Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 2. kolo KP II C - Doma přivítáme Kyjov

Jen pár dnů po dušičkách, tedy v neděli 5. 11. 2017, pokračuje soutěž KP II C. V rámci jejího druhého kola se domácí Jiskra Strážnice utká s favoritem celé soutěže, tedy s celkem Kyjova.

Už po zveřejnění soupisek bylo jasné, kdo bude v nejnižší krajské soutěži hrát první housle a kdo bude jenom přizvukovat. A mezi velké ryby soutěže bezesporu patří ŠK 1923 Sokol Kyjov. Celek, který má ve svém kádru celou řadu skvělých šachistů, navíc navázal spolupráci s šachovým klubem z Hodonína. Důvod je prostý. Po postupu Hodoňáků o soutěž výš už týmy nejsou konkurenty, a tak si navzájem pomáhají. A tak na soupisce Hodonína figuruje trio Kladňák, Matula, Šmíd a v barvách Kyjova na oplátku nastupuje dvojice Trávníček - Misorin. Největší výhodou Kyjova je však velmi široká a nebývale vyrovnaná soupiska. Sám Jaroslav Vrtal v minulosti prohlásil, že největší zbraní tohoto týmu je, že do žádného zápasu nenastoupí se slabinou. Vždyť mezi náhradníky jsou taková esa, jako Čechal, Hejda, Strmiska, Machala, Doxanský či Ledvina. Tedy hráči, kteří by v každém jiném celku KP II byli automaticky v základní sestavě. První kolo soutěže pak ukázalo, že mnoho týmů bude nasazovat na zadních deskách výkonnostně slabší hráče, ale to pro Kyjov neplatí. Ten bude pokaždé silný od první až po osmou šachovnici. Máme se tedy v neděli na co těšit!

Náš tým vstoupil do soutěže překvapivým triumfem na půdě céčka Jundrova. A jestliže jsem považoval tento zápas za těžký start do soutěže, tak teď nás čeká doslova křest ohněm. Už teď je jasné, že ani tentokrát nebudeme kompletní, přesto se pokusíme nasadit konkurenceschopnou sestavu, ačkoliv je jisté, že bodovat proti Kyjovu bude secakramensky těžké. Na druhou stranu je našim cílem udržení soutěže a tady se bude lámat chléb především v její druhé polovině, v níž se utkáme s přímými konkurenty v boji o tyto příčky. Zápas s Kyjovem si půjdeme užít a hlavně si půjdeme zahrát dobré šachy!

Dalšími zápasy 2. kola KP II jsou:

ŠK Veselí nad Moravou B - Jezdci Jundrov C

Podle výsledků z prvního kola jsou domácí favority, ovšem dle mého názoru zahráli Jezdci pod své možnosti a Veselané by se měli mít na pozoru. Hosté sice avizují, že jejich hlavním cílem bude scházet se v osmi lidech, nicméně mají ve svých řadách dost kvalitních šachistů. Co by však mohlo rozhodnout o úspěchu domácích, je větší převaha na zadních šachovnicích. Veselí má totiž (stejně jako Kyjov) výhodu širší a silnější soupisky, především pak silnějších náhradníků. I když Jundrov má mezi náhradníky ukrytých také pár silných hráčů, tak nikdo nedokáže odhadnout, koho do zápasu nasadí. Kdybych na toto utkání sázel v Tipsportu, tak dám určitě 10 - neprohra domácích.

Klub šachistů TJ Bučovice - Galerie Závodný Mikulov

Souboj nováčků by měl být podle papírových předpokladů spíše v režii hostí, ovšem už Zdeněk Uřičář po prvním kole varoval, že Bučovice tzv. klamou tělem a v průběhu sezony určitě překvapí. Mikulov v prvním zápase těsně nestačil na béčko univerzity a také tentokrát vyráží na cizí půdu dobývat své premiérové body v krajském přeboru. Bučovice si budou chtít napravit reputaci po úvodním debaklu na veselské Orelce. Těžko hádat, kdo z toho souboje nakonec odejde spokojenější, vyloučená není ani remíza.

TJ Tatran Poštorná - ŠK Duras BVK Královo Pole C

V tomto zápase bude alfa a omega schopnost obou kapitánů nahnat za šachovnice co nejvíc hráčů základní sestavy. Oba celky totiž mají v základu silné šachisty. Při pohledu na soupisky se však ta hostující jeví jako víc vyrovnaná, a tak se dá čekat převaha Durasu na zadních deskách. Celek Poštorné za poslední roky markantně oslabil a potýká se s odlivem kvalitních hráčů. V tomto směru mají hráči Durasu výhodu, protože jejich hráčská základna je mnohem širší a je z čeho čerpat. V tomto zápase je vidím jako mírné favority.

ŠK Lokomotiva Brno E - VSK Univerzita Brno B

Brněnské derby svádí proti sobě dva silné soupeře, kteří už v prvním kole nechali odpočívat převážnou část své základní sestavy (Lokomotiva tři, Univerzita dokonce čtyři hráče!). Těžko tedy hádat, kdo do tohoto zápasu nastoupí. Výhodou Univerzity jsou velmi silní náhradníci, když na devátém až jedenáctém místě soupisky jsou stále hráči s ELO vyšším 1800. Jinak jsou pro mě jména na obou soupiskách (až na drobné výjimky) neznámá, neboť jsem docela laik co do znalosti brněnského šachu. Proto nedokážu odhadnout výsledek zápasu, pocitově bych však řekl, že hosté nějaké body z Lokálky odvezou.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář