Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 6. kola OP 1

Před posledním kolem základní části se situace v OP 1 docela slušně vykrystalizovala. Ani jasná výhra v Ježově totiž nepomohla céčku Prušánek proklouznout do první čtyřky. V posledním kole nás tak čeká napínavá podívaná a já sám jsem zvědavý, komu nakonec zůstane v ruce Černý Petr znamenající páté, nepostupové místo.

Poř. Družstvo V R P Body Skóre Partie
1. Vacenovice 4 1 1 13 23.5 14
2. Hodoní­n B 4 1 1 13 23.0 15
3. Veselí­ C 4 0 2 12 26.5 21
4. Kyjov B 3 2 1 11 24.5 19
5. Prušánky C 3 1 2 10 23.0 17
6. Ratíškovice 1 2 3 5 19.5 17
7. Ježov 0 2 4 2 15.0 9
8. Strážnice B 0 1 5 1 13.0 8

V minulém kole utrpěli nečekaně těžkou porážku nekompletní lídři z Vacenovic a dovolili tak Hodonínu, aby se na ně bodově dotáhl. Ze zálohy pak na první příčku ještě bude útočit Veselí C.

6. kolo:

Jiskra Strážnice B - Hodonín B 3 : 4

Měl to být jednoznačný souboj, ale nakonec náš tým sahal po bodu za celkovou remízu. Když jsem asi po deseti minutách hry opouštěl hrací místnost, viděl jsem, že na první šachovnici má Vojta svoji oblíbenou pozic a může útočit po královském křídle, na druhé desce stojí Jirka Fanta stísněně a také pozice Jendy Šraději (6) se mi moc nelíbila. Zbylé partie byly ještě tzv. v plenkách. Doma mi pak zvonil telefon, v němž mi Vojta hlásil, že partii s Josefem Schoöndorfem zremizoval, že Jirka Fanta prohrává o pěcha a Jenda Šraděja má v jedenáctém tahu kvalitu a dva pěšce míň. Takže žádné pozitivní zprávy... Byla velká škoda, že nemohl nastoupit Kuba Šuráň a ani jeden z bratrů Bartoškových. Nakonec jsem byl opravdu rád, že jsem sehnal sedm hráčů. I přesto jsme předvedli bojovný výkon a i ačkoliv bez bodů, tak by nás tento výsledek mohl psychicky povzbudit do dalších bojů. Už teď je jisté, že se v PLAY-OUT znovu utkáme s duem Ratíškovice - Ježov a vypadá to, že i s céčkem Prušánek, se kterým budeme hrát v příštím posledním kole základní části.

Kvasaco Vacenovice - Veselí nad Moravou C 1,5 : 5,5

Měl to být šlágr kola, ale vážně k tomuto zápasu přistoupili jenom hosté. Domácí totiž postrádali úderné duo Londin - Nykl, a proto základní sestavě soupeře nemohli konkurovat. Kvasaco uhrálo pouhé tři remízy a poprvé v sezoně prohrálo. Veselané si naopak spravili chuť po minulé domácí prohře s Kyjovem a posunuli se na třetí příčku, právě před tým Kyjova. V posledním kole je navíc čeká příjemný soupeř z Ježova, takže by se musel stát zázrak, aby z první čtyřky Veselí vypadlo.

Ježov - Podlužan Prušánky C 2 : 5

Hosté sice přijeli bez prvních dvou hráčů soupisky, ale na domácí to i tak stačilo. Těm ze základu chyběl pouze Lukáš Nesvadba, přesto v utkání s favorizovaným Podlužanem tahali za kratší konec provazu. Utkání pro hosty rozhodly dva rychlé zásahy zadáků a další dva body předáků. Uprostřed to domácí uhráli na 2:1, to bylo ale málo. Prušánky se touto výhrou přiblížili první čtyřce. V posledním kole potřebují nutně zvítězit. Ještě jednou uvádím ODKAZ na pěknou fotoreportáž na blogu Petra Krolopa z tohoto zápasu.

ŠK 1923 Sokol Kyjov B - Ratíškovice 3,5 : 3,5

Oba týmy byly značně nekompletní a tentokrát dostalo prosto mládí před zkušeností. Domácí bodovali napředu a nadvládu hostí na zadních šachovnicích narušil pouze Dominik Brídl. Jediná remíza se zrodila na třetí šachovnici mezi zkušenými šachisty Vladimírem Jurutkou a Antonínem Bábíčkem. Pro domácí je tento výsledek jednoznačnou ztrátou dvou bodů, ale pro béčko Kyjova jsou v OP 1 výsledky až na druhém místě. V posledním kole v Hodoníně bude nicméně potřeba sestavu posílit, pokud si kyjovští borce chtějí zahrát PLAY-OFF.

Vložil: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Oprava

(Pavel Solařík, 24. 1. 2018 11:04)

Aha, tak to jsem přehlédl. Děkuju za upozornění...

Play-out a play-off

(Ivan Kučera, 23. 1. 2018 16:44)

Ahoj Pavle tentokráte jsi asi minul. Pokud Kyjov, Veselí i Prušánky vyhrají, tak černý petr zůstane Hodonínu, protože Prušánky a Hodonín budou míst stejný počet bodů, ale Hodonín bude mít jak horší skore tak horší počet partií vůči Prušánkám.
Pěkný den, Ivan.