Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. kolo OP 1 - Podlužan Prušánky C - Jiskra Strážnice B 3 : 4

Podlužan Prušánky C   Jiskra Strážnice B
Kocáb Jan 1892 ½ - ½ 1970 Šafaří­k Vojtěch (V)
Dryšl Radek 1874 0 - 1 1788 Šuráň Jakub (V)
Krolop Petr 1840 ½ - ½ 1423 Jurásek Ondřej
Březovský Richard 1584 0 - 1 1870 Svoboda Zdeněk
Dryšl František 1573 ½ - ½ 1550 Bartošek Miroslav (H)
Schottl František 1560 1 - 0 1453 Koří­nek Jiří­
Kostelecký Michal (H) 1303 ½ - ½ 1456 Vodica František
  3 : 4

Tentokrát se sestava na zápas málem nepodařila poskládat. Omluvil se Jirka Fanta (oslava), Zdeněk Bína (nemoc), Jaroslav Nožička (nemoc), Martin Benovič (dovolená), Pavel Bartošek (nemoc) a Josef Šťastný (zkouška s cimbálovkou). Ještě v pátek odpoledne mi chyběli dva hráči a na soupisce zbylo duo Vodica - Svoboda. Už v pátek jsem po tradičním prosíkovém telefonátu dokázal přemluvit Františka Vodicu, který už se několikrát zařekl, že už nenastoupí. Večer jsem se pak stavil u Zdeňka Svobody, který také přislíbil účast za předpokladu, že se bude cítit dobře. Nakonec jsme tak do Prušánek odjeli v sedmi a bez jakýchkoliv ambicí. Jenže kolem jedenácté hodiny mi volal Vojta Šafařík s velice pozitivními zprávami o vývoji utkání. Jeho zvěsti se nakonec potvrdily a já připojuji komentář Ondry Jurásky:

"Začátek se trochu opozdil. My jsme se těsně před 9 hodinou sešli v klubovně Prušánek, ale domácích hráčů bylo jen tak na mariáš. Kolem čtvrt na deset byl zahájen zápas a nepřítomným spuštěny hodiny. Po chvilce se dostavil Jan Kocáb a čekalo se na duo Kostelecký - Dryšl Radek. Ti nakonec dorazili asi s třicetiminutovým zpožděním. Jako první skončila partie Kocáb - Šafařík (1) tzv. velmistrovskou remízou v 11. tahu. Na 6. šachovnici prohrával Jiří Kořínek o dva pěšce se zkušeným Fanou Schottlem. Na 5. šachovnici hra brzy přešla do koncovky nestejných střelců a bylo jen otázkou času, kdy bude podepsán smír (i když to pan Dryšl dlouho odmítal a tahal asi dvacet tahů králem a střelcem, čímž rozzlobil svého soupeře). Zdeněk Svoboda na čtvrté šachovnici vedl partii s Richardem Březovským velmi energicky a vyhrané pozice dosáhl po mocném útoku na černého krále. Dále byl podepsán smír na sedmé šachovnici, kde František Vodica vytvořil neprostupnou hráz, kterou Michal Kostelecký nedokázal projít. Soupeř Zdeňka Svobody kapituloval a Ondra Jurásek získával převahu v partii s nebezpečným Petrem Krolopem na třetím prkně. Na 2. šachovnici Kuba Šuráň vyšel lépe ze zahájení a získal dvě figury za věž. Ondra (3) prošel kolem výhry (kterou mu později ukázal Vojta Šafařík) a po poradě s naší jedničkou přijal nabídnutou remízu. Nakonec Kuba dokázal zvítězit, když dokázal prosadit svého postouplého pěšce. To už na výhru stačilo, a tak mohl Jirka Kořínek s klidem kapitulovat, ačkoliv se mu podařilo převahu soupeře snížit na jednoho pěšce. A my ostatní můžeme slavit první výhru s velmi silným soupeřem!".

Ondra mi krom pěkného komentáře ofotil také všechny partie, bohužel remízu Františka Dryšla s Miroslavem Bartoškem nejsem schopný kvůli chybám v zápise dokončit (Mira totiž partiář vzteky roztrhal, jak ho soupeř svým protahováním partie dopálil).

1. Kocáb - Šafařík

2. Šuráň - Dryšl R

3. Krolop - Jurásek
4. Svoboda - Březovský

6. Kořínek - Schottl
7. Kostelecký - Vodica

Ostatní výsledky 7. kola OP 1:

Hodonín B - Kyjov B 2 : 5

Ratíškovice - Vacenovice 1 : 6

Veselí nad Moravou C - Ježov 5,5 : 1,5 viz ODKAZ na reportáž na veselském webu.

Blíže k zápasům tradičně v ozvěnách.

Ještě uvádím ODKAZ na reportáž ze zápasu Prušánky C - Strážnice B na blogu Petra Krolopa.

Jisté tedy je, že PLAY-OFF postoupily týmy Vacenovic, Veselí C, Kyjova B a Hodonína B, PLAY-OUT si pak zahrají Prušánky C, Ratíškovice, Strážnice B a Ježov.

Vložil: Pavel Solařík

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ratíškovice - Vacenovice

(Lubomír Řičica, 4. 2. 2018 16:26)

Ratíškovice - Vacenovice 1-6
Richterová Julie - Londin 0-1
Glasner - Neduchal 0-1
Matušina - Šebesta 1/2
Macek - Řičica 0-1
Bábíček - Chrbolka 1/2
Richterová Nataša - Lukáš Londin 0-1
Šlahůnek - Blaha 0-1