Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo KP II C : Jezdci Jundrov C - Jiskra Strážnice A 3 : 5

Jezdci Jundrov C   Jiskra Strážnice
BEDNÁŘ Jakub (Z) 2168 1 - 0   PRIBILA Gerhard (ZC)
HAVEL Vojtěch (ZH) 1876 0 - 1   KUBIŠ Ivan (ZC)
PŘIBYL Radek (Z) 1910 0 - 1   HRUBŠA Marián ( C)
KLAMÁR Maroš (ZC)   ½ - ½ 1970 ŠAFAŘÍK Vojtěch (Z)
CHMELÍČEK Bronislav (Z) 1899 ½ - ½ 1788 ŠURÁŇ Jakub (Z)
TOMÁŠŮ Robin (Z) 1597 0 - 1 1726 FANTA Jiří (Z)
TOVÁREK Antonín 1782 0 - 1 1782 SOLAŘÍK Pavel (Z)
VEJNAR Martin 1250 1 - 0 1000 BENOVIČ Martin
  3 : 5

 

img_7386.jpg
Pohled na souboj jedniček obou týmů: Bednář - Pribila 1:0

 

img_7387.jpg
Přestože nastoupil Ivan Kubiš po noční směně, dokázal svého soupeře přehrát.

img_7385.jpg
Marián Hrubša (vpravo) měl už v autě dobrou náladu a tu si přenesl i do partie, kterou sehrál velmi pěkně a energicky a slavil zisk celého bodu.

img_7383.jpg
Vojta Šafařík sice nejdřív remízu odmítl, ale nakonec ji v rovné pozici přece jen přijal.

img_7388.jpg
Kuba Šuráň měl dnes silného soupeře v podobě ostříleného Bronislava Chmelíčka, přesto svého soupeře k ničemu nepustil a v pohodě dokráčel k podpisu remízy.

img_7391.jpg
Jiří Fanta dnes znovu dokázal, že je všemi mastmi mazaný a svého mladého soupeře pěkně pozičně přehrál.

img_7392.jpg
Můj dnešní protivník - Antonín Továrek - mě nepříjemně zatlačil do defenzívy, aby mi však neuváženým tahem dovolil vymanit se z tlaku, získat pěšce a partii postupně vyhrát.

img_7393.jpg
Na osmé šachovnici se v souboji dvou Martinů radoval ten domácí - Vejnar, který využil chybného postupu Martina Benoviče a partii nakonec vyhrál.

img_7397.jpg
Všechny tři poslední dohrávané partie získali pro sebe borci Strážnice a podtrhli tak nečekané vítězství na domácími Jezdci.

Skládání sestavy začalo už o víkendu, kdy se nejdřív omluvil Gerhard Pribila a také Ivan Kubiš řekl, že s ním raději nemám počítat, že se rozhodne ve čtvrtek. Také Filip Dvořáček, který měl být našim "specialistou" na zápasy v Brně, dal přednost Boskovicím. Když pak vypadl i Jaroslav Horák, bylo zle. Proto jsem znovu volal Gerovi a tak dlouho orodoval, až jsem ho k cestě do Brna přece jen přemluvil. Také Ivan nakonec řekl, že pojede, přestože jel přímo z práce. A tak se i přes úvodní komplikace začala rýsovat docela silná sestava. Do Jundrova dorazily obě auta současně a ještě v pohodlném časovém předstihu. Domácím chyběli ze základní sestavy jen dva hráči (Eva Pekárková a Šimon Volák). Začátek zápasu nevěstil nic dobrého. Po remíze na 5. šachovnici přišla ztráta partie na osmičce a domácí se poprvé (a naposled) dostali v zápase do vedení. To záhy potvrdil jejich lídr - Jakub Bednář, když zapsal celý bod na 1. šachovnici. Mezitím došlo k podpisu remízy na 4. desce. Na dostřel jsem náš tým přiblížil já (7. šachovnice) a pohled na zbývající partie byl už velmi příjemný. Marián (3) totiž hrál s kvalitou navíc, Jirka (6) měl pěšce a výbornou pozici, jediná Ivanova partie (2) zatím vypadal víceméně remízově. Jenže soupeř si nechal chytit dámu a před její ztrátou musel odevzdat kvalitu a rychle prohrál. Z horké jundrovské půdy jsme tak nečekaně odvezli všechny body a do krajského přeboru vstoupili nad očekávání dobře.

Na 1. šachovnici čelil Gera Pribila nejen bílým figurám, ale také velmi zdatnému soupeři, který je vedl. Jakub Bednář se v Sicilce pustil do útoku, který ovšem jaksi vyšuměl. Nakonec partii rozhodl materiální zisk na dámském křídle, kde začal uhánět "do dámy" pěšec na A sloupci a tento postup byl nakonec pro černého fatální. Přesto se nemá Gera za co stydět, (protože dnes měl opravdu velmi silného soupeře) a patří mu můj dík, že s námi do Brna nakonec odjel.

Bednář - Pribila:

Na 2. šachovnici se hrál Caro-Kann, z něhož ovšem bílými hrající Ivan Kubiš nevytěžil žádnou extra výhodu. Rozhodl tak až něšťastný výlet černé dámy, který sice opticky vypadal silně, ovšem díky minimu ústupových polí se stal nakonec vůdci černých figur osudným.

Kubiš - Havel:

Na 3. šachovnici se představila další posila ze Slovenska - Marián Hrubša. Ten hrál svoji oblíbenou francouzskou hru, v níž od samého začátku tahal za delší konec. Po zisku kvality odmítl nabízenou remízu a ačkoliv se ve střední hře trošičku zamotal, tak nakonec dokráčel přesvědčivě k zisku celého bodu.

Přibil - Hrubša:

Na 4. šachovnici se hrála Španělka, z níž ani jeden hráč nevyšel s náznakem výhody. Po rozbití dámského křídla nejdřív Vojta odmítl remízu, ale jedním dechem dodal, že ji stejně za pár tahů asi přijme. A tak se nakonec i stalo.

Šafařík - Klamár:

Partie na 5. šachovnici skončila jako první. Soupeř Kuby Šuráně - silný Bronislav Chmelíček, rád měnil figury, až na šachovnici zbyla rovná pozice a oba soupeři se dohodli na dělbě bodů.

Chmelíček - Šuráň:

Na 6. šachovnici byl k vidění souboj dvou generací v podobě domácího Robina Tomášů a našeho Jiřího Fanty. Ten byl přesvědčený, že se ho soupeř snaží vyvést z míry právě pitím Fanty (úsměv). Jirka, věrný své tradici, zahrál partii velmi pevně a dobře pozičně a po zisku pěšce přikoval černého krále na základní řadu, aby postupně donutil mladého soupeře ke kapitulaci.

Fanta - Tomášů:

7. šachovnice dnes patřila mně. Čelil jsem černými zkušenému Antonínu Továrkovi. Z Caro-Kanna jsem vyšel do stísněné pozice a usoudil, že budu muset začít hrát na dámském křídle, abych získal nějakou protihru. A soupeř mi to hned svým dalším tahem ulehčil, protože po něm ztratil pěšce a moje figury konečně získaly prostor. A to byl zlom v celé partii.

Továrek - Solařík:

Na 8. šachovnici se představil náhradník - Martin Benovič. Ten nejdříve zbytečně ztratil pěšce, aby ho posléze dobyl zpět. Potom však chybně oslabil svoje královské křídlo, začal tápat a po několika slabých tazích ztratil rozhodující materiál a musel vzdát.

Benovič - Vejnar:

Další výsledky 1. kola KP II C:

Veselí nad Moravou B - Bučovice 7 : 1 (viz ODKAZ na reportáž na webu Veselí)

Kyjov - Poštorná 4,5 : 3,5

Duras Královo Pole C - Lokomotiva Brno E 4 : 4

Univerzita Brno B - Mikulov 4,5 : 3,5

Strážnická Jiskra tak dnes byla jediným hostujícím týmem, který dokázal v 1. kole zvítězit. Zápasům tohoto kola se budu blíže věnovat v pondělních ozvěnách.

Vložil: PS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář