Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 9. kolo KP II C - Sezonu zakončíme doma s Bučovicemi

Poslední únorová neděle bude rovněž posledním hracím dnem krajského přeboru 2. třídy, skupiny C. V rámci jeho 9. kola zakončí strážnická Jiskra sezonu na domácí půdě s posledním týmem tabulky z Bučovic.

Zdánlivě ani jednomu ze soupeřů o nic nepůjde, ale zdání klame. Bučovice, které doposud nezískaly v soutěži ani bod, budou jistě chtít svoji bídnou bodovou bilanci napravit alespoň v posledním kole, hráči Jiskry si jsou vědomi toho, že pokud by ztratili body právě s Bučovicemi, byla by to kaňka na už tak povedené sezoně. Navíc v minulém kole jsme schytali nepříjemný výprask v Hustopečích, tudíž v neděli si určitě budeme chtít napravit nejen chuť, ale rovněž reputaci. 

Bučovice jsou v této sezoně tzv. fackovacím panákem. Nejmilosrdnější porážku (3:5) utrpěly v 7. kole od Univerzity, jinak je to jeden výprask za druhým. Jediný, kdo z jejich sestavy snese přísnější měřítko, je jednička týmu - Petr Kunčar. Ten v dosavadních pěti partiích ztratil pouze půl bodu za remízu s Vladimírem Misorinem. Zbytek týmu už ničím nevyčnívá. Velkým zklamáním jsou výkony náhradníků, kteří nezískali ani jeden partiový bod! Samozřejmě neberu v potaz kontumační výhru Petra Horáčka za neobsazenou šachovnici v minulém kole proti Lokomotivě. Dokonce ani Martin Štrublík - loňský postrach favoritů - letos nehraje ani zdaleka tak, jako hrál v minulé sezoně. V ní na druhé šachovnici uhrál úctyhodných 50 %, přičemž měl ELO pouhých 1405 bodů. Letos se mu sice ELO mírně polepšilo (1468), nicméně jeho zápasová bilance se radikálně zhoršila a momentálně se může pyšnit pouze 13 %ní úspěšností. Bučovicím se jednoduše v tomto ročníku nesešlo vůbec nic a už jistojistě je čeká sestup do okresní soutěže.

Co se týče našeho týmu, tak ten svůj cíl (tedy záchranu soutěže) už dávno splnil a v neděli mu půjde už jen o naplnění role favorita zápasu. Tak snad se to podaří a my tak zakončíme povedenou sezonu ziskem tří bodů!!

Dalšími zápasy 9. kola KP 2 C jsou:

Bystrc Oilers - Jezdci Jundrov C

Aneb to nejlepší nakonec! Souboj Olejářů, kteří do KP 2 sestoupili z vyšší soutěže s jundrovskými Jezdci, kteří se stali naprostým suverénem tohoto ročníku. Jen škoda, že bodový rozdíl mezi oběma týmy je šest bodů, takže už v tomto zápasu (krom prestiže) o nic nepůjde. Nicméně domácí budou mít alespoň možnost jako první dát Jezdcům ochutnat hořkost porážky. Jundrov v tomto ročníku nastupuje ve velmi kompaktní sestavě, když se může především spolehnout na své náhradníky. Také Olejáři málokdy nasadí slabou sestavu, a tak se bude v jejich malé klubovně určitě na co dívat! Osobně si vůbec nedovolím tipovat výsledek zápasu, jen tuším, že bude velmi těsný.

VSK Univerzita Brno B - Kvasaco Vacenovice

Zdá se, že to bude pro oba týmy zápas o bytí či nebytí v soutěži. Proslýchá se totiž, že by z KP 2 měly letos sestupovat dva týmy. Černého Petra zatím drží v ruce právě Kvasaco, nicméně to ztrácí na svého nedělního soupeře pouhopouhý jeden bod. Mírným favoritem bude určitě domácí Univerzita, která přece jen disponuje silnější soupiskou. Nicméně tytam jsou ty časy, kdy dokázala do každého zápasu nastupovat v základní sestavě! I mezi náhradníky se však ukrývají velmi kvalitní hráči (například Dufek, Zerdaloglu, Absolín, Fuchs, nebo Vaculíková). Jednoznačným tahounem týmu je pak profesorsky hrající Josef Hladík (zatím 81 % a bez porážky). Vacenovští měli v posledních zápasech problém se základní sestavou, ovšem očekávám, že k tomuto zápasu přistoupí tak, jak se vzhledem k jeho důležitosti patří. Tak či onak bych si stále vsadil spíše na těsnou výhru domácích, i když bych záchranu soutěže samozřejmě přál raději nedalekým Vacenovicím. No, uvidíme...

Lokomotiva Brno D - Sokol Kyjov

Roman Matula už dopředu avizoval, že do Brna nepošle všechny své opory, i tak bude jeho tým v souboji s domácí Lokálkou stále favoritem. Lokomotiva má štěstí, že před posledním kolem drží čtvrtou příčku od konce a nemusí ji tak zajímat výsledek utkání Univerzita B - Vacenovice, protože i v případě prohry s Kyjovem skončí už nejhůř třetí od konce a sestupu by se tak měla vyhnout. Kyjovu už o nic nejde a nebude tedy posílat do Brno nejsilnější sestavu. Je pravda, že oproti loňskému roku nepředvádí Kyjov tak přesvědčivé výkony, i tak si uhrál své a potvrdil roli štiky soutěže. Otázka je, v jakých sestavách nakonec oba soupeři nastoupí, i tak bude stále větší síla (a kvalita) na straně hostí. Proto je vidím jako favorita na bodový zisk.

Duras BVK Královo Pole C - Agrotec Hustopeče B

Pořekadlo "Kdeže loňské sněhy jsou?!" platí i pro tým Durasu. Tým, který má potenciál na to, aby zatopil každému soupeři, letos jen zřídka dokáže nastoupit v osmi lidech. Paradoxně i přes handicap počtu hráčů dokázal Duras už dvakrát bodovat. I tak si myslím, že pokud by se Michalu Zavadilovi podařilo obsadit do každého zápasu všechny šachovnice, míchal by jeho tým kartami na čele soutěže. Také Hustopeče mají letos problém se sestavou a není vůbec jisté, že do souboje se sousedem z tabulky odcestují s osmi šachisty. Ani jednomu týmu už o nic nejde, což je právě živná půda pro to, aby nenastoupily kompletní. A tak mě víc než samotný výsledek utkání bude spíše zajímat, kolik hráčů opravdu zasedne ke stolům s šachovnicí. A od toho se bude odvíjet (pro mě absolutně nečitělný) výsledek.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář