Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiskra před startem nové sezony

Před startem nové sezony 2014/2015 došlo na soupisce šachového oddílu Jiskra Strážnice pouze k několika drobným změnám. Bohužel jsme přišli o zeslulého Karla Heindla, který byl velmi solidním hráčem. Jeho místo na soupisce zaujal pan Zdeněk Svoboda, který se rozhodl k šachu vrátit po dlouhé pauze zaviněné zdravotními problémy. Ty ho stále úplně neopustily, a tak jsme tohoto hráče na jeho přání (a i přes jeho vysokou výkonnost) napsali až na 6. šachovnici. V případě pana Svobody půjde o tzv. "testovací" sezonu a pokud zjistí, že to jde, napíšeme jej v budoucnu na soupisce výš. 

Náš tým bude tradičně spoléhat na svého tahouna - Vojtu Šafaříka - a také na svoji jedničku v podobě Ivana Kubiše. Jeho start ve všech kolech je však spíše v rovinách sci-fi. Další oporou by měl být pan Jaroslav Horák, jehož bodový přínos nám v minulém ročníku několikrát zachránil výsledek zápasu. Dá se rovněž očekávat pravidelné nastupování dua Solařík - Fanta. Rovněž Miroslav Múčka doléčil přeřezanou šlachu a je připraven zasáhnout do bojů v OP I. Naopak start silného Gabriela Haly bude znovu kvůli jeho pracovním povinnostem nejistý, ale mým cílem bude, aby se v letošní sezoně alespoň v jednom, ve dvou zápasech představil.

Pro případ výpadku většího počtu hráčů máme dost širokou soupisku na to, abychom poskládali konkurenceschopnou "sedmičku". Nemá cenu jmenovat konkrétní hráče, vše bude záležet tradičně na aktuální domluvě před zápasem.

Cílem Jiskry pro tuto sezonu bude postup do play-off, tedy umístění do 4. místa tabulky. Domnívám se, že se nejedná o nereálný a přehnaný cíl a že se nám jej s trochou toho sportovního štěstí může podařit naplnit.

Autor: Pavel Solařík