Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo OP 1 : Jiskra Strážnice B - Veselí nad Moravou C 1,5 : 5,5

Jiskra Strážnice B   Veselí nad Moravou C
Fanta Jiří (V) 1726 0 - 1 1800 Skalka Michal (V)
Bína Zdeněk 1396 0 - 1 1801 Píštěk Jan
Nožička Jaroslav 1488 0 - 1 1844 Vičar Lubomír (V)
Benovič Martin 1250 0 - 1 1522 Horňák Ondřej
Svoboda Zdeněk 1870 1 - 0 1681 Vašíček František
Šraděja Jan (H) 1390 ½ - ½ 1493 Bačík Michal
Kořínek Jiří 1453 0 - 1 1356 Ochotný Václav
  :

img_20171112_111629.jpg
Pohled od první šachovnice, na ní je domácí Jiří Fanta těsně před kapitulací.

img_20171112_111713.jpg
A zde je pohled od šesté šachovnice, na níž se štěstím vyválčil remízu hostující Michal Bačík.

img_20171112_111656.jpg
Na sedmé šachovnici dnes Jirka Kořínek po ztrátě pěšce začal tahat za kratší konec a nakonec partii ztratil.

img_20171112_124152.jpg
A tady už typický humbuk po ukončení partie - znovu pohled na sedmou šachovnici.

Také ve druhém kole OP 1 jsem měl co dělat, abych sehnal alespoň sedm hráčů, protože omluvenek bylo víc než dost. Nakonec se mi to v pátek večer podařilo, a tak jsme mohli přivítat posílené veselské céčko. Hosté přijeli ve velmi silné sestavě, což se zákonitě projevilo i na výsledku zápasu. Pojďme na jednotlivé partie.

Na 1. šachovnici čelil Jiří Fanta stále se zlepšujícímu Michalu Skalkovi. Náš hráč se pokusil vyměnit věže, ale dovolil mladému soupeři pěkný taktický obrat, po němž ztratil pěšce. Pan Fanta si sice po následných výměnách vytvořil volného pěšce na A sloupci, ovšem pěšcová převaha na královském křídle v kombinaci se silnějším králem nakonec stačila hostující jedničce, aby zavěsila.

Fanta - Skalka M.:

Na 2. šachovnici čelil Zdeněk Bína silnému Janu Píštěkovi. Zdeněk nejdřív přehlédl ztrátu pěšce na A sloupci, následně neustál vazby v centru šachovnice a po vpádu bílé dámy na královské křídlo kapituloval.

Píštěk - Bína:

Také na 3. šachovnici byl hostující hráč vysokým favoritem, ačkoliv to nejdříve příliš nevypadalo. Jaroslav Nožička hrál dobře a Luboše Vičara k ničemu nepustil. Potom ovšem přehlédl ztrátu pěšce na dámském křídle a hostující hráč partii zkušeně dovedl přesnou hrou (i přes enormní snahu pana Nožičky) k zisku celého bodu.

Nožička - Vičar:

Na 4. šachovnici se dnes přihodilo to, s čím se zřejmě setkal každý vyznavač královské hry. Znáte ten pocit, kdy dobře rozehrajete partii, ale pak přehlédnete několikatahový mat a vaše snaha je náhle u zbytečná? Tak to se dnes přesně stalo Martinu Benovičovi v partii s Ondřejem Horňákem.

Horňák O. - Benovič:

Na 5. šachovnici se mi dnes podařilo dostat Zdeňka Svobodu. Ten je stále velmi silným šachistou, nicméně zápolí s kolísavým zdravotním stavem. Tentokrát mě nenechal ve štichu a na zápas přišel. A nejen to - on navíc sehrál svoji partii s nebezpečným Frantou Vašíčkem ve velkém stylu a perfektní hrou jako jediný z našeho týmu zavěsil. Takže dnes má u mě Zdeněk dvakrát palec nahoru - za samotnou účast a za parádní výhru!

Svoboda - Vašíček:

Také na 6. šachovnici jsme dnes měli velmi blízko k celému bodu. Náš host z Kněždubu - Jenda Šraděja (kterému tímto také na dálku děkuju za ochotu dnes nastoupit) získal v partii s Michalem Bačíkem (který je vlastně našim odchovancem) nejdříve pěšce a potom ještě dalšího. Ve věžové koncovce ovšem nepostupoval přesně a dovolil svému soupeři se vysmeknout a zachránit alespoň půl bodu za remízu.

Bačík - Šraděja:

Na 7. desce dnes nastoupil Jirka Kořínek proti mladému Vaškovi Ochotnému. No, ten dnes nebyl příliš ochotný odevzdat nějaký ten (půl)bod a do našeho borce se pustil s chutí, nicméně Jirka trošku zbytečně přišel o pěšce na d4 (po 32. Sd2 ho mohl pokrýt) a potom se ještě zbavil své největší přednosti - krytého volného pěšce na e6. No a potom už bylo těžké pozici udržet, škoda.

Kořínek - Ochotný:

Dnes to tedy na body nestačilo a v příštím kole navíc zajíždí naše béčko na půdu silných Vacenovic.

Další výsledky 2. kola OP1:

Ratíškovice - Prušánky C 3 : 4

Hodonín B - Ježov 4,5 : 2,5

Kyjov B - Vacenovice 2 : 5

Těmto zápasům se budu opět blíže věnovat v ozvěnách kola.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář