Jdi na obsah Jdi na menu
 


Před startem nové sezony...

Do nové sezony vstupuje Jiskra Strážnice, coby obhájce titulu okresního přeborníka, s minimem změn co se aktivity na "přestupním trhu" týče. Jedinou novou tváří, která se představí v barvách Jiskry, je Libor Šišák. Tento bývalý hráč Sokola Bzenec, který má mimo jiné zkušenosti z KP II a KP I, se vrací k šachu po dlouhých letech. My však věříme, že se stane jednou z dalších opor našeho týmu a bude se pravidelně podílet na bodovém zisku v jednotlivých zápasech. Ostatní jednání o příchodu dalších posil nebyly úspěšné, a tak se Jiskra bude i v příští sezoně opírat především o své stálice. Těm by měl ještě v pár zápasech pomoct Gabriel Hala, který hlásí návrat za šachovnice, ovšem pouze na tolik zápasů, co mu dovolí jeho rodinné a pracovní povinnosti.

Velkou změnou tak zůstává především to, že Jiskra bude mít od sezony 2015-2016 dva týmy. V OP I nastoupí "A" tým, do bojů v OP II pak zasáhne "B" tým. Důvody jsou jasné. Vzhledem k velkému přetlaku na sedm šachovnic v OP I se poslední dobou nedostávali do hry tradiční hráči Jiskry, kteří však stále mají velkou chuť do hry. A právě v OP II dostanou tito hráči prostor, stejně tak jako "mladé pušky" vedené Miroslavem Múčkou. Ten bude také kapitánem béčka, zatímco kapitánem áčka se stane Pavel Solařík.

Další potvrzenou změnou je nová hrací místnost "A" týmu Jiskry, která nově odehraje své domácí zápasy na Hotelu Strážnice, konkrétně v salonku Hubert. Zápasy by měly začínat nově v 9:30, a to z důvodu otevírací doby restaurace na hotelu, která sousedí se salonkem.

"B" tým zůstává v klubovně Jiskry, čas domácích zápasů se rovněž nemění (9:00 hod).

Pevně věříme, že se nám podaří dodržet vzestupnou tendenci výkonů strážnické Jiskry z posledních let a že naše týmy nebudou hrát ve svých soutěžích pouze "druhé housle".

Autor: PS