Agrotec Hustopeče - Galerie Závodný Mikulov 4,5 : 3,5

Blíže v ozvěnách kola.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář