Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 5. kolo OP I - Naše rezerva jede do Ježova

Tříkrálový víkend bude patřit také šachu. Nás konkrétně bude zajímat dění v soutěži OP 1. V rámci jejího 5. kola se totiž naše rezerva představí na půdě Ježova.

Ježov patří tradičně k tomu horšímu v nejvyšší okresní soutěži a pravidelně končí na chvostu tabulky. Letos má na tomto pólu tabulky ovšem zdatného konkurenta, kterým je náš B-tým. Ten totiž ještě nezískal ani jeden bod a prohrál také zápas pravdy s Ratíškovicemi. V 5. kole máme tedy další možnost, jak se zbavit nuly v kolonce "body" a jak se odpoutat ode dna tabulky.

Ježov spoléhá výhradně na svoje hráče a upustil už od angažování silných posil (v minulosti za Ježov nastupovali například Roman Matula, Laďa Šmíd, nebo Franta Kašpárek). Ke cti hráčům Ježova slouží fakt, že jsou každoročně schopni nastupovat po celou dobu soutěže v sedmi hráčích a šachy si prostě užívají.

A stejné poslání má vlastně i náš B-tým v OP 1. Jde hlavně o to, aby si zahráli všichni hráči ze soupisky a abychom se vyhýbali excesům v podobě neobsazených šachovnic. Zatím se nám to daří, ačkoliv výsledky zatím nejsou zrovna ideální. Uvidíme, zda se našemu týmu podaří zabodovat v prvním zápase roku 2018.

Dalšími zápasy 5. kola OP 1 jsou:

Prušánky C - Vacenovice

Chtělo by se říct, že je tento zápas šlágr kola, to by ovšem musely Prušánky nastupovat s více hráči základní sestavy. Ta sice vypadá opticky velmi silná, ovšem pánové Mlénský a Kocáb zatím nastoupili pouze jednou a Petr Krolop dokonce ani jednou. Vacenovice proti tomu konečně zlepšily nasazování svých silných hráčů a odměna na sebe nenechala dlouho čekat. Momentálně vedou tabulku soutěže, když v prvních čtyřech kolech nezakusily hořkost porážky. V Prušánkách je sice nečeká nic lehkého, ale bez šancí určitě nejsou.

 

Veselí nad Moravou C - Kyjov B

Další šlágr kola! Veselané poslední tři zápasy vyhráli a předvádí výborné šachy. Tentokrát je čeká velmi silný soupeř, který ovšem v OP 1 dává velký prostor mladým hráčům. To samé se dá říct i o domácím týmu, a tak to vypadá, že se v neděli na mnoha šachovnicích utká šachový potěr. Veselská mládež ovšem dlouhodobě vykazuje přece jen lepší výsledky, a tak bych domácí viděl jako tým, který bude mít blíž k zápasovým bodům.

Ratíškovice - Hodonín B

Tým Ratíškovic po remíze s Ježovem zažil velké vítězství nad našim týmem, tentokrát ovšem přivítá o poznání silnějšího soupeře. Hodonín má zkušený tým a i když oproti posledním ročníkům značně oslabil, stále má na soupisce hráče schopné vyhrávat zápasy. Domácí budou znovu spoléhat především na pomoc rodiny Richterových a Karla Glacnera, tentokrát bude ovšem cesta k případným bodům velmi trnitá.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ratíškovice-Hodonín

(Ivan Kučera, 7. 1. 2018 14:09)

2:5

Kyjov

(Roman Matula, 7. 1. 2018 13:43)

Veseli C-Kyjov B 2.5:4.5

Prušánky C - Vacenovice

(Lubomír Řičica, 7. 1. 2018 13:13)

Krolop porazil Neduchala, Šebesta remizoval s Budínem, Lacina porazil Březovského, Řičica vyhrál nad Dryšlem Františkem, Schotl remizoval s Pitěm, Chrbolka porazil Omelku a Lukáš Londin prohrál s Kosteleckým, čili celkově 3-4 pro Vacenovice, v takový výsledek jsem ani nedoufal.