Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se 1. kolo nadstavbové části OP 1 - Zajíždíme do Ratíškovic

V OP 1 nám zbývá odehrát poslední tři zápasy. Béčko strážnické Jiskry se bude účastnit Finále B (viz ODKAZ na předchozí příspěvek) a v rámci jeho prvního kola zajíždí do Ratíškovic.

Ratíškovce měly být outsiderem soutěže, nakonec však se ziskem pěti bodů obsadily pěknou šestou příčku. V prvním vzájemném zápase (viz ODKAZ) nás tento tým nepříjemně zaskočil a odvezl si z naší klubovny nejen tři body, ale také vysokou výhru. Tentokrát nás čeká druhé měření sil v Ratíškovicích. Pokud domácí znovu nasadí svoje brněnské posily a Miroslava Matušinu, budeme to mít zase dost těžké. Nota bene, když už teď vím, že bude znovu problém vyslat na zápas alespoň sedm hráčů.

Dalšími zápasy 1. kola nadstavbové části jsou:

Finále B:

Prušánky C - Ježov

Tady je favorit zápasu jasný. Už první vzájemný zápas skončil v Ježově vysokou výhrou Podlužanu (5:2) a i přesto, že Petr Krolop avizoval, že v play-out už nenastoupí, by měly Prušánky svého soupeře pořád výkonnostně převyšovat. Jedna partie ještě zbývá odehrát Daliboru Mlénskému a je otázka, kdo z tria Ježov, Ratíškovice, Strážnice to odskáče. S ním nebo bez něho by měly být Prušánky favoritem, ovšem bez zjevné motivace by to na šachovnicích mohlo vypadat jinak.

Finále A:

Vacenovice - Kyjov B

Kuloární zprávy avizují, že Kvasaco už nebude moci nasadit svoji jedničku Martina Londina (kvůli kolizi zápasů OP 1 s 2. ligou na Slovensku), což by bylo pro Vacenovice velké oslabení. Na druhou stranu je otázka, s jakými hráči dorazí rezerva Kyjova, tedy zda vsadí na mládí, nebo na zkušenost. Kyjovu o nic nejde, protože postupovat nemůže, takže se dá očekávat, že dostanou prostor mladí šachisté, aby nasbírali cenné zkušenosti. První vzájemný zápas těchto soupeřů skončil vysokou výhrou hostujících Vacenovic (2:5). Pokud ovšem přijedou hosté přece jenom s více hráči ze základu, mohlo by to být U Letochů ještě pořádné drama. Necháme se tedy překvapit.

Veselí nad Moravou C - Hodonín B

Veselí je hlavním aspirantem na postup, to ale pouze za předpokladu, že jeho áčko udrží v KP 1 postupové pozice. Veselané letos vedou skvělý boj na všech frontách, když mají především skvělou docházkovou morálku na zápasy. Hodonín proklouzl do play-off se štěstím a nečeká se, že by v něm hrál první housle. Za mě je v tomto zápase jasným favoritem domácí celek, vzhledem i k prvnímu vzájemnému zápasu v této sezoně, který v Hodoníně vyhrálo 5:2.

Vložil: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vacenovice - Kyjov B

(Lubomír Řičica, 18. 2. 2018 16:51)

Dnešní náš zápas s Kyjovem B skončil nerozhodně 3,5 - 3,5. A taky že to drama bylo, bojovalo se velmi úporně, zejména v partiích Šmíd-Šebesta a Čechal - Lacina. Neduchal remizoval se Zubalíkem, Šebesta po obrovské bitvě porazil Šmída, Lacina bojoval srdnatě s Čechalem, ale nakonec prohrál, já jsem nedovolil svému elově silnějšímu soupeři Machalovi téměř nic a tak jsme remizovali, Piťo prohrál s Jakubem Strnadem, Lukáš Londin jen remizoval s Robinem Vaňkem a Náplava porazil Brídla Dominika.
Musím ale opětovně obdivovat výkon pana Šebesty, který v nesmírně komplikované pozici dokázal přehrát svého soupeře. Nic nebylo jeho soupeři platné, že snad stál na výhru...ovšem bez Londina, Nykla a Macka musíme tu remízu brát.