Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 7. kolo OP 1 - Vyrážíme do Prušánek

Okresní přebor první třídy má před sebou poslední kolo základní části, které rozhodne, které čtyři týmy půjdou do PLAY-OFF a kdo se zúčastní PLAY-OUT. Naše béčko už má jistou účast v bojích o udržení (ačkoliv termín "o udržení" tu není zrovna na místě), ale náš příští soupeř - Podlužan Prušánky C - potřebuje nutně zvítězit a potom se uvidí, komu zbude Černý Petr v podobě pátého místa. 

Prušánky C patří už několik let k největším rybám v rybníce zvaném OP 1. Také pohled na jejich soupisku před letošním ročníkem budil velký respekt, ovšem realita byla poněkud jiná. Podlužan často nastupuje ve velmi oslabené sestavě, což se podepsalo na jeho aktuální  postavení v tabulce (nyní 5. příčka). Ovšem v posledních kolech se prušáneckému kapitánovi alespoň podařilo dostat zpátky za šachovnici Petra Krolopa, který v obou případech zavěsil. Vzhledem k důležitosti zápasu se dá očekávat, že domácí i tentokrát posílí svoji sestavu a půjdou tvrdě po třech bodech.

Bohužel už teď můžu prozradit, že jim to náš tým zřejmě příliš neztíží. Omluvenek je už dnes víc než dost a mám takové špatné tušení, že nakonec budu rád, když v neděli ráno zasedne za šachovnici sedm našich hráčů. Jak už jsem psal dříve - je to pro mě opravdu frustrující a únavné přemlouvat hráče každých čtrnáct dnů, aby nastoupili a trnout, zda jich bude alespoň sedm. Velmi pěkně se na toto téma rozepsal Jaromír Veselý - kapitán Lokomotiy Brno B v KP 1 (viz ODKAZ, který jsem už dával k dobru v Ozvěnách 7. kola KP II C). Hráčí béčka vědí, že na čtyři šachovnice "bez písmenka" je jich pět, přesto se často na zápasy omlouvají. Ale abych tady nešířil pesimistickou náladu. Snad se mi podaří poskládat na utkání v Prušánkách všech sedm šachistů a nepojedeme nekompletní. Už nyní ale vím, že vzhledem k omluvenkám elitních hráčů nebude výsledek nikterak valný.

Dalšími zápasy 7. kola OP 1 jsou:

Hodonín B - Kyjov B

Je jisté, že vítězství v tomto zápase znamená umístění v první čtyřce a prohra téměř určitě pád do PLAY-OUT. Kyjovský náskok na Prušánky je totiž momentálně pouhý bod a Hodonín má sice k dobru body tři, ovšem vzledem k tomu, že mají oba týmy (Hodonín B a Prušánky C) stejné skóre (23.0), tak v případě výhry Podlužanu a prohry Hodonína budou mít právě Prušánky lepší skóre a o prsa do PLAY-OFF proklouznou. Kyjovští to v minulém kole dost překombinovali a z utkání s Ratíškovicemi brali pouze bod, a tak se dá tentokrát čekat posílená sestava. Proto bych viděl hosty jako favorita zápasu.

Veselí nad Moravou C - Ježov

Také Veselí potřebuje nutně zvítězit, ale jelikož mu v cestě bude stát předposlední Ježov, neměl by to být pro domácí soubor problém. Veselský šach zažívá neobyčejně vydařené období napříč všemi soutěžemi, v nichž jeho týmy působí. Také v OP 1 pravidelně hrají jeho největší opory a bylo by tedy velkým překvapením, kdyby tento tým nevybojoval první čtyřku.

Ratíškovice - Vacenovice

Jediné Vacenovice, coby lídr tabulky, mají už jisté PLAY-OFF, protože i po případné porážce od Ratíškovic (která je ovšem z říše SCIFI) pod nimi skončí jeden z dvojice Hodonín B, Kyjov B. Kvasaco přišlo o svoji neporazitelnost  až v minulém kole. Dá se předpokládat, že ani do Ratíškovic nepojede kompletní, i tak by to mělo stačit na pohodlné tři body.

Autor: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář