Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 5. kola nadstavbové části OP 1

5. kolo nadstavbové části, nebo chcete-li Finále A a Finále B OP 1 má za sebou druhé zápasy. V předposledním kole se hrály dvě velmi zajímavé utkání ve Finále A, kde se situace docela zamotala:

Tabulka Finále A:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 Kyjov B   5 2 2 1 8 18.5 3
2 Vacenovice   5 2 2 1 8 17.5 4
3 Veselí C   5 2 1 2 7 19.5 4
4 Hodonín B   5 0 3 2 3 14.5 4
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

Tabulka Finále B:

P Družstvo HS Z + = - B Sk V
1 Prušánky C   4 4 0 1 12 22.0 8
2 Ratíškovice   4 2 1 2 7 18.5 5
3 Strážnice B   5 2 1 2 7 15.5 4
4 Ježov   5 0 2 3 2 14.0 1
P Družstvo HS Z + = - B Sk V

Jak vidno, tak Veselí nad Moravou C se ve Finále A dostalo do problémů, neboť nezvládlo zápas ve Vacenovicích, které mají rovněž postupové ambice. Kvasaco je tak v lepší pozici před posledním kolem. Ve Finále B se nic světoborného neděje. Už teď je jisté, že na poslední příčce skončí Ježov a první místo s uhájí Podlužan Prušánky C.

5. kolo nadstavbové části:

Finále B:

Jiskra Strážnice B - Ježov 4 : 3

Petr Doležal přivezl do Strážnice mužstvo zdecimované chřipkovou epidemií. Pro naši rezervu to bylo poslední domácí utkání v tomto ročníku a prakticky i poslední dobrá příležitost získat nějaké body do tabulky. Utkání, v němž se zrodily hned čtyři nerozhodné výsledky, jsme ve svůj prospěch získali na zadních deskách. Největším překvapením je pro mě pouhá remíza Jirky Fanty se Zdeňkem Kašpárkem, na druhou stranu se zase vytáhlo duo Jurásek - Bína, které odremizovalo ELOvě silnější soupeře. Před posledním kolem v Prušánkách jsme tak zapsali druhou letošní výhru a se sedmi body si zajistili klidný střed tabulky play-out.

Ratíškovice - Podlužan Prušánky C 2 : 5

Domácí nasadili pouze jediného krajánka, a to Karla Glacnera. Hosté zase přivezli jenom jednoho elitního hráče v podobě Radka Dryšla. I tak měli na všech šachovnicích ELOvou převahu, a tak není konečné skóre žádným překvapením. Vlastně největší překvapení zápasu se zrodilo na úkor hostujícího kapitána - Františka Dryšla, který nezvládl partii proti papírově slabšímu Antonínu Bábíčkovi. Prušánky si tak v přímém souboji zajistili první příčku tabulky Finále B, i když je to pro ně Pyrrhovo vítězství.

Finále A:

ŠK Hodonín B - ŠK 1923 Sokol Kyjov B 3,5 : 3,5

Hodonín vyrukoval na favorita s jedním náhradníkem, hosté přivezli hned tři. I tak měli k vítězství blíže, jenže Jaroslav Hejda dal svému soupeři remízu v údajně vyhrané pozici, Roman Matula pak nezvládl ostrý závěr partie s Josefem Schöndorfem a dostal mat:

Schöndorf - Matula 1 : 0

Roman poslal i pár fotek ze zápasu:

20180304_123416.jpg
Domácí kapitán už spřádá v hlavě matovou síť.

20180304_123426.jpg
Milan Smutný nemusel být po partii nikterak Smutný, neboť mu soupeř daroval půl bodu.

Tým Hodonína tak znovu ukázal, že nebude ve Finále A jen do počtu, jak se mohlo před jeho začátkem zdát. Po Veselí obral o body i favorizovaný Kyjov a v posledním kole ho čeká ambiciózní Kvasaco Vacenovice.

ŠK Veselí nad Moravou C - Kvacaco Vacenovice 3 : 4

I přesto, že domácí nasadili základní sestavu, tak nakonec na body nedosáhli. Vacenovice - už tradičně bez úderného dua Londin - Nykl - totiž na výhru Luboše Vičara odpovědět dvěma zásahy na páté a šesté šachovnici a odjížděli z Orelky spokojenější. Největším překvapením (alespoň pro mě) je výhra Lukáše Macka nad domácím Frantou Vašíčkem. Také Radek Štos (ač papírově ((ElOvě)) slabší) neměl dle mého názoru s prohrát s Jirkou Pitěm. No, šachy jsou prostě nevyzpytatelné. Přímý souboj dvou týmu s ambicemi na postup do KP II tak zvládly lépe Vacenovice a Veselí se tak ocitlo ve složité pozici. Poslední kolo rozhodne.

Vložil: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rapid?

(Lubomír Řičica, 10. 3. 2018 20:10)

Jel by si někdo zahrát?