Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 7. kolo KP II C - Zajíždíme do Poštorné

Krajský přebor 2. třídy začíná pomalu finišovat. Na jeho čele se usadilo duo největších favoritů (Veselí a Kyjov) pronásledované trojicí týmů, které od sebe dělí vždy jeden bod. Mezi nimi je i strážnická Jiskra, kterou na pěknou čtvrtou příčku katapultovala důležitá výhra nad nebezpečnou Lokomotivou. V neděli 28. 1. 2018 nás čeká další těžký, i když velmi těžko čitelný soupeř - Tatran Poštorná.

Jedná se o tým plný zkušených šachistů, který je tradičním účastníkem krajského přeboru. Základní sestava Tatranu je i letos velmi silná, ačkoliv ze soupisky zmizelo jméno dlouholeté jedničky - Ondřeje Nepomuckého. Pravdou ovšem je, že Tatran v této sezoně ještě ani jednou nenastoupil v základní sestavě. Té se nejvíc přiblížil ve 3. kole na Univerzitě a hned z toho byly 3 body. Jinak ovšem šachisté z Poštorné působí dojmem takových Jánošíků - tedy bohatým berou a chudým dávají. Tatran totiž obral o body krom brněnské Univerzity i další silný tým z moravské metropole - Lokomotivu E a zle zatopil favorizovanému Kyjovu, kterému jen těsně podlehl. Na druhou stranu Poštorná odevzdala všechny body oběma nováčkům soutěže - tedy Mikulovu a Bučovicím. Vůbec bych se nezlobil, kdyby obdarovala i nás - coby třetího nováčka do party.

Výkony našeho nedělního soupeře jsou tedy přímo odvislé od toho, kolik hráčů ze základu přislíbí Davidu Ciprysovi účast. A to samé se dá říct i o našem týmu. V minulém kole se nám poprvé podařilo nastoupit v základní sestavě a hned z toho bylo důležité vítězství. Pevně věřím, že se nám i tentokrát podaří do útulné klubovny v Poštorné přivézt konkurenceschopnou squadru a budeme domácím rovnocenným soupeřem!

Dalšími zápasy 7. kola KP II C jsou:

ŠK Lokomotiva Brno E - ŠK Veselí nad Moravou B

Tahák sedmého kola, ačkoliv z tábora Lokomotivy zazněly hlasy, že porážkou ve Strážnici přišel tento tým o reálné šance porvat se ještě o postup. Přesto půjde v tomto zápase především o prestiž a o možnost jako první obrat Veselany o body. Ti zatím prochází soutěží jako horký nůž máslem a drtí všem, co jim přijde do cesty. Největší výhodou Veselí je velmi silná soupiska a především ochota silných hráčů pravidelně nastupovat. Také Lokomotiva disponuje velmi silnými hráči na soupisce, nicméně morálka těchto hráčů už není zdaleka taková, jaká je u jejich nedělního soupeře. Proto vidím Veselí jako favorita zápasu a myslím si, že by na Lokálce nemělo prohrát.

VSK Univerzita Brno - ŠK 1923 Sokol Kyjov

Další souboj brněnského týmu se soupeřem z Jihu a také zde budou hosté nastupovat v pozici favorita. Univerzita má sice také velmi silnou soupisku, ovšem její výsledky jsou zatím jaksi za očekáváním. Naopak kyjovský Sokol zatím podlehl pouze lídrovi tabulky, jinak všechny své zápasy vyhrál. Pokud se však domácím podaří nasadit silné náhradníky, tak nebudou úplně bez šancí. Pak by právě mohla převážit jazýčky vah na stranu hostí větší psychická pohoda, ale to už zacházím do zbytečným domněnek. Těžko, velmi těžko se mi hádá výsledek tohoto klání.

ŠK Duras BVK Královo Pole C - Klub šachistů TJ Bučovice

Duras v minulém kole nastoupil v Kyjově v sedmi statečným a na šachovnicích uhrál remízu. Tentokrát se dá očekávat, že v domácím zápase obsadí všechny šachovnice. Tento tým je plný mladých, talentovaných hráčů a je takovou štikou soutěže. Ta by si měla v neděli smlsnout na nováčkovi z Bučovic, a to i přesto, že ten před čtrnácti dny nepříjemně šokoval favorizovaný Tatran. Dle mého názoru se tentokrát žádné překvapení konat nebude a Duras zvítězí.

Galerie Závodný Mikulov - Jezdci Jundrov C

Domácí zatím získali jediné body za nečekanou výhru v Poštorné, zbylé zápasy však prohráli. Zato jundrovští Jezdci si v posledních dvou kolech připsali dvě těsné výhry nad brněnskými soupeři a momentálně se drží na páté příčce tabulky. Hráči z Mikulova si vybírají nepříjemnou nováčkovskou daň a v posledních třech kolech je čekají samí těžcí soupeři (Jundrov, Kyjov, Duras). Zde bude mít pro Galerii každý případný bod cenu zlata. V neděli je jasným favoritem hostující tým Jundrova.

Vložil: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář