Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 7. kolo KP II C - Doma se utkáme s Durasem

KP dvojka se tento víkend znovu hlásí o slovo a strážnická Jiskra v neděli zakončí svoji pět zápasů trvající brněnskou misi utkáním s Durasem Brno, respektive jeho "C" týmem. 

Duras je jedním z našich pemožitelů v loňské sezoně a také letos podává velmi dobré výkony. Jedná se o tým plný mladých, silných šachistů, kteří jsou sice teprve na svém vzestupu, ale na něm už dokáží porážet silné soupeře. Náš nadcházející soupeř má soupisku plnou ELOvě nevýrazných hráčů, což je ale pouhé zdání. Jeho nejúspěšnějším hráčem je jednička soupisky - David Barák, který odehrál zatím všech šest partií a ztratil pouze půl bodu. Dva hráči jsou pak ukrytí v nižších patrech soupisky, přitom svojí výkonností patří rozhodně výš - řeč je o Michalu Zavadilovi a Ladislavu Palovském. Co se týče základní sestavy, tak ve třech zápasech si dal kapitán Durasu záležet (jednou nastoupilo šest hráčů ze základu, dvakrát pět), ve dvou případech však hrál Duras pouze v šesti lidech!! Zajímavostí je, že v obou "nekompletních" utkáních dokázal uhrát remízu 4:4. Doufejme, že k nám soupeř dorazí kompletní a nebudou někteří hráči vážit cestu do hrací místnosti zbytečně. Tak či onak nás čeká nepříjemné utkání s těžkým soupeřem, ale já se na něj těším!

Dalšími zápasy 7. kola KP II jsou:

Kvasaco Vacenovice - Jezdci Jundrov C

Hráče Vacenovic čeká druhá těžká zkouška v řadě. Zatímco v minulém kole neúspěšně čelili silnému Kyjovu, tak je tentokrát čeká lídr soutěže, který ztratil první body až v minulém kole. Neříkám, že jsou domácí úplně bez šancí, ale jundrovští Jezdci jsou ve velké formě a pokud se jim nestane nějaký kolaps se sestavou, tak by měli brát v hospodě U Letochů všechny body. Pro domácí by měl jakýkoliv bod z tohoto zápasu cenu zlata (stejně jako pro nás v minulém kole). Tak uvidíme, zda se hráči Kvasaca dokáží vzepřít svému osudu, já bych jim to přál.

Bystrc Oilers - Sokol Kyjov

Zřejmě šlágr kola! Bystrčtí Olejáři po dvou nečekaných ztrátách znovu nabrali správný kurz, ovšem z toho se je pokusí vychýlit nepříjemný a tradičně silný soupeř z Kyjova. Bystrc, která pronásleduje vedoucí Jundrov, potřebuje nutně naplno bodovat, nicméně hosté určitě přivezou silnou sestavu. Vůbec nedokážu odhadnout výsledek tohoto zápasu, kterému by možná slušela i remíza. Určitě si myslím, že se zde zrodí velmi těsný výsledek.

Lokomotiva Brno D - Agrotec Hustopeče B

Lokálka už v minulém kole nečekaně sahala po bodech na Durasu, teď má možnost napravit si dosavadní tristní bodovou bilanci. Hustopečské béčko se vyhřívá v klidném středu tabulky, ale v posledních třech kolech získalo jenom jeden bod. Utkají se tak dva soupeři s kolísavou formou. Přesto si myslím, že pokud se dají domácí záležet se sestavou, neměli by mít problém naplno bodovat. Jak bylo ale řečeno výše, Lokálka už v minulém kole nabrala solidní rychlost a určitě neprodá svoji kůži lacino. Přesto si myslím, že by neměli domácí prohrát.

VSK Univerzita Brno B - Klub šachistů Bučovice

Domácí Uni má možnost vylepšit si svoje postavení v tabulce. Přijede k ní totiž beznadějně poslední tým, který zatím všechno prohrál. Ty tam jsou ty Bučovice z loňské sezony, které budily ze spaní nejednoho kapitána. Letos jsou výkony sympatických šachistů jen labutí písní a také v neděli to nevidím příliš na bodový zisk. Dle mého názoru se nebude řešit, kdo vyhraje, otázkou bude pouze výše skóre při domácím vítězství.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář