Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se závěrečné 9. kolo KP II C - Doma přivítáme vítěze z Veselí nad Moravou

21. 2. 2018

Poslední únorovou neděli se odehraje poslední kolo krajského přeboru 2. třídy. V rámci jeho 9. kola se Jiskra Strážnice utká s vítězem této soutěže, který zatím neztratil ani bod - ŠK Veselí nad Moravou B.

Veselský šach momentálně válčí na čtyřech frontách (KP 1, KP 2, OP 1 a OP 2) a pouze jeho D-tým v OP2 není na špici tabulky. Ostatní týmy jsou ozdobami svých soutěží a všechny tři mají našlápnuto k postupu do vyšší soutěže. Největší boj ještě čeká veselské áčko, které se pokouší vrátit do 2. ligy, z níž sestoupilo v sezoně 2012/2013. Jeho B-tým už má postup jistý a způsob, jakým prolétl letošní ročník KP II, je úctyhodný. Veselany zdobí především výborná docházka na zápasy. V základní sestavě sice nastoupili jenom v 7. kole na Lokomotivě, ovšem ve zbytku zápasů hráli vždy maximálně dva náhradníci. A příhlédneme-li k tomu, že těmito náhradníky bylo většinou duo Hrabal - Píštěk (tedy hráči, kteří by byli v každém jiném týmu v základní sestavě), nedá se mluvit o nějakém oslabení. V neděli nás tedy čeká opravdová zkouška. 

Náš tým už svůj předsezónní cíl splnil a udržel soutěž i pro příští sezonu. Zápas s jejím vítězem už pro nás budou takovou třešinkou na dortu a můžeme si ho řádně užít! A hlavně se můžeme pokusit o to, co se v tomto ročníku KP II ještě žádnému týmu nepovedlo - oloupit Veselany o první body. V neděli nás tedy čeká odměna za povedenou sezonu, tak si pojďme užít!

Dalšími zápasy 9. kola KP II jsou:

TJ Tatran Poštorná - Jezdci Jundrov C

Poslední pokus pro Poštornou jak udržet soutěž i pro příští sezonu. V cestě jí ale stojí docela velký balvan v podobě rozjetých Jezdců z Jundrova. Ti vyhráli čtyři poslední zápasy, což je docela slušný kontrast s jediným uhraným bodem Tatranu v posledních pěti utkáních. Poštorná ovšem už v minulém kole ve Veselí naznačila, že ještě bude kousat, záleží ovšem na tom, kolik hráčů ze základu dokáže David Ciprys dostat k šachovnicím. Pokud bude v tomto směru úspěšný, mají domácí slušnou šanci na bodový zisk. V tabulce může Poštorná ještě přeskočit jak Univerzitu, tak Bučovice, bude záležet na jejich vzájemném zápase.

VSK Univerzita Brno B - Klub šachistů TJ Bučovice

A to je právě ono! Univerzita, která v posledních třech zápasech nasadila jediného náhradníka (!!), totiž přivítá Bučovice. A i přesto, že nás Bučovice dokázaly v minulém kole obrat o body, budou v utkání s Univerzitou v pozici jasných outsiderů. V tomto souboji bude platit jasná rovnice, tedy výhra = záchrana soutěže. Případná remíza by pak hrála do karet pouze Bučovicím, které by odskočily dotírajícímu Tatranu na rozdíl čtyř bodů a ten by je tím pádem ani v případě výhry nepřeskočil. Bude to tedy velmi důležitý a zajímavý souboj kdo s koho!

Galerie Závodný Mikulov - ŠK Duras BVK Královo Pole C

Toto utkání už nebude mít prakticky žádný náboj. Osud Mikulova je už dávno zpečetěn (respektive v rovině pouhé teorie) a těžko čekat, že by sympatický tým z vinařského města zabodoval proti silnému Durasu. Ten sice umí nasadit náhradníky (anebo nekompletní počet hráčů), přesto by byl velký zázrak, kdyby v moderní galerii ztratil nějaké body.

ŠK Lokomotiva Brno E - ŠK 1923 Sokol Kyjov

Éčko Lokomotivy po ztrátě naděje na postup zřejmě ztratilo i motivaci a v posledních zápasech schytalo dva nepříjemné debakly. A také s Kyjovem to nebude mít na Lokálce jednoduché. Hosté už sice mají jisté druhé místo, ovšem těžko čekat, že by do Brna přijeli se slabou sestavou. Naopak domácí v posledních dvou kolech rezignovali na nasazování svých silných hráčů a pokud budou i v neděli pokračovat v nastoleném trendu, čeká je zřejmě další výprask. Necháme se tedy překvapit, jak pojmou v Brně zakončení sezony a s jakými hráči vyrukují na silného soupeře.

Vložil: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Třešnička na dortu.

(Zdeněk Uřičář, 23. 2. 2018 18:52)

Zdravím všechny hráče Strážnice. Ano i my, když zvítězíme, přidáme taky třešničku na pomyslný dort. Takže půjde vlastně jen o tu třešničku. Nebo ne ?

Re: Třešnička na dortu.

(Pavel Solařík, 24. 2. 2018 13:18)

Vám už jde jenom o to, že můžete projít soutěž bez ztráty bodu. Nám jde zase o co nejlepší umístění (nejlépe v první polovině tabulky). Každopádně je to derby a jde hlavně o prestiž.. ;)