Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dnes se hraje 1. kolo OP 1 - Vyrážíme do Kyjova

Minulý týden si naše áčko odbylo svoji premiéru v krajském přeboru, tento víkend přichází řada také na náš B-tým, a to v soutěži OP 1. Na začátek nás čeká velmi těžká zkouška, když 1. kolo odehrajeme na kyjovské sokolovně.

Kyjov také do OP jedničky poslal velmi silné mužstvo, jehož soupiska de facto nemá slabinu. Je ovšem otázka, kolik ze svých silných hráčů přepustí místo mladým puškám. Sám Roman Matula se netají tím, že je pro Kyjov prioritní krajský přebor a ostatní dvě soutěže jsou především proto, aby si zahráli všichni hráči, včetně těch mladých.

To samé platí pro náš tým. K "postupu" do OP 1 nás vlastně přivedl nedostatek hráčů, neboť si neumím představit, že bychom v jeden víkend nastřádali 12 hráčů do dvou paralelně hraných soutěží (8 pro KP II a 5 pro OP II). Cílem béčka v OP 1 tedy bude, aby se dostalo na všechny hráče soupisky a aby nám hráči neodcházeli do "šachového důchodu" jen proto, že stejně nehrají. Dokonce bylo ještě ve vzduchu sloučení se sousedním Kněždubem, což by Jiskře přineslo rozšíření hráčské základny a vyřešilo problém s tzv. písmenkovými hráči, ale to se nakonec nekoná, a tak jsme z Kněždubu získali na soupisku alespoň tři hosty. Uvidíme, jak si dva z nich, a vůbec celý náš tým, dnes povedou v souboji s vysokým favoritem.

Dalšími zápasy 1. kola OP 1 jsou:

Vacenovice - Hodonín B

Oba týmy před letošní sezonou markantně oslabily a ještě visí otazník nad tím, kolik z těch silných hráčů, kteří jim na soupiskách zbyly, do dnešního utkání opravdu zasáhne (to platí především pro domácího Martina Londina a hostujícího Broňu Linga). Přece jen by tak o výsledku zápasu mohla rozhodnout větší zkušenost domácích na zadních šachovnicích, proto bych se přiklonil spíše k jejich výhře.

Prušánky C - Veselí nad Moravou C

Prušánky by měly být znovu největším favoritem tohoto ročníku OP 1, ostatně stejně jako každý rok. Jejich soupisku zdobí opět jména jako Dalibor Mlénský, Milan Zpěvák, či Robert König. Veselané budou zřejmě znovu spíše sázet na svoje mladé hráče (což je jen dobře!). Dnes o výsledku zápasu rozhodne to, kolik svých es pošle domácí kapitán do akce. Prušánky jsou určitě favoritem.

Ježov - Ratíškovice

Souboj dvou papírových outsiderů soutěže. Jenže zatímco domácí soupiska je bez jakéhokoliv zvučnějšího jména, tak na té hostující je znovu mladá a nebezpečná Julie Richterová a také dubňanský Miroslav Matušina. Dle mého názoru odvezou hosté z Ježova všechny body.

Vložil: PS