Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 2. kolo OP 1 - Doma přivítáme Veselany

Také OP 1 bude pokračovat svým druhým kolem, které se odehraje v neděli 12. 11. 2017. V jeho rámci se Jiskra strážnice B utká na domácí půdě s týmem Veselí nad Moravou C.

Veselané mají i v OP 1 velmi silnou soupisku. Jako jednička nastupuje mladý Michal Skalka, který si o tuto pozici nahlas řekl svými výbornými výkony v posledních sezonách. A že si první šachovnici zaslouží, dokázal už v prvním kole v Prušánkách, kde popravil silného Jana Kocába. Pod ním figurují zvučné jména, jako Píštěk, Vičar, nebo Hrabal. Jenže už první kolo ukázalo, že Veselané budou dávat zřejmě víc prostoru mladým nadějím. Je to pochopitelné, neboť z OP 1 se nesestupuje a také o postup do KP II není zrovna bitka. Takže na nějaké té ztrátě vůbec nesejde a hlavní jsou zápasové zkušenosti. Tak či onak nás v neděli čeká silný soupeř.

Náš tým narazil už v prvním kole na jednoho z nejtěžších možných soupeřů, když prohrál s rezervou Kyjova. Také Veselí pro nás bude tvrdým oříškem. Našim cílem bude dávat v béčku prostor všem hráčům ze soupisky. Tedy i těm, kteří v áčku nenastupují na úkor našich posil. Zatím není jasné, kdo bude moct hrát, ale pokusíme se nasadit konkurenceschopnou sestavu. Hlavní je, aby si kluci dobře zahráli a každý případný bod už bude spíše bonusem.

Dalšími zápasy 2. kola OP 1 jsou:

Kyjov B - Vacenovice

Derby dvou týmů, které mají hodně společného (myšleno hráče). Domácí jsou favoritem, otázka bude, kolik dětí dostane na obou stranách příležitost. Přesto si myslím, že utkání rozhodne převaha domácích na předních deskách.

Ratíškovice - Prušánky C

Ratíškovice hned v 1. kole získaly bod za remízu v Ježově a jejich kapitán - Martin Macek - předeslal, že by to také mohl být poslední bod v sezoně. Nedokážu sice posoudit, do jaké míry je to pravda, v blížícím se zápase to však budou mít šachisté (a šachistky) Ratíškovic po čertech těžké. Hosté budou totiž vysokými favority a dle mého názoru budou brát všechny body.

Hodonín B - Ježov

Také v tomto zápase to vypadá všechno jasně, ale zdviženým ukazováčkem pro Hodoňáky je oslabení soupisky před tímto ročníkem. Hosté by opět mohli mít převahu na zadních deskách a dle mého názoru by se nemělo jednat o jednoznačný výsledek. Ježov nejede do Hodonína úplně bez šancí a bude záležet na tom, jak se domácí s tímto zápasem poperou.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kyjov "B" - Vacenovice "A": 2 - 5

(Martin Londin, 12. 11. 2017 13:30)

Ahoj, posílám výsledek z Kyjova - ve "předu" jsme to udrželi a "vzadu" se rozhodlo:

1. Zubalík Miroslav 2015 ½:½ 1935 Londin Martin
2. Šmíd Vladimír 1835 ½:½ 1818 Neduchal Jiří
3. Čechal Jan 1841 ½:½ 1801 Šebesta Josef
4. Jurutka Vladimír 1487 0:1 1430 Lacina Josef
5. Vaněk Robin 1193 ½:½ 1608 Řičica Lubomír
6. Brídl Dominik 1239 0:1 1548 Piťo Jiří
7. Měchura Jaroslav 1000 0:1 1464 Londin Lukáš Vojtěch