Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změny v Jiskře

Už delší dobu se šuškalo o tom, že Mirek Múčka končí v šachovém oddílu Jiskra Strážnice, a to ve všech funkcích. Po mojí včerejší schůzce s našim teď již bývalým vedoucím oddílu bych tedy chtěl tuto informaci oficiálně oznámit prostřednictvím našeho webu.

Mirek se rozhodl skončit nejen coby vedoucí, ale i coby hráč. Abych byl přesnější chce si dát od šachu několik let pauzu a nevylučuje svůj návrat k šedesáti čtyřem polím. Momentálně však chce věnovat svoji energii do svého působení v tenisovém oddíle.

Co znamená jeho odchod pro Jiskru? Novým vedoucím oddílu se stal Pavel Solařík, který přebírá po pásce kapitána A-týmu další funkci a všechny činnosti s ní spojené.

Věřím, že se nám podaří zachovat fungování obou družstev, tedy nejen A-týmu v OP I, ale i B-týmu v OP II, neboť právě tam bude Mirkův odchod nejvíc cítit. Pokud se najdou alespoň dva řidiči (v úvahu přichází Zdeněk Bína, Jirka Kořínek a Jaroslav Nožička), kteří budou ochotni brát auto na venkovní zápasy, nevidím důvod, proč by se neměl B-tým do soutěže OP II přihlásit.

Mirkovi bych touto cestou rád poděkoval za ty roky jeho neúnavné práce, která mnohdy sice nebyla vidět, ale jejím výsledkem bylo bezvadné fungování oddílu. Doufám, že se mi podaří udržet laťku přinejmenším tak vysoko, jak ji nastavil on.

Autor: PS