Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 4. kolo KP II C - Doma se utkáme s Uni Brno B

První adventní neděle se ponese nejen v duchu rozsvěcování svíček na věncích a vánoční výzdoby ve městech, ale také v duchu bojů na šedesáti čtyřech černobílých polích. Jiskra Strážnice se v rámci 4. kola KP II C utká na domácí půdě s týmem VSK Univerzita Brno B. Bude se jednat o souboj dvou týmů ze středu tabulky, které mají zatím stejnou bilanci, tedy jedné výhry a dvou porážek. Univerzita dokázala v prvních třech kolech porazit pouze nováčka z Mikulova, s nímž doma vyválčila nejtěsnější možnou výhru, v dalších kolech padla na Lokálce a také překvapivě doma s Poštornou. Dá se říct, že nedělní souboj s našim týmem bude pro Univerzitu velmi důležitý, protože se po nás brněnský tým utká postupně s Veselím, Jezdci z Jundrova, Kyjovem a Durasem. Až v posledním kole narazí Uni na papírově slabšího soupeře z Bučovic. Při pohledu na soupisku Univerzity každého cvrnkne do nosu zatím stoprocentní bilance Vasilise Zerdalogla. Také mezi náhradníky je ukryto několik silných hráčů, kteří už v minulých kolech nastoupili. Ivan Kubiš sice prorokoval, že se určitě nebude chtít všem oporám vážit cestu do Strážnice, já se ovšem obávám, že k nám dorazí soupeř bez zjevných slabin a že nás v neděli čeká další velmi těžké utkání...

Také náš tým už nutně potřebuje bodovat. V současné době se nachází mezi čtyřmi tříbodovými celky ve spodní části tabulky a případná další ztráta bodů by nás mohla přikovat k jejímu dnu. Oba výlety do Brna už máme za sebou, a tak si můžeme v dalších dvou soubojích s týmy z moravské metropole užívat komfortu domácího prostředí (a hlavně toho, že nemusíme daleko cestovat). Už nyní sbírám omluvenky a nemám vůbec ponětí, v jaké sestavě na silného soupeře vyrukujeme. Jediná jistota je, že nebudeme kompletní. I přesto se pokusíme překvapit jako v prvním kole a urvat se zkušeným týmem Univerzity alespoň nějaké zápasové body.

Dalšími zápasy 4. kola KP II jsou:

ŠK Veselí nad Moravou B - ŠK Duras BVK Královo Pole C

Anebo první díl dvojzápasu těchto dvou soupeřů, kteří se utkají v následujícím kole obou krajských přeborů (KP II i KP I). Favoritem budou jistě domácí borci, kteří zatím válcují vše, co jim přijde do cesty jak lavina a vedou soutěž bez ztráty bodu. Ale právě jejich nedělní soupeř je v tabulce pouhé dva body za nimi a v neděli určitě nedá svoji kůži lacino. O tom, že mají na Durasu kvalitní šachisty, se v minulém kole přesvědčil i náš tým a hráči z Králova Pole určitě nepojedou do Veselí jen tak na výlet. Přesto si myslím, že by měla domácí zkušená sestava svého soupeře udolat.

Jezdci Jundrov C - ŠK 1923 Sokol Kyjov

Také v dalším souboji jižní Moravy s Brnem vidím jako favorita celek z jihu. Kyjov zatím prohrál jediné utkání, a to derby se silným Veselím, a do Jundrova si určitě pojede pro tři body. Dle mého názoru by měla utkání rozhodnout hostující převaha na spodních deskách. Jundrovští už sice získali první výhru v soutěži, když udolali doma Bučovice, tentokrát je ale čeká mnohem těžší boj, než byl před dvěma týdny s nováčkem soutěže. Kyjov je velmi silný a vyzrálý soupeř, který bude mít na všech osmi deskách velmi silné a protřelé hráče. Proto by se měl vracet z Brna se všemi body.

TJ Tatran Poštorná - Galerie Závodný Mikulov

Nováček z Mikulova si zatím vybírá velmi hořkou daň. Nejblíže byl k bodům právě v prvním kole na půdě Univerzity, potom ale dvakrát vysoko prohrál a krčí se na poslední příčce bez jediného bodu. A myslím si, že tomu tak bude i po jeho zápase v Poštorné. Tatran totiž v minulým kole ukázal, že umí vystrčit drápy a získal první body, když se do jeho spárů dostala domácí Univerzita. Tentokrát přijede pokoušet jeho sílu mikulovský tým a já se obávám, že nebude sto čelit domácímu náporu. Ale třeba se pletu, uvidíme.

Klub šachistů TJ Bučovice - ŠK Lokomotiva Brno E

Lokálku čeká druhý výjezd po sobě na půdu nováčka a také v tomto případě bude momentálně druhý tým soutěže v pozici favorita. I když Bučovice už v minulých kolech naznačily, že to s nimi nebude mít žádný soupeř lehké. Po úvodním výprasku ve Veselí (1:7) totiž přehrály Mikulov vysoko 5,5 : 2,5 a v minulém kole padly až po boji v Jundrově těsně 3,5 : 4,5. Nicméně tentokrát je bude čekat velmi těžká zkouška v podobě protřelých brněnských pistolníků. Ti totiž ukázali, že to umí nejen ve svém Lokále (rozumějte na Lokálce), ale také venku. V posledních dvou kolech si vystříleli shodně výhru 5,5 : 2,5 a také tentokrát se poženou do Bučovic s chutí po bodech. A pokud by domácích osm statečných dokázalo body před těmito bandity uhájit, bylo by to (alespoň pro mě) velké překvapení.

Ve čtvrtém kole nás tedy čeká mnoho zajímavých zápasů a já jsem moc zvědavý, jak všechny dopadnou.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář