Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ozvěny 2. kola soutěže OP 1

Okresní přebor první třídy v šachu má za sebou druhé kolo, které přineslo zajímavé výsledky. Roli favorita zatím plní Podlužan Prušánky C, který je i po dvou kolech stoprocentní, naopak naše rezerva zatím nezískala ani bod a krčí se na chvostu tabulky:

Poř. Družstvo V R P Body Skóre Partie
1. Prušánky C 2 0 0 6 8.5 8
2. Vacenovice 1 1 0 4 8.5 5
3. Hodonín B 1 1 0 4 8.0 6
4. Veselí C 1 0 1 3 8.0 7
5. Kyjov B 1 0 1 3 6.5 4
6. Ratíškovice 0 1 1 1 6.5 6
7. Ježov 0 1 1 1 6.0 5
8. Strážnice B 0 0 2 0 4.0 3

2. kolo:

Jiskra Strážnice B - Veselí nad Moravou C 1,5 : 5,5

Naše rezerva zůstává i po druhém zápase bez bodu, když tentokráte čelila velmi posílené sestavě veselského céčka. To k nám přijelo paradoxně silnější, než na první kolo do Prušánek. Ze základní sestavy chyběli pouze pánové Hrabal a Štos. To naše sestava byla silně kombinovaná a jak už jsem jednou psal - byl zázrak, že jsme nakonec nastoupili v sedmi hráčích. Nedá se říct, že by nás soupeř v nějaké partii vysloveně přehrál, Veselané jenom chytře využili výhod, které si v partiích vypracovali a zkušeně je dotáhli až k zisku celého bodu. Velmi silný trojboj pak pro nás pokračuje v dalším kole, kdy pojedeme do Vacenovic.

Ratíškovice - Prušánky C 3 : 4

Bojovný zápas bez jediné remízy skončil nečekaně těsným výsledkem. Ovšem vzhledem k faktu, že hosté přijeli bez prvních čtyř hráčů základní sestavy, to zas až takové překvapení není. Ratíškovicím chyběl ze základu jenom Rudolf Richter. Jeho absenci srovnalo nasazení hosta z Dubňan - Miry Matušiny, ovšem to nebylo nakonec domácím nic platné. Ti dokázali vyhrát na první, druhé a sedmé šachovnici a o půl bodu jim utekly zápasové body. Podlužan tak jen s odřenýma ušima potvrdil roli favorita.

Hodonín B - Ježov 4,5 : 2,5

Zápas rozhodla převaha (a větší zkušenost) domácích na prvních čtyřech deskách, kde získali potřebný počet bodů k zápasové výhře. Ježov už tradičně sbíral body především na zadních šachovnicích, kde mě osobně překvapila pouhá remíza Petra Doležala. Ani jeho případná výhra by však na body nestačila. Hodonín tak splnil povinnost a zatím je neporažený.

Kyjov B - Vacenovice 2 : 5

Největší překvapení kola! Oba týmy nasadily několik dětí a zkušení borci na prvních třech šachovnicích nechali hráče nazadu, aby všechno rozhodli. Tady stojí za zmínku především druhá výhra Lukáška Londina. Domácí potvrdili, že je pro ně OP 1 spíše tréninkovou soutěží, protože kdyby nasadili víc než tři hráče ze základu, nebylo by zřejmě co řešit.

Vložil: PS

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář