Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 3. kolo 4. kolo KP II C - Doma poměříme síly s Univerzitou

První adventní neděle se ponese rovněž v duchu pokračujících bojů na šachovnicích. Tentokráte se bude hrát na těch strážnických, na nichž (stejně jako loni) svedeme souboj s rezervním týmem Univerzity Brno. Náš nedělní soupeř má za sebou už tři městské derby, v nichž se mu až napotřetí podařilo bodovat. Nutno podotknout, že hned v prvních dvou kolech narazili hráči Uni na součsně vedoucí tým tabulky - jundrovské Jezdce - a také na zřejmě největšího favorita soutěže - Olejáře z Bystrce. V minulém zápase si už smlsli na déčku Lokomotivy, které letos spíše tápe. Zajímavostí je, že béčko Univerzity nastoupilo do každého utkání v základní sestavě (!!), čímž jen potvrdilo trend z minulé sezony. Ta ovšem oproti minulému ročníku doznala několik změn. Nejen, že z ní vypadlo duo Zerdaloglu - Dufek, ale hráči, kteří zůstali z loňska, nastupují na úplně jiných pozicích. Tak či onak bude Univerzita i letos platit za velmi nepříjemného a silného soupeře. O její síle jsme se loni přesvědčili sami, kdy jsme nedokázali dotáhnout dobře rozehrané pozice do vítězného konce a nakonec brali jenom bod za remízu 4:4. Také tuto neděli to bude určitě napínavý zápas, o jehož výsledku může rozhodnout každý půlbod. V minulém kole se nám sice podařil husarský kousek v podobě výhry nad favorizovanou Bystrcí, to ovšem neznamená, že bychom měli k zápasu s Univerzitou přistoupit lehkovážně a myslet si, že  ji musíme také porazit. To by se nám mohlo totiž vymstít.

Dalšími zápasy 4. kola KP 2 C jsou:

Jezdci Jundrov C - Lokomotiva Brno D

Zde se utkají dva týmy v diametrálně odlišném rozpoložení. Lídr soutěže, který ještě neztratil ani bod, přivítá tým, který v posledních dvou kolech schytal dvě vysoké porážky. A třetí je zřejmě na cestě, protože forma Jundrova vypadá jako z ocele, zatímco ta hostující je někde v prachu. Je pravda, že Lokomotivě zatím v každém zápase chyběli dva hráči ze základu. Nicméně ani Jundrov letos rozhodně nenastupuje v plné síle, přesto zbytek soutěže zatím válcuje. Proto je i v tomto utkání (pro mě) jasným favoritem.

Duras BVK Královo Pole C - Bystrc Oilers

Další brněnské derby, v němž by měli být favoritem hosté. Ovšem také na Durasu se hrají kvalitní šachy a místní mladé pušky se hned tak někoho neleknou. Papírově by však měli mít navrch hráči Bystrce, kteří se pokouší o rychlý návrat do KP 1. Nakolik se jim podaří splnit roli favorita, si nedovolím hádat, přesto bych zde tipoval jejich těsné vítězství.

Klub šachistů Bučovice - Sokol Kyjov

Také tady se jedná o lokální derby. Vždyť Kyjov dělí od Bučovice pouhých 24 kilomterů. Nakolik mají tyto dva týmy k sobě blízko co do vzdálenosti, tak výkonnostně jsou si na míle vzdálené. Kyjov bude to utkání na hotelu Arkáda vstupovat z pozice jasného favorita a pro domácí šachisty by bylo zřejmě heroickým výkonem svého soupeře o nějaké body obrat. Necháme se překvapit, zda Bučovice poprvé v sezoně dokážou nasadit své první dva hráče ze soupisky. Je pravda, že s úderným duem Kunčar - Štrublík by to měli kyjovští hráči těžší, i tak si podle mě odvezou všechny body.

Agrotec Hustopeče - Kvasaco Vacenovice

Ještě před startem sezony bych tipoval na body hostující tým, ovšem vzhledem k předvedeným výkonům je to zcela opačně. Hustopeče razantně odmítly nálepku jednoho z outsiderů soutěže a poté co vyprášily kožich Bučovicím, si vyšláply i na favorizovaný Kyjov. V posledních dvou kolech jim chyběl pouze Staňa Jurák, a tak nastupovaly ve velmi silné sestavě. Kvasaco si zatím vybírá hořkou, nováčkovskou daň. Svoje první body (vlastně bod) získalo až ve třetím kole proti nekompletnímu soupeři z Durasu. V Hustopečích na jeho hráče čeká zkouška ohněm a bude to pro Vacenovice velmi těžké, přidat nějaký další bodík do tabulky.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář